Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: ko se ne zna pogovarjati 15.1.2010 16:17:08
|
|
|
|
Anonimen
|
Se strinjam z baguSko. tudi jaz. kakšen izlet, kjer sta sama, brez otrok. morda zmenek, kamor sta šla prvič, kot fant in punca. TiaSara, upam, da vama bo uspelo!
|
|
|
|
RE: ko se ne zna pogovarjati 31.1.2010 9:19:04
|
|
|
|
Colt
|
Komunikacija je osnova zdravega odnosa. Če tega ni, je zadeva obsojena na propad. Treba se je ful pogovarjat in treba se je kvalitetno pogovarjat. Sem pa dobil očitek od moje bivše, da sem bil velikokrat preveč diplomatski in premalo direkten. Tako da...so stvari ki jih je treba povedat direkt in ne ovinkarit. G
|
|
RE: ko se ne zna pogovarjati 31.1.2010 11:42:32
|
|
|
|
mojcaziga
|
IZVIRNO SPOROČILO: Colt da sem bil velikokrat preveč diplomatski in premalo direkten. Tako da...so stvari ki jih je treba povedat direkt in ne ovinkarit. Eni pa so prevečkrat preveč direktni in premalo diplomatski Drugače pa imam tudi sama tak problem doma. Njemu je vsak pogovor BZ, nesmisel, kaj je razreševanje problemov sploh ne ve (po moje) al pa mu jih ni za reševat samo z menoj Ali pa nima nobenega problema Sama sem to nekako sprejela, sprijaznila pa definitivno ne. Tako voziva sicer že 17 let, kako dolgo pa še pa ne vem. lp
|
|
|
|
RE: ko se ne zna pogovarjati 31.1.2010 13:19:07
|
|
|
|
urška
|
IZVIRNO SPOROČILO: Colt Komunikacija je osnova zdravega odnosa. Če tega ni, je zadeva obsojena na propad. G ja, ampak tega se je treba naučiti. pogovarjanja, mislim. in potem je treba znati tudi poslušati, predvsem pa slišati, kar ti nekdo govori. u bistvu niti ni tako preprosto. mislim pa, da je z leti in izkušnjami to vse lažje....
|
|
|
|
RE: ko se ne zna pogovarjati 31.1.2010 14:51:19
|
|
|
|
rija
|
obstaja pa tudi varianta, ko se pogovarjata, pa vendar se ne slišita. to sva imela en cajt midva. potem pa je počlo, sva se pobrala skupaj si očistila ušesa in stvari so se obrnile za 100 % na bolje torej avtorici: stori nekaj drastičnega, da ga zbudiš iz njegove apatije.....meči krožnike po stanovanju če je treba, spakiraj kovček če je treba, daj se dol z nekom če je treba....samo biti mora nekaj res radikalnega...sicer bo vsak dan slabše.
|
|
RE: ko se ne zna pogovarjati 31.1.2010 19:58:24
|
|
|
|
evi28
|
No pri nas mislim, da se nabira nekaj tako radikalnega, in to že dve leti. Jaz sem pa že čez to fazo, ko se na vse pretege poskušam pogovoriti z njim, povedala sem mu že parkrat, da nisem srečna in da naj zbere malo energije še za kaj drugega, kot ležanje na kavču, ali igranje igric na PC. Zdaj sem v fazi, ko se ne trudim več, ker enostavno ne vem več, kako mu priti do živega, da bo razumel, v čem je problem. Pa de še povem, da so državni prazniki pogostejše na koledarju, kot pa sex pri nama, ker mu enostavno ni do tega več. Pa si pomagej, če si moreš :-)
|
|
|
|
RE: ko se ne zna pogovarjati 31.1.2010 20:24:24
|
|
|
|
roses
|
pri nama s tipom je bil to tud največji problem, k se nisva znala oz mogla oz hotela pogovarjat. pri njemu je blo to največja muka oz se nikol ni hotu k je bil čas za to, oz je bilo potrebno. zato je pa potem šla vsa ta zveza v maline, torej ta tip je zdej bivši že dober mesec. nažalost zaradi ene neumnosti k se nisva mogla nobene stvari več pogovort je zveza propadla. tko da ljudje - priporočam vam iskrene pogovore ob pravih časih in na pravih mestih, pa tudi če zaradi brezveznih problemov, ti ponavadi prerasejo v pomembne !!!!!
|
|
|
|
RE: ko se ne zna pogovarjati 1.2.2010 9:46:21
|
|
|
|
rozinca33
|
TiaSara - imam občutek, da se ne čutiš več ljubljene v tem odnosu, in da zaradi tega prihaja do problemov. Glede na to, kar si napisala, verjamem, da te ima partner še vedno rad, vendar to kaže na način, ki ga ti ne prepoznaš. Predlagam ti, da prebereš knjigo 5 jezikov ljubezni in boš morda tudi sama ugotovila, da se še vedno imata rada in da se je za vajin odnos vredno potruditi. Najprej jo preberi sama, nato pa jo daj za prebrati tudi možu in mu povej, kateri jezik ljubezni je tvoj, nato pa naj še on tebi pove (ko bo knjigo prebral), kateri je njegov. V knjigi so tudi primeri, kako dalje, ko enkrat ugotovita, kje "stojita". Za tiste, ki še niste te knjige prebrali, se morda napisano zdi fejst čudno, vendar postane precej jasno, ko jo enkrat predelaš. Želim vama, da vama uspe.
|
|
|
|
RE: ko se ne zna pogovarjati 1.2.2010 10:12:46
|
|
|
|
pridna_janja
|
če bi se pogovarjale o seksu moski pa takoj bi se pogovarjal če pa o problemih pa ga ni nikjer Jaz berem knjigo "Ljubezen in zakon raj ali pekel"
|
|
RE: ko se ne zna pogovarjati 1.2.2010 12:33:51
|
|
|
|
Lucrecia
|
Najhujše v zvezi je, da je partner tiho in se noče ali pa ne more izjasniti, kaj mu točno kravžla živce. Raje, kot da bi se soočil z dejanskimi problemi, živi nekje v svojem svetu kjer je vse pisano in rožnato. Seveda je potem ženska kriva, ker je tečna in zamorjena. In potem pride do bežanja, varanja, otroci trpijo in tašče se smejijo, češ rekla sem ti, da je čudna in ni prava zate. Kaj narediti? Zvabi ga ven, v naravo. Menta se o vsakdanjih stvareh. Kot je nekdo pred menoj rekel, ne ga direktno napasti v stilu "morava se pogovoriti", ker bo potem pridigo spet poslušal smo z enim ušesom. Možna rešitev je tudi zakonska terapija, ampak to je že čist drastična poteza. Preden ga zvlečeš tja, mu napiši pismo, v njem napiši vse, kar bi želela, da sliši in upaj, da bo dojel napisano ter se z otroci za par dni umakni, da bo imel čas zase. Upam, da bosta rešila tko da bo ok za vse.
|
|
|
|
RE: ko se ne zna pogovarjati 1.2.2010 13:07:46
|
|
|
|
TiaSara
|
Punce . Sem si prebrala vse, bom šla v knjižnico po priporočeno knjigo. Sicer upam, da ni debela, ker v tem primeru ne vem, če bo hotel brati. No ja, lahko poskusim. Malo sem ga že stresla, ko sem mu povedala, da tako šač en morem živeti, da morava ali kaj spremeniti, ali pa pač prekiniti. In ne boste verjele - ali pač: Njemu se sploh ne zdi, da bi bilo kaj hudo narobe. Malo sva se pač odvadila izkazovati ljubezen , drugače je pa vse O.K.. No, zdaj menda ve, da ni vse O.K. in se res trudi, da bi bilo boljše. In tudi je. Ampak koliko časa bo, če bova vedno čakala, do take stopnje... Ker pogovarjati se, je pa še vedno problem.
|
|
|
vstajanje ponočitinchek1980Ali vam mož/partner pomaga in namesto vas vstane ponoči, ko dojenček joka?da, vedno (
17%)
da, pogosto (
30%)
zelo redko (
31%)
nikoli (
22%)
Število vseh glasov: 185Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!