|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   črn oblak nad mano
10.6.2005 13:25:50   
Annny
PRVO, KAR JE:

kredit odplačuješ SAMO, ČE SI BILA OČETU POROK!
V tem primeru brata ne vpletaj, ker on ni dolžan vračati ničesar (razen, če tudi sam ni bil porok).

ČE PA NISI BILA POROK, POTEM KREDITA NE BI VRAČALA oz. ga nisi dolžna, ker je vsak kredit (razen poroštveni) ZAVAROVAN!

Tukaj je rešitev.
Preveri vašo situacijo!

Lp

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   črn oblak nad mano
10.6.2005 14:02:30   
Gina
Anni, to pa ni čisto tako, vsaj mislim da ne. Če ti prevzameš dediščino, prevzameš tako lastnino kot kredite. Če pa dediščine ne prevzameš, potem ti pa tudi kreditov ni treba kriti, zato so zavarovani. Bi bilo pa fajn enega odvetnika vprašat, kako je s tem. Kar se porokov tiče, je pa zihr tako, kot si napisala.

Neposredna povezava do sporočila: 27
   črn oblak nad mano
10.6.2005 14:54:50   
Moyca_
MOGOČE SMEŠNO AMPAK KAJ JE SPL:zmeden2:

Neposredna povezava do sporočila: 28
   črn oblak nad mano
10.6.2005 15:08:07   
Gina
Stanovanjsko podjetje Ljubljana. To so eni od tistih, ki upravljajo bloke...

Neposredna povezava do sporočila: 29
   črn oblak nad mano
10.6.2005 15:11:25   
Primoza
Če vzameš dediščino vzameš tudi (sorazmerni) del kredita. To je preizkušeno tako.

Neposredna povezava do sporočila: 30
   črn oblak nad mano
10.6.2005 20:22:24   
Annny
Primoza in Gina, motita se. Zato pa so krediti zavarovani. Kredit prevzameš le, če si porok.
LP

Neposredna povezava do sporočila: 31
   črn oblak nad mano
10.6.2005 20:30:57   
Primoza
Zavarovani so za primer če poplčilo od naslednikov ni mogoče. V primeru, da so nasledniki dedovali pokojnikovo premoženje, se šteje da so s tem prevzeli tudi obveznosti - to nima veze z zavarovanjem. Vem iz prakse, ko sem se "nasmolil", ker sem površno spregledal en mali kreditec ob neki dediščini, potem sem ga moral pa poravnati, odvetnik je bil povsem enakega mnenja.

Neposredna povezava do sporočila: 32
   črn oblak nad mano
10.6.2005 20:34:47   
Primoza
tukaj si lahko to prebereš.

http://www.e-svetovanje.com/pravniki.net/forum/?cid=4&tid=10807&bc=2&PHPSESSID=2f61888a099e8bd3bf9bebf91d289d67

Neposredna povezava do sporočila: 33
   črn oblak nad mano
10.6.2005 22:05:58   
mala maja
Ja hvala vsem.

Da vam razložim. Sama sem dedovala 60% premoženja, brat 20% mami20%. Na sodišču ni bilo določeno kako naj bi se dedoval kredit(no odplačeval) so pa na banki rekli da naj ga jaz plačam na podlagi dedovanja 60% mami in brat pa 40%. tako smo plačali tudi sodno takso. No in jaz sem prodal od očeta motor(katerega sem dobila) ter plačala 60% kradita, mami in brat pa nista plačal nič. Banka je vse skupaj dala naprej zavarovalnici kjer je bil kredit zavarovani. In tukaj nastopi problem. Mami je umes umrla, brat dobiva pokojnino po očetu po novem pa še po mami(katere mu po zakonu ne smejo rubit), stanovanja v katrerem živi brat mu ne smejo rubit, meni vikend lahko ker ni nujno za preživetje. Vsedejo se na plačo dedičev. ker pa sva dediča jaz in brat(bratu pa kot sem že napisala ne smejo vzeti nič) so se vseedli na mojo plačo z obrazložitvijo naj potlej jaz tožim brata :((:((:((. No in SPL- položnice so prihajale na očetovo ime in ime podjetja(očeta) katerega sem podedovala. Na sodišču so rekli da bodo vse kar se tiče sprememb uredili oni(moje so, bratovo in mamino ne-sedaj se sprašujem če sta sploh plačala sodno takso:zmeden2::zmeden2:) pa niso nič. Za položnice sem po letu poslala naj začnejo pošiljati na bratov naslov in naj ga navedejo tudi kot plačnika, pa ga niso. Fora pa je v tem da mene rubijo za 10 let nazaj(sodni stroški, glavnice, obresti-baje so jih ne vem kolkrat prej tožil-pa nikoli poslal sodbe na podjetje-zdej pa so in vse to skupaj nanese sodni stroški pa glavnice cca 400 tisoč, z obrestmi pa čez miljon) Ko so položnice še na očeta prihajale pa je bil oče še živ(pa ga niso tožl-sam pa pravijo da niso bile poleožnice ob roku plačamne in terjajo za obresti(se prav položnica je bla plačana namesto 15 v mesecu 20 v mesecu in terjajo za 10 let nazaj obresti za teh 5 dni- seveda sej jih full nanese pa še sodni stroški cca 20 tisoč pa na pol kleta sodjo. se prav 2x na leto.Še huje pa je to da so rubl podjetju k nima mnobene veze s stanovanjem, pa da sem danes skor znorela po telefonu k sm klicala na SPL pa mi je baba rekla da so dobil moj dopis pa da jih imajo tolk za poravt da ne morjo čez noč to narest(halo v enem letu)-se mi je odpel.Uglavnem znašla sem se v začarem krogu. lahko grem do odvetnika pa tožim brata. Pa kaj bom s tem dosegla. Skregana bom z bratom, plačal ne bo, pa še za drage odvetnike bom zmetala full dnarja. Lahkom prodam vikend da se bom bratu klanjala, pa hodoim jokat okoli. Ne pomaga........

No rit mam skoz vzadej pa vsak me sune vanjo.

Hvala vam za tolažbo, to sem potrebovala, naprej pa se bom mogla sama znadt kokr vem pa znam. Vsaju zdravi smo-trkam po lesu ker da mi še kdo zboli nebi prenesla .

Lp mala maja

Neposredna povezava do sporočila: 34
   črn oblak nad mano
11.6.2005 0:03:05   
Annny
Mala Maja,

to je pa res hudo.

En nasvet: pojdi v Avstrijo in si tam odpri bančni račun. Avstrija je zenkrat še nekakšna off-shore cona..ne smejo javljati podatkov o bančnih računih v Slovenijo, če bi kdo zahteval. Denar, ki ga boš imela, nalagaj tja! Če boš prodala vikend, spravi denar čez mejo- nihče ti ne bo nič mogel. Pa reci, da si poravnala kake račune ali kaj takega, če bi kdo kaj hotel..zmešnjava je itak ogromna.
Koliko % dohodka mesečno ti pustijo?

Lp

Neposredna povezava do sporočila: 35
   črn oblak nad mano
11.6.2005 13:43:31   
mala maja
Anny hvala.

ma sej če nebi imela iste banke kot oči me sploh nebio najdl.(SKB banka), so pa šli brskat po računih in vola najdl so me pa tako da je oče enkrat ene vezane vloge sprostil na moj račun in bil na najem pooblaščen.

Ja pustijo mi pa 80 tisoč(sam kaj k mam dva kredita po 35 tisoč že sama) kaj mi pa ostane???? Nič. Naj povem da so mi dvakrat vzel celo otroške dodatke k jih sploh ne smejo. sej zdej sem dala dodatke na drug račun. Jezna sem pa k :hudicek:

Ma pa sej nima smisla jamrat. Sej pravm vsaj sterho nad glavo, zdravi smo pa službo mam tako da bom lahko vrnila. rabla sem sam mal tolažbe.

Hvala še enkrat vsem :rozica::rozica::rozica: za tolažbi in nasvete.

Neposredna povezava do sporočila: 36
   črn oblak nad mano
11.6.2005 14:25:41   
Gina
Zakaj pa potem ne zamenjaš banke?A ni to, kr počnejo, protizakonito?

Neposredna povezava do sporočila: 37
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?