Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: prvič pečem piškote in rabim pomoč 20.12.2009 8:47:44
|
|
|
|
Anonimen
|
2. po piškotih bi potem naredila belo obrobo. S čim se to naredi? 3. kako npr. "prilimam" na piškote šarene mrvice, da gor obstanejo? A namočim piškot v čokolado pa mrvice gor ali je še kaka druga varijanta? to tudi mene zanima!
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 20.12.2009 9:05:05
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: prvič pečem piškote in rabim pomoč 20.12.2009 9:32:09
|
|
|
|
blaža
|
Še bolj enostavno je, če v Šparu kupiš led v dveh tubicah, ki stane okoli 2,5 e in imaš dovolj za vse možne piškotke. In pol samo iz tubice gor narišeš črtice al karkoli pač želiš.
|
|
RE: prvič pečem piškote in rabim pomoč 20.12.2009 9:32:40
|
|
|
|
Anonimen
|
blaza, prav led se imenuje?
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 20.12.2009 9:36:50
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: prvič pečem piškote in rabim pomoč 20.12.2009 9:39:04
|
|
|
|
blaža
|
IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute blaza, prav led se imenuje? To so ene take bele tubice oz so pakirane po dve skupaj. So od iste firme kot tiste tubice ( barve)
|
|
RE: prvič pečem piškote in rabim pomoč 20.12.2009 9:39:57
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: kind lady Kind lady, vseeno hvala, ker si se potrudila. Ni ga čez ajnfok.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 20.12.2009 9:42:09
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 20.12.2009 9:44:53
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: prvič pečem piškote in rabim pomoč 20.12.2009 10:56:50
|
|
|
|
K_a_t_i
|
IZVIRNO SPOROČILO: kind lady Narediš beljakov led in s tem premažeš piškote in jih pustiš, da se led posuši. Še prej pa posuješ gor mrvice. Beljakov led: 1 beljak limonin sok malo mlačne vode 45 dag sladkorja v prahu, brez grudic To dobro zmešaš, da je zmes gladka. Lahko daš tudi v navadno vrečkico za vlaganje, ki jo na koncu v vogalu preluknjaš in s tem rišeš po piškotih. Za čokoladni preliv pa jaz kupim kuverturo,da ni treba dodajati masla. Stopim jo nad paro in potem notri namakam piškote.V Hoferju imajo zelo dobro, pa še draga ni. S kuverturo se res lepo dela, ker se hitro trdi in ne teče preveč. A si ziher, da tok velik To je skor pol kile. Mogoče 45g?
|
|
RE: prvič pečem piškote in rabim pomoč 20.12.2009 11:00:24
|
|
|
|
blaža
|
Ma za led lahko daš tudi samo sladkor v pahu in malo limoninega soka. lahko pa tudi en beljak, pa pol sladkor v prahu in še malo limoninega soka. jaz nardim kar na oko, ker itak vidiš kolko je potrebno še dat sladkorja v prahu, da je tako agregatno stanje, da se lahko maže na piškotke. Meni se 45g zdi premalo, 450 pa kar precej preveč sladkorja v prahu. Odvisno kolko je limoninega soka. Jaz dam za en beljak nekje 200g sladkorja in je čisto dovolj. Še ko delam rojal maso, kjer je masa res trda, da pusti sled, ko se brizga, je na en beljak samo okoli 250g sladkorja.
|
|
RE: prvič pečem piškote in rabim pomoč 20.12.2009 11:01:38
|
|
|
|
blaža
|
Tle si poglejte za led. je mega recept komplet. http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=6329
|
|
[Brisano sporočilo] 20.12.2009 11:03:53
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: prvič pečem piškote in rabim pomoč 20.12.2009 11:04:28
|
|
|
|
blaža
|
IZVIRNO SPOROČILO: kind lady IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i IZVIRNO SPOROČILO: kind lady Narediš beljakov led in s tem premažeš piškote in jih pustiš, da se led posuši. Še prej pa posuješ gor mrvice. Beljakov led: 2 beljaka limonin sok malo mlačne vode 45 dag sladkorja v prahu, brez grudic To dobro zmešaš, da je zmes gladka. Lahko daš tudi v navadno vrečkico za vlaganje, ki jo na koncu v vogalu preluknjaš in s tem rišeš po piškotih. Za čokoladni preliv pa jaz kupim kuverturo,da ni treba dodajati masla. Stopim jo nad paro in potem notri namakam piškote.V Hoferju imajo zelo dobro, pa še draga ni. S kuverturo se res lepo dela, ker se hitro trdi in ne teče preveč. A si ziher, da tok velik To je skor pol kile. Mogoče 45g? Ziher ja, zato pa jaz osebno tega ne maram. Mi je presladko.Je pa mišljeno za 2 beljaka, zdaj sem videla, da sem napisala enega. A ben, pol je pa to čisto druga pesem, če sta dva beljaka.
|
|
RE: prvič pečem piškote in rabim pomoč 20.12.2009 11:05:06
|
|
|
|
blaža
|
No in če piškotki niso tako zelo sladki, pol ta sneg lih paše. Če ste pa bolj sladkosnedi je pa uni iz kul slo, mega recept.
|
|
RE: prvič pečem piškote in rabim pomoč 20.12.2009 11:50:07
|
|
|
|
Naja31
|
Hvala punce! Zlate ste
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Ideje za zdrave rojstnodnevne prigrizkeMedtem ko otroci odštevajo dneve do svoje rojstnodnevne zabave, kjer se bodo veselili in praznovali s sovrstniki, se sta...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?