|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   11 kuharskih zmot
4.8.2009 11:49:29   
Šarki
11 NAJVEČJIH KUHINJSKIH ZMOT… IN KAJ RESNIČNO DRŽI !!!


1. ODTAJANA ŽIVILA SE NE SMEJO VEČ ZAMRZOVATI!
Res je, da zamrzovanje prekine rast mikroorganizmov, vendar jih ne uniči, tako da se ti ob odtajanju začnejo znova razmnoževati. Zato je treba odtajana surova živila kar najhitreje skuhati. Pripravljene jedi pa lahko znova zamrznete.

2. SREBRNA ŽLICA ZADRŽI OGLJIKOVO KISLINO V STEKLENICI!
Napačno. Edina možnost, da se prepreči uhajanje ogljikove kisline iz steklenice, je zamašek.

3. OLIVNO OLJE NI PRIMERNO ZA PEKO ALI CVRTJE!
Ne drži. Hladno stisnjeno olivno olje se začne kaditi pri 180 st . C, bolj rafinirano pa celo pri 210 st . C. Peka in cvrtje (tu nastane temperatura okoli 150 st . C) tako ne pomenita težave.

4. V MIKROVALOVNI PEČICI SE UNIČI VEČ HRANILNIH SNOVI KOT PRI KUHANJU!
Prav nasprotno: če jed pri kuhanju predolgo segrevamo, ta izgubi vse vitamine. Enako se zgodi, če odlijete vodo, v kateri se je živilo kuhalo. Mikrovalovna pečica pa poskrbi, da vodne molekule pristanejo v notranjosti živila in ga tako hitreje segrejejo. Hranilne snovi tako ostanejo nedotaknjene.

5. SUŠI JE SUROVA RIBA!
Napačno. Suši dejansko pomeni kiselkast in se nanaša na riž, pripravljen s kisom. Surova riba se imenuje sašimi.

6. MAŠČOBA ŠKODUJE ZDRAVJU!
Ni nujno. Veliko vitaminov lahko telo absorbira le s pomočjo maščobe. Dejansko naj bi našo prehrano sestavljalo najmanj 30% maščob, sicer se poveča tveganje za debelost.

7. COLA UNIČI MESO!
Ne drži. Cola vsebuje fosforno kislino, ki poskrbi, da meso nabrekne.

8. MOČNO ZAPEČENO MESO JE BOLJ SOČNO!
Ne. Nežno ali pa močno zapečeno meso se glede sočnosti prav nič ne razlikujeta. Kvečjemu v okusu.

9. PLESNIV KRUH JE TREBA VREČI V SMETI!
To velja le za narezan kruh – pri hlebcu ali štruci lahko le odstranite plesnive dele. Tako lahko »rešite« tudi sir.

10. PECILNI PRAŠEK VPIJA NEPRIJETEN VONJ V HLADILNIKU!
Ne deluje. Bolje: jedi, ki imajo zelo močan vonj, zavijte v prozorno folijo.

11. SPRASKANE TEFLONSKE PONVE POVZROČAJO RAKA!
Znak za konec alarma: teflon se začne razkrajati šele pri 260 st . C – pa naj bo spraskan ali ne. Šele takrat lahko tudi nastajajo snovi, ki bi povzročale raka. Ob teh temperaturah pa bi se tudi hrana spremenila v oglje.

_____________________________

They said we should all pay our tax with a smile. I tried- but they
wanted cash.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 11 kuharskih zmot
4.8.2009 12:15:38   
mateyka
9. PLESNIV KRUH JE TREBA VREČI V SMETI!
To velja le za narezan kruh – pri hlebcu ali štruci lahko le odstranite plesnive dele. Tako lahko »rešite« tudi sir.


sori, ampak tak kruh jaz ne bi dajala otroku, tudi če je "rešen". prav tako sir. in jaz ga tudi ne bi jedla, mi je čisto neprimerno. lepo prosim, plesen smrdi.
no, če bi bila vojna in pomanjkanje potem pa verjetno bi.. a to šteje? user posted image

(odgovor članu Šarki)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 11 kuharskih zmot
4.8.2009 13:01:47   
Anonimen
Jaz sem pa ze odrezala plesniv del stran, ostalo pa smo pojedli.

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 11 kuharskih zmot
4.8.2009 13:05:29   
Lunca1
pri nas plesniv sir obrežemo, kruha pa ne

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 11 kuharskih zmot
4.8.2009 13:44:15   
veronikab

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

9. PLESNIV KRUH JE TREBA VREČI V SMETI!
To velja le za narezan kruh – pri hlebcu ali štruci lahko le odstranite plesnive dele. Tako lahko »rešite« tudi sir.


sori, ampak tak kruh jaz ne bi dajala otroku, tudi če je "rešen". prav tako sir. in jaz ga tudi ne bi jedla, mi je čisto neprimerno. lepo prosim, plesen smrdi.
no, če bi bila vojna in pomanjkanje potem pa verjetno bi.. a to šteje? user posted image



Pa ne samo to - sem enkrat gledala oddajo, ko so plesen na kruhu obarvali in se je dejansko videlo, da je plesen smoje nitke imela že po celi štruci, čeprav je zunaj bila vidna le na enem koncu. FUJ!!! Jaz takega kruha in sira nikoli ne bi jedla.

_____________________________

Najina sreča Jakob Bela se je rodil 27. 4. 2009.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: 11 kuharskih zmot
4.8.2009 16:14:33   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

9. PLESNIV KRUH JE TREBA VREČI V SMETI!
To velja le za narezan kruh – pri hlebcu ali štruci lahko le odstranite plesnive dele. Tako lahko »rešite« tudi sir.


sori, ampak tak kruh jaz ne bi dajala otroku, tudi če je "rešen". prav tako sir. in jaz ga tudi ne bi jedla, mi je čisto neprimerno. lepo prosim, plesen smrdi.
no, če bi bila vojna in pomanjkanje potem pa verjetno bi.. a to šteje? user posted image



jest sm obrezovala pa so mi letos povedali, da večina živilskih plesni 'izdeluje' toksine, ki okužijo celotno živilo... in se sicer od njih ne zastrupiš danes, ju3, drugo leto ampak se pa nabirajo v ledvicah in jetrih in lahko čez dolgo časa povzročajo težave. tko da jest ne obrezujem več.


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: 11 kuharskih zmot
4.8.2009 16:49:57   
mateyka
ja Felicita, točno tako. meni so na švedskem rekli, da nosečnice ne smejo plesnivih sirov jest iz razloga, ker lahko otroci par let po porodu fašejo bolezni povezane s to plesnijo zaužito med nosečnostjo - sem samo debelo gledala.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: 11 kuharskih zmot
4.8.2009 20:59:37   
lukec
5. SUŠI JE SUROVA RIBA!
Napačno. Suši dejansko pomeni kiselkast in se nanaša na riž, pripravljen s kisom. Surova riba se imenuje sašimi.


Suši je res okisan riž zavit v liste iz alg, vendar je v njem skoraj vedno zavita tudi surova riba.


_____________________________

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu Šarki)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: 11 kuharskih zmot
4.8.2009 21:04:58   
Primoza
Polresnice se širijo po netu kot kuga....

http://www.cosmopolitan.si/samo-zate/11_najvecjih_kuhinjskih_zmot-24804.aspx

(odgovor članu Šarki)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
4.8.2009 22:46:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: 11 kuharskih zmot
5.8.2009 21:30:09   
lukec
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: skamp

Jaz sem pa ze odrezala plesniv del stran, ostalo pa smo pojedli.


poznam tako, ki je celo gorgonzolo obrezala user posted image


user posted image


_____________________________

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: 11 kuharskih zmot
9.8.2009 8:10:45   
matejchy
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: skamp

Jaz sem pa ze odrezala plesniv del stran, ostalo pa smo pojedli.


poznam tako, ki je celo gorgonzolo obrezala user posted image


Ja tota je pa dobra user posted image user posted image user posted image


_____________________________

*** Vse kar počneš, počni z ljubeznijo ***

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...
Ideje za zdrave rojstnodnevne prigrizke
Medtem ko otroci odštevajo dneve do svoje rojstnodnevne zabave, kjer se bodo veselili in praznovali s sovrstniki, se sta...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?