arabela*
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja Tole je po moje problem in zato je on živčen in jezen. Zakaj obstoj tega otroka pogojuje vajino zvezo? Saj dosti vez obstaja, kjer ima en od partnerjev otroke z nekom drugim. Ne me narobe razumet: nisem proti splavu, sploh ne, naj ga punca naredi, če ga ONA HOČE naredit. Ne pa zato, ker nanjo pritiska tvoj partner, ker ti pritiskaš nanj. Zato je on živčen in jezen nate, ker v bistvu čuti, da ne dela prav. ni prav, če nekoga siliš v nek tak poseg - lahko nekdo na tvojo željo spremeni frizuro, vendar pa ni prav, da ga siliš, da si odreže prst, ali naredi splav - to so pač stvari, ki te (lahko) trajno zaznamujejo. Lej, on te je čisto enako prevaral, pa če se ta otrok rodi ali pa ne - njegov "greh" je isti. Pač živi neka posledica - edino dobro iz vsega skup... Pustita punco, naj se sama odloči, ali hoče imet tega otroka ali ne in bodita skupaj, če se še imata dovolj rada - vendar se v tem primeru iz nebes spustita na realna tla in se poglejta, kakšna sta v resnici: ti nisi angel, niti jim nisi tako strašno podobna, imaš dobre in slabe lastnosti kot vsak normalen človek in on ni popoln in edini na tem svetu. Dajta si čas in se počasi spoznajta - kakšna sta v resnici - in če si bosta takšna všeč, ostanita skup. do tu vse lepo in prav;vendar gledano iz mojega stališča,ki sem pa zelo proti splavu...pa je to malo težko. Ne razumem, zakaj bi onadva imela v mislih splah,verjetno samo zato,ker je on "skoćil" čez plot in se je pač "ponesrečilo".Če sta že bila skupaj,v kar ju nihče ni silil,sta zelo dobro vedela kaj počneta,pa naj za posledice tudi odgovarjata.Saj...v njunem primeru je najboljša in najlažja rešitev splav.Hočem samo povedati,da v vsakem primeru,ali ga njegovo dekle vzame nazaj ali ne...bo to pustilo pečat...otrok ki naj bi se rodil,vednar se zarad napake ni.....Ker po mojem mnenju pri "skoku"čez plot gre ponavadi za enonočne avanture....tukaj pa mam občutek je je vse skupaj prešlo v kaj več....