anchy_
|
IZVIRNO SPOROČILO: sneguljčica Sem se komaj prebila skozi vse strani in vmes večkrat zamenjala mnenje. Ni tako preprosto. Taka situacija ne more bit fer za oba, kot je nekdo že napisal. Sigurno ni fer, da moški ne more odločat o svojem potomstvu - tista pikica v njenem telesu je konec koncev njegova tudi pred rojstvom, če ima potem po rojstvu dolžnosti do nje. Je pa vseeno nekako prav, da je beseda ženske tukaj zadnja, pač človeka ne moreš prisiliti, da opravi poseg na svojem telesu proti svoji volji. Nekateri pišejo o posledicah splava - tudi roditi otroka, ki ga oče ne priznava (pa čeprav mu dokažejo očetovstvo) ima posledice in z njimi živimo celo življenje. Tudi življenje matere samohranilke je težko, tudi če si kasneje najde drugega partnerja in ima še otrok, bo življenje težje. Zato bi tudi bodoča mamica mogla res dobro premisliti, ali res želi otroka roditi v tako življenje, ali se ji le trenutno zdi lepa misel na dišečega dojenčka, bognedaj, da celo želi otroka obdržati, ker upa, da bi se očka potem vrnil k njej. Meni se zdi, da ima frog drug problem. Ker ne more "popraviti" napake s splavom, bi jo rad s prekinitvijo stika z mamico in svojim nerojenim otrokom. Najverjetneje zato, ker načrtuje družino s svojo sedanjo partnerko in ne on ne sedanja partnerka nimata prostora še za pretekle "napake". Glede na situacijo, na katero on očitno ne more vplivati, bi bilo zanj in za njegovo partnerko najbolje, da se čimprej sprijaznita s tem, da otrok vendarle je in še vedno bo, tudi če on reče, da ga ne prizna. Moral bi čimprej začeti misliti na svojega otroka in na to, kaj je zanj najbolje. Ga sprejeti že zdaj in po rojstvu vključiti v svoje življenje. Tudi bivše ne more skenslati, ker je z njo pač povezan z otrokom, ampak ohraniti z njo nek spoštljiv odnos, da se bosta lahko normalno dogovarjala o zadevah, povezanih z otrokom. Jaz sploh nisem pomislila, da ga hoče ona s slikami in sporočili nazaj k sebi. Mogoče misli, da bo tudi on vzljubil otroka, ko bo videl slike, tako kot ona in bo tako lažje premagal jezo zaradi njene odločitve in prevzel odgovornost za otroka. To še ne pomeni, da more še njo omožit. V bistvu je prav, da mu da to možnost zdaj, preden se otrok rodi. Kaj pa če bi ga slučajno videl pri 10ih letih in bi ga to tako prevzelo, da bi naenkrat želel stike, takrat bi bilo za vse težje, predvsem za otroka. Saj če on resnično ne želi tega, mu ni treba odpreti njene pošte in gledati slik. Situacija je res težka, ampak kot so že rekli je kar je, zato se trma ne splača. Najbolje se je prepustit času in videti, kako bo, ko mine nekaj časa. Na koncu bosta lahko tudi onadva s partnerko hodila k bivši kofetkat in čakat, kdaj pride dete na svet. Sicer je lažje pisat, če nisi v taki situaciji... po pravici, jaz bi v takem primeru, če nebi zmogla splava in bi mi bivši rekel, da noče nič z mano in otrokom, prekinila vse stike z njim, tudi za preživnino mi nebi bilo mar. Upala bi, da ga ne srečam nikoli več, pa naj ga kar vest žre. lepo napisano!!!