|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Delali bomo do smrti!
21.1.2010 10:40:53   
ljupka
Jaz sem mogla it delat s 15 leti.Oče je bil hudo zbolel ,je bil na bolniški,mama doma gospodinja,sestra se je že poročila,brat je bil v Ljubljani v šoli ,jaz kot najmlajša,sem morala v službo,da sem lahko plačala položnice!Oče je zaradi bolniške in kredita dobil ,samo 10,000 tolarjev plače,nismo mogli plačat položnice!Dobili smo opomin pred izključitvijo elektrike!Ni mi bilo lahko,tako sem si želela v šolo,pa nisem mogla,še vedno jočem,ko se spomnem!Življenje se mi je ustavlo,počutim se manjvredno!Letos bom dopolnila 16 let delavne dobe ,pri 31letih!Delat bom mogla še najmanj 34let in bom zelo vesela ,če doživim penzijo,pa kakršna koli bo!Vsi nismo imeli možnosti naredit šole,da bi imeli boljšo službo,vesela sem za vsakega,ki je to možnost imel in ima sedaj,jezna sem pa na tiste,ki imajo možnost pa nočejo iti,teško je biti delavec v tovarni,kjer vsako leto zahtevajo več,za manjšo plačo!

Delam v tovarni,ki ni opčutila recesije ,vse sobote delavne,norma vsag dan večja,domov prideš po štirih,dvoizmensko delo,večkrat tudi po noč,ampak nočejo slišat,da bi dali večje plače!Jaz dobim 54o€,mož ki ima že 22l v tej tovarni,pač ima neke točke in na zvestobo dobi 700€!
Naredila sva si prizidek,zato imava oba kredit,in nam ne ostane velik da bi varčevala!
Če bom pa dočakala penzijo pa zelo dvomim!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Delali bomo do smrti!
21.1.2010 11:32:34   
mateyka
ljupka, samo maš vsaj svojo hišo. v ameriki ljudje še hipoteke in zavarovanja celo življenje plačujejo.. hočem rečt, štala je povsod..

(odgovor članu ljupka)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Delali bomo do smrti!
21.1.2010 12:09:40   
constanca


Kaj ti pomaga prizidek, ce nisi nikol mogu v solo hodit, nekaj zase nardit ampak vedno vse za druge...


Ljupka, vsaka ti cast!



(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Delali bomo do smrti!
21.1.2010 12:42:48   
pupika
ljupka kapo dol pred tabo. Res ti vsaka čast.. Jaz ne vem kaj je sedaj s tem, da moraš pač imet tolko let delovne dobe in greš v penzijo. Tako, kot imajo naši starši. Nam pa samo določijo, delali bomo do 63 leta in ni važno kolko let imaš delovne dobe, al se mal hecajo. Pa res je za koga pa mi sploh plačujemo če ne zase, trenutno imam jaz zaradi teh prispevkov, ki jih plačujem za svojo penzijo, tudi nižjo plačo, torej pričakujem da bom ta denar tudi enkrat dobila povrnjen, ker to ni mali znesek. Evo sedaj sem se pa še jaz razp******, ker svojega denarja ne bom nikoli vidla, ki ga plačujem za druge. Potemtakem lahko zahtevam, da mi povrnejo ves ta moj denar in si sama mesečno nalagam doma v štumf, bom sigurno imela kaj od tega denarja.

Mislim, da je naša država vedno bolj v k****

(odgovor članu constanca)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Delali bomo do smrti!
21.1.2010 13:27:29   
ajataja
Midva sva za penzijo varčevala tri leta in to kar na začetku ko je tole prišlo ven in so vsi naredili tako paniko da če si ne boš še zraven plačeval ne boš imel nič penzije na stara leta user posted image sva plačevala vsak po 100e na mesec pol nama je pa enkrat kolegica rekla da kupuje stanovanje za oddajo ker drugače ne zna šparat in da ji bo to za penzijo,in sva tudi midva takoj začela razmišljat v to smer da bi bilo bolj pametno dat 200e na mesec za stanovanjski kredit pa bova res nekaj imela in tako sva kupila manjše stanovanje na 15 let stanovanjskega kredita zdaj ga oddajava v najem in dobiva toliko mesečne najemnine da imava skoraj v celoti plačan mesečni obrok ko bova šla pa v penzijo ga bova pa prodala če bova rabila denar ali pa kasirala naprej najemnino.Pač nama se to trenutno zdi najbolj pametno,in vsem tem skladom ne zaupava preveč.

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Delali bomo do smrti!
21.1.2010 14:44:45   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: neanja duo

Ja,mi delamo po cele dneve,otrok sploh ne vidimo oz.samop takrat ko jih damo spat....oni so pa lepo od 6-14.In glede na to,da je vedno več brezposelnih....Kaj pa če bo enkrat penzionistov več kot zaposlenih?
Se bolj me pa pogreje tole...pa zdej gremo pa za 1 teden v te tolice,pa na morje za par dni ,pa v hribe,....ma naj grejo...bog jim požegnaj...jezi me samo,da mi ne bomo nikoli takole šli,ker ne bo denarja....bomo že itak utrujeni,stari,.....ne tako kot današnji penzinistki ,stari malo čez 50...

Pa še nekaj me zanima.Zakaj oni rabijo regres?.....Mah ,......ah ja


Sori, punči, ampak ti nameravaš mlada umreti, se mi zdi user posted image Kaj so današnji penzionisti krivi, da je tako, kot je user posted image A so oni kaj krivi, da so imeli ših od 6-14, ti ga imaš pa od 9-17 ... 8 ur je 8 ur. Oni so jih pošteno oddelali in niso nič krivi, če jih moramo zdaj mi z zamikom. toži se komu drugemu, ne pa da tolčeš čez ljudi, ki so marsikaj spravili skupaj, da mi lahko zdaj uživamo. Tolči čez ljudi svoje ali malček starejše generacije, ki so pokradli trud današnjih upokojencev.

In ko boš ti v penziji, če jo boš sploh doživela in dočakala, te bom z veseljem vprašala, kaj rabiš regres.

Pa saj en morem verjeti, kao ste nekateri kratkovidni - ja, najbolje bi bilo kar vse upokojence pred zid in postrelit ... ampak enkrat boste(-mo) tudi mi na vrsti za vrsto pred zidom.

Fak, ne morem verjetiuser posted image

(odgovor članu neanja duo)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   [Brisano sporočilo]
21.1.2010 15:24:33   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Delali bomo do smrti!
21.1.2010 16:04:48   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: pupika
Potemtakem lahko zahtevam, da mi povrnejo ves ta moj denar in si sama mesečno nalagam doma v štumf, bom sigurno imela kaj od tega denarja.

Če bi dala ven peticijo za kaj takšnega, si upam staviti, da bi jo podpisali vsi, ki bodo "padli" v nov pokojninski sistem.

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Delali bomo do smrti!
21.1.2010 16:26:01   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: pupika
Potemtakem lahko zahtevam, da mi povrnejo ves ta moj denar in si sama mesečno nalagam doma v štumf, bom sigurno imela kaj od tega denarja.

Če bi dala ven peticijo za kaj takšnega, si upam staviti, da bi jo podpisali vsi, ki bodo "padli" v nov pokojninski sistem.


A ta denar se nanaša samo na pokojninske prispevke, ali imata v mislih tudi zdravstveno varstvo (eni so tudi bolj bolni kot drugi in koristijo "vajin" denar).....starševsko varstvo (eni nikoli nimajo otrok pa ta prispevek tudi plačujejo)....zaposlovanje (eni nikoli nismo bili brezposelni, pa plačujemo ta prispevek, da imajo brezposelni tisto nadomestilo).......user posted image



(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Delali bomo do smrti!
21.1.2010 19:00:08   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Kakšno je vaše razmišljanje o naših pokojninah čez 30 let ali več (ko bomo vsaj stari dovolj, če že ne drugega)?


Upam, da bomo res delali do smrti, ker ob naših pokojninah itak preživeli ne bomo.




_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Delali bomo do smrti!
21.1.2010 20:38:33   
yellowcrystalstar
ma na podlagi česa sploh govorit o tem kaj bo čez 30 let? tega noben ne ve in tud ne more vedet. tko, da se strašit s takimi negativnimi idejami je popolnoma nesmiselno.
in, ne, ne plačujem kreditov, ne varčujem pri bankah ali skladih in ne uporabljam kreditnih kartic. mal si poglejte kak dokumentarec o zgodovini denarja in bo marsikaj bolj jasno. user posted image


_____________________________

When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace. (Hendrix)

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Delali bomo do smrti!
21.1.2010 21:15:36   
bumerang
Ne, mene resno zanima, kaj za hudiča delajo z denarjem oz. so delali v Sloveniji.
Ko je moj tast šel v penzijo je dobil tako odpravnino, da si je z njo kupil stanovanje. Pa ne v eni luknji ampak v enem zelo cenjenem turističnem kraju. Danes odpravnine nekaterih dohajajo šestmesečno cifro. V €.
Kaj pa pri nas? Še za zakusko sodelavcev verjetno nimaš.

Edino varčevanje za starost, v katerega verjamem, je vlaganje v cegu.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu yellowcrystalstar)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Delali bomo do smrti!
21.1.2010 21:27:01   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang


Edino varčevanje za starost, v katerega verjamem, je vlaganje v cegu.


se strinjam, 2. najbolj stabilna valuta


_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Delali bomo do smrti!
21.1.2010 21:57:30   
picola1

IZVIRNO SPOROČILO: neanja duo

Ja,mi delamo po cele dneve,otrok sploh ne vidimo oz.samop takrat ko jih damo spat....oni so pa lepo od 6-14.In glede na to,da je vedno več brezposelnih....Kaj pa če bo enkrat penzionistov več kot zaposlenih?
Se bolj me pa pogreje tole...pa zdej gremo pa za 1 teden v te tolice,pa na morje za par dni ,pa v hribe,....ma naj grejo...bog jim požegnaj...jezi me samo,da mi ne bomo nikoli takole šli,ker ne bo denarja....bomo že itak utrujeni,stari,.....ne tako kot današnji penzinistki ,stari malo čez 50...

Pa še nekaj me zanima.Zakaj oni rabijo regres?.....Mah ,......ah ja


Mislim, da se jeziš na napačne ljudi...Današnji penzionisti niso nič krivi. Tut jih čist razumem, zakaj se jezijo-ker tut oni danes dobijo veliko manj, kot so dobili drugi pred njimi....Sistem je pač skos bolj v ****u in je logično, da se vsi jezimo...Sam vprašej se, če je fer, da se bojo tvoji vnuki jezili nate, kako smo imeli mi vsaj šolstvo pa zdravstvo plačano (vsaj nekaj in vsaj kolikor tolk), oni pa še tega nimajo...A boš takrat tega kriva ti (in vsi takratni penzionisti)?

(odgovor članu neanja duo)
Neposredna povezava do sporočila: 64
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Letošnji dopust
Miška2006

Kje si boste privoščili letošnji dopust?

morje-SLO (14%)

morje-tujina (56%)

hribi (5%)

toplice (6%)

drugo (4%)

si ga ne bom privoščil (15%)


Število vseh glasov: 309

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!