Vijoličarka -> RE: sesuto življenje... (22.8.2009 1:19:56)
|
Najprej en velik [sm=smiley31.gif] . Verjamem, da si zdaj v strašnem stanju. Kljub temu bi to tvojo zgodbo, pokomentirala. IZVIRNO SPOROČILO: tanaja123 V najino zvezo sem vložila vse...vso svojo mladost, študentska leta, delo...vse samo zanj in za naju. Naredila sva si krasno stanovanje, nič nama ni manjkalo...samo še poroka in otroci, ki sva jih tako sanjala...od vedno sva si predstavljala kako so nama podobni... Ja, žalostno je, če se človek tako preda, gradi s takim zaupanjem, sanja srečo do pravnukov, potem pa se zgodi kaj takega. Ampak ljubezen in medsebojni odnosi niso pogodbe z garantiranim donosom. In vsa ta leta gotovo ne bodo izgubljena. Četudi vidva morda ne bosta več par. Ostanejo lepi spomini, življenjske izkušnje, pa tudi kakšna materialna stvar. Ne moreš se vreči na tla in se trmasto sklicevati na teh deset let, da ostane s teboj. Tvoj problem ni v teh desetih letih, ampak v tem, da v tem trenutku sploh ne veš, kako bi živela brez njega. Še več, trmasto se upiraš misli, da je možno tudi življenje brez njega. Pa je! Četudi bi bilo prvo obdobje strašno hudo, pa bi bilo potem vedno lažje in morda bi nekoč lahko celo našla novo srečo. IZVIRNO SPOROČILO: tanaja123 Po dolgih dnevih jokanja in prosjačenja da najina ljubezen le lahko gre čez to oviro mi je obljubil, da imata namen opraviti splav, da se le lahko vrne k meni... pravi da bom vedno njegov angel in da mu preveč pomenim. In ravno zaradi tega ne vem zakaj je to naredil.Ampak tam nekje ...je njegov otroček, ki bi moral biti moj! In sploh ne morem pomisliti da bi...on plačeval ceno! Kaj točno si ti njega prosila? IZVIRNO SPOROČILO: tanaja123 Sedaj sva skupaj, ampak...nimam besed. Tudi on je sesut in ko je živčen vso svojo eksplozivnost prenaša name...za vse sem seveda kriva jaz...nič ne naredim več prav...ne razumem kako se je lahko to zgodilo. Mogoče je ostal s teboj in pri tebi samo zato, ker si ti nastopila bolj dramatično in nasilno, kot tisto drugo dekle. Mogoče je eksploziven in se stresa nad teboj zato, ker se ti ni sposoben upreti, ker ne najde v sebi moči, da bi ravnal tako, kot si v resnici sam želi. oziroma misli, da je prav. Mogoče ga muči občutek krivde in ker je slabič, krivdo prenaša nate, čeprav bi moral biti v prvi vrsti jezen sam nase. Pri tem ga ne bo ustavilo dejstvo, da sta z dekletom avtonomna in samostojna pri tej odločitvi, pa karkoli si že ti rekla. Ti znaš biti samo dobrodošel grešni kozel, ki bo 'kriv' za njuno odločitev. IZVIRNO SPOROČILO: tanaja123 Ne govorite mi, naj grem stran in si poiščem drugo srečo, ker vem da je zame ni več. Nikoli niti ne želim v drugo zvezo, ker je ta pustila prevelik pečat. Iz popolnega zaupanja in enakopravnosti je prešla le v pepel teh sledi. Sesuta sem, sesuto je moje življenje in vsaka trohica upanja, da obstaja ljubezen zame. Prav, ti pa ne bomo govorili. Torej ostani pri tem človeku, ki ti je minimalno pol leta lagal in se šel aferico brez zaščite. Pri človeku, ki ne zna sprejeti odgovornosti za svoja dejanja ali vsaj ravnati v skladu z svojimi občutji. In ki zdaj zaradi svoje šibkosti, nemoči in nesposobnosti stresa svojo razdraženost nate. In to zna biti iz leta v leto hujše. Resnično te ne razumem: vse se ti tako kaže, da vidva skupaj nikoli več ne bosta mogla biti resnično srečna. Ampak ti hočeš, da je on pri tebi. Karkoli, samo da je pri tebi. Hkrati pa si nesrečna, ker ni več tako, kot je bilo, čeprav veš, da ne more biti. Mogoče bi ti morala za kakšen teden ali dva nekam po svoje, da bi lahko vse skupaj mirno premislila.
|
|
|
|