Taddy78
|
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 IZVIRNO SPOROČILO: *alja* IZVIRNO SPOROČILO: ZARA IZVIRNO SPOROČILO: emica2008 dokler so otroki zdravi, pa tud če majo 3kg premal ali pa preveč, se ne sekirat.....sam da so zdravi Ja, saj. Samo predstavljaj si, da ti konstantno nekdo servira, kako je pupsi (pre)mnočna, pa taka, pa onaka. To zna biti obremenjujoče, ker ne veš več, a si ubrisan, ker ne vidiš tistega kar "vidijo" ostali. Točno to! Jaz sem že mislila da sem čist utrgana, da sem navajena svojega otroka takega kot je in da ne vidim da ima moj otrok težave z debelostjo! Naš je star šele 17 mesecev in že od 6 meseca poslušam kolk je močan. Sem se tudi začela sekirat, da ga vidim z drugačnimi očmi. Pri 9 mesecih 9kg 77cm, 1 leto 10kg in 82cm, zdaj pri 17 mesecih 12kg in 86cm. Men se je zdel še celo suhcen . So mi šle kar kocine pokonci, ko sem slišala kolk je močan, ker sem bila prepričana, da mislijo, da je debel In zdaj vedno vprašam kaj mislijo s tem močan, ali mislijo da je debel in pravijo da ne, da je močan . Pa zdaj vidim, da nas bo tole spremljalo lahko še dolgo. In tele vaše punce niso niti približno debele. Pa tile kriteriji , se mi zdi, da več ni normalnih otrok, ali so presuhi ali pa očitno debeli/močni, vmes pa luknja In vedno največ komentarjev pade od žensk, najbrž ker so preveč obremenjene s svojimi kilami in potem več ne znajo drugega govorit kot samo o KG in ne o zdravih in luštkanih otročki. Vse preveč smo zbombandirani z dietami, hujšanji, zdravo prehrano, izgledom.....z lepimi mladenkami v revijah.... ni čudno, da prihaja do tega Hope2, zgleda da imajo res vsake oči svojega malarja. Ko gledam te tvoje oz otrokove mere v primerjavi z merami od sina. Dobro pri 6.mesecih je bil lep okrogel in imel 8.6kg, pri 1.letu 10.5kg in 75cm (suh ko glista) in pri 18.mesecih 12.5kg in 82 cm, spet suh ko glista. Glede na to, da je po teži imel več kot tvoj in obenem bil manjši, mi res ni jasno kako bi lahko tvoj bil "močen" , če pa je naš bil kot iz Dahava.
|