Gina
|
Račkapk, žal mi je,da imaš tako slabe izkušnje. Res mi je. Verjamem, da obstajajo posamezni učitelji, ki delajo zanič, kot se to dogaja po vseh službah. Da pa je vsesplošna situacija taka, pa ni res. Večina učiteljev dela izključno v dobro otroka in jih dobesedno posvoji v duši in dihajo z njimi. Verjamem, da že če je en sam učitelj "prtegnjen", nesramen ali karkoli že, da te mine cela šola, ker trpi cela družina. Verjamem tudi, da so šole različne, sama imam z eno šolo, na katero so hodili moji otroci mnoooogo slabšo izkušnjo kot z drugo, kjer sem zelo zadovoljna. Pa ni šlo za teror, ampak za totalno drugačno mentaliteto, vrednote in dojemanje vzgoje in šole, kot ga imam jaz. To da ministrstvo ni pristojno za te reči, ni resnica. Vse je odvisno od tega, na koga si naletela tam. To da inšpektorat ni pristojen za te reči, tudi ni resnica, spet odvisno na koga si tam naletela in kakšne postopke je izvedel. Torej se lahko čist upravičeno pritožuješ nad našim uradnim sistemom, ki te ne ščiti, nad zanič zaposlenimi na teh dveh inštitucijah, predvsem na inšpekciji, ki je za to pristojna. Inšpekcij je v bistvu več in vsaka je za svoje pristojna. Je pa res, da psihičnega nasilja ne moreš vedno dokazati, je resnično najtežje dokazljivo. po mojem mnenju se v primeru psihičnega ali fizičnega nasilja lahko obrneš tudi direktno na policijo. Oni prijavijo zadevo sodniku za prekrške. V bistvu moraš tudi njim prijavit, da je zadeva uradno vodena. S tem prisiliš ravnateljico, da si ne more več zatiskat oči. Ima uradni problem na šoli. Če se nekaj hudega dogaja, morate reči speljat do konca, ne smete odnehat. Sama se ravno tako zavzemam za pravice otrok in za normalno ravnanje z njimi, pa prepričana sem, da 99% učiteljev ravno tako. Verjemi mi, da bi tisti 1% učiteljev, ki so taki, kot opisuješ vašo učiteljico mat. ali česa že, ostali učitelji ravno tako z veseljem iz svoje sredine vrgli kot ti, če bi mogli. Ampak ponavljam - ne moreš posplošit zdaj vsega tega, zaradi enega učitelja, ki dela štalo, kar na vse učitelje. A imaš z vsemi učitelji tako zanič izkušnje al kaj, a je vaša šola čist za časom in vrednotami? Žal mi je, če je to slučajno res. Večina šol vendarle spoštuje otroke, ki so jim bistvo njihovega dneva in jih imajo strašansko radi in bi zanje naredili menda glih vse, kar se le da. Zato se mi še vedno zdi žaljivo vse učitelje pljuvat kar povprek, ker nam delaš krivico.
|