Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: priprava špinače/ blitve 25.8.2009 13:17:57
|
|
|
|
blaža
|
kaj maš zmrznjeno al svežo? Če je sveža jo skuhaš v slanem kropu. ko je kuhana jo precediš in na deski sesekljaš. Pol jo daš v drugo posodo, ji dodaš strok česna in zaliješ z mešanico mleka in malček mokce. ko se gosti je pripracljeno. Po potrebi dodatno soliš.
_____________________________
Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega! Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu! Steve Jobs
|
|
|
|
RE: priprava špinače/ blitve 25.8.2009 13:18:54
|
|
|
|
blaža
|
Če je zmrznjena jo samo odtzališ in nardiš tisto z česnom, mleko in moko. lahko dodaš tudi malo masla al pa olivnega.
_____________________________
Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega! Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu! Steve Jobs
|
|
|
|
RE: priprava špinače/ blitve 25.8.2009 13:22:38
|
|
|
|
brina_3
|
najlepša ti hvala :) drugače imam svežo
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 25.8.2009 13:50:51
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: priprava špinače/ blitve 5.9.2009 15:38:38
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: brina_3 Kot že naslov pove, me zanima, kako same pripravite špinačo? Ponavadi skuha mami,danes pa bom kosilo kuhala jaz in se mi je "zaluštalo" špinače, vendar ne v listih :) Hvala lepa že vnaprej Sicer je tole že mim, ko si rabla. Sama špinačo pripravim isto kot solato, jo vržem za 5 min v vroč krop. Potem jo dam na puter, dodam 1/2 jušne kocke in mal tenstam (5-10 min), zalivam z mlekom. Čez ene 15 min dam česen, peteršilj, mal popra, 10 min tenstam, dodam mal moke, zalijem z mal mleka, da se zgosti, odstavim in dodam kislo smetano.
|
|
|
|
RE: priprava špinače/ blitve 5.9.2009 15:44:28
|
|
|
|
sonček33
|
pripravim isto kot solato, Repka, katero solato si imela v mislih.
_____________________________
...svet je poln lepih rožic tete Pehte...
|
|
|
|
RE: priprava špinače/ blitve 5.9.2009 15:52:53
|
|
|
|
Anonimen
|
Aja, natrebim isto kot solato, to sem imela v mislih.
|
|
|
|
RE: priprava špinače/ blitve 5.9.2009 16:00:02
|
|
|
|
Anonimen
|
Kaj pa kej zraven špinače ve pripravljate?
|
|
|
|
RE: priprava špinače/ blitve 5.9.2009 16:08:23
|
|
|
|
sonček33
|
pire, jajčka, hrenavke, sojine polpete,
_____________________________
...svet je poln lepih rožic tete Pehte...
|
|
|
|
RE: priprava špinače/ blitve 5.9.2009 16:31:15
|
|
|
|
Felicita
|
midva sva ravnokar pojedla špinačo s pirejem in hrenovkami... njam
_____________________________
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|
|
|
|
RE: priprava špinače/ blitve 5.9.2009 21:37:14
|
|
|
|
pupca
|
jaz pa blitvo skuham in jo ocedim.v ponvi stopim maslo ,dodam malo drobtin in zmiksano blitvo.nato zalijem z mlekom in posolim .tako kuham še par minut in je gotovo.tako pripravjeno je meni najboljša in otrokom.
|
|
|
|
RE: priprava špinače/ blitve 5.9.2009 21:39:48
|
|
|
|
tailor
|
zdušim z česnom dodam maslo in na koncu še smetano,muškatni oreškek,sol.
|
|
|
|
RE: priprava špinače/ blitve 27.9.2009 12:10:54
|
|
|
|
Sandra*
|
Razpustiš maslo, dodaš strt česen da zadiši, malo pomokaš, ko se moka lepo razpusti mal zaliješ z vodo (še bol z vodo v kateri se je kuhala špinača), dodaš špinačo in jo zmiksaš s paličnim in mal pokuhaš, soliš, mal muškatnega oreščka, na koncu pa umešaš še kakšno žlico kisle smetane. Njami!!!
|
|
|
|
RE: priprava špinače/ blitve 1.10.2009 12:54:44
|
|
|
|
marty5
|
Jaz pa okuhano in seseklano šinačo dodam v ponev, kjer sem na maslu popražila drobtine in zalila z mlekom. Malo pokuham in po želji dodam česen.
_____________________________
Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.
|
|
|
|
RE: priprava špinače/ blitve 2.10.2009 9:59:41
|
|
|
|
Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: Repka IZVIRNO SPOROČILO: brina_3 Kot že naslov pove, me zanima, kako same pripravite špinačo? Ponavadi skuha mami,danes pa bom kosilo kuhala jaz in se mi je "zaluštalo" špinače, vendar ne v listih :) Hvala lepa že vnaprej Sicer je tole že mim, ko si rabla. Sama špinačo pripravim isto kot solato, jo vržem za 5 min v vroč krop. Potem jo dam na puter, dodam 1/2 jušne kocke in mal tenstam (5-10 min), zalivam z mlekom. Čez ene 15 min dam česen, peteršilj, mal popra, 10 min tenstam, dodam mal moke, zalijem z mal mleka, da se zgosti, odstavim in dodam kislo smetano. Madona kolk časa za eno ubogo špinačko, pol ure . Špinača je neki, kar je en, dva, tri kuhano. Vsaj zame . Torej največ 5-8 minut, če je stara. Če pa je mlada špinača, jo dam v krop in takoj ven, torej par sekund. Ali pa kar svežo v ponev z maslom in tudi tako rabi kako minutko, pa še kako minutko z začimbami in dodatki. Sicer pa najraje kupujem svežo mlado špinačo, porabimo pa jo za solate, k testeninam, k rižoti ali kot omako.
|
|
|
|
RE: priprava špinače/ blitve 3.10.2009 23:14:21
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 IZVIRNO SPOROČILO: Repka IZVIRNO SPOROČILO: brina_3 Kot že naslov pove, me zanima, kako same pripravite špinačo? Ponavadi skuha mami,danes pa bom kosilo kuhala jaz in se mi je "zaluštalo" špinače, vendar ne v listih :) Hvala lepa že vnaprej Sicer je tole že mim, ko si rabla. Sama špinačo pripravim isto kot solato, jo vržem za 5 min v vroč krop. Potem jo dam na puter, dodam 1/2 jušne kocke in mal tenstam (5-10 min), zalivam z mlekom. Čez ene 15 min dam česen, peteršilj, mal popra, 10 min tenstam, dodam mal moke, zalijem z mal mleka, da se zgosti, odstavim in dodam kislo smetano. Madona kolk časa za eno ubogo špinačko, pol ure . Špinača je neki, kar je en, dva, tri kuhano. Vsaj zame . Torej največ 5-8 minut, če je stara. Če pa je mlada špinača, jo dam v krop in takoj ven, torej par sekund. Ali pa kar svežo v ponev z maslom in tudi tako rabi kako minutko, pa še kako minutko z začimbami in dodatki. Sicer pa najraje kupujem svežo mlado špinačo, porabimo pa jo za solate, k testeninam, k rižoti ali kot omako. a Stvar okusa.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Ideje za zdrave rojstnodnevne prigrizkeMedtem ko otroci odštevajo dneve do svoje rojstnodnevne zabave, kjer se bodo veselili in praznovali s sovrstniki, se sta...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?