|
RE: Kako veš, da si depresiven? 19.7.2009 16:07:51
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Edinka IZVIRNO SPOROČILO: Mič II Ceprav sta pa ze dolgo skupaj? Poznava se že celo večnost, skupaj sva pa štiri leta. Štiri leta, ki so se meni zdela krasna, njemu pa očitno niti pod razno ne. Menda vedno najdem razlog, da kaj kritiziram in norim. In da sem vsako jutro že na vse zgodaj besna, tečna in zadirčna. Tega sicer ne verjamem, mogoče sem pa res. Še en tak realen post, pa bom ugotovila, da sem res prava grozilda. Hvala, odkriti ljudje! :) IZVIRNO SPOROČILO: Edinka Ravno to je. Meni se ne zdi, da sem eno ali drugo. Ali tretje. Res pa je, da o sebi ne morem govoriti kot o tretji osebi, ampak se mi zdi, da se čisto lepo zagovarjam. Mogoče res tudi nisem povedala vsega. Kaj pa vem? Mogoče res rešujem probleme, da valim krivdo na druge. To je itak najlažje. Se mi zdi, da niti samo sebe ne poznam, niti se nočem ukvarjati s tem, da bi se spoznala. Najlažje je prezreti, iti mimo in pozabiti. Ponavad sebe nkol ne vidmo tako kot nas vidjo drugi. In mislimo, da zmer delamo prav, dokler nas kdo ne opomne. Sama kritike sprejemam pozitivno, čeprav kritik na svoj račun ni ravn prijetno sprejemat. Ampak, če npr. dobim pod nos kako stvar in se to mogoče zgodi večkrat, se usedem in premislim, če je temu res tako. Nekje bi rekla, da se ti mogoče problem pojavlja že v osnovi, kar sledi iz drugega citata. Če človek ne razreši pri sebi težav in problemov, jih bo tolk težje reševal z drugim. Če pometeš težave pred preprogo, še vedno ostajajo v zraku in kot praviš sama, prisopihajo in bruhnejo takrat, ko neb blo treba. Mogoče je čas, da pa le končno narediš to in se sama s seboj pomeniš. In najdeš nekoga, s katerim se boš lahko pogovarjala. Morda za začetek s partnerjem, ki ga imaš. Tudi o občutkih, ki se tičejo zanositve. Če boš tlačila vse po spisku vase, bo enkrat tko izbruhnil, da te bo mel zadost in bo popokal in šel. Vsak človk ima svojo mero potrpežljivosti in če nekdo ni pripravljen nič nardit za to, da bi npr. partner vsaj lahko razumel, od kje tvoje reakcije, potem slej ko prej poči. Pr nas je bla ena, ki si jih lahk reku tako, kot teb pravi partner. Že navsezgodi, ko smo komi pršli v službo, je začela s kritiziranjem, tečnarjenjem, zlivanjem besa na vse, kar se ji dogaja v okolju, pa na državo, pa na ljudi, ki so prej delali v službi, pa, kar se ji je doma dogajal, kot da bi bli mi ena socjalna ustanova, ki bi jo mel čas poslušat osem ur, ko je godrnjala. Tud ona je vse doma nardila pa tko naprej. Namest, da bi sama pr seb razčistla in razčistla s tistimi, ki mora, je menila, da smo sodelavci prava "kanta", kjer smo ji na voljo, ker ji moramo bit, saj smo navsezadnje morali biti prisotni v službi. Po eni strani razumem tvojga partnerja, ker če že navsezgodi godrnjaš, ne vem, sama bi težko vzdržala namesto poljubčka, objemčka al pa seksa konec koncev, godrnanje, kritiziranje ali na kratko muhe od človeka ipd.. Napake pa kdaj pa kdaj le priznej, s tem ni nč narobe, ker vsak človek je motljiv. Sej lahko na hec obrneš in boš vidla, da sploh ni grozn. Tud opravičilo ni grozno, če veš, da si storil napako. S takim, ki nikdar ne prizna svoje zmote, je težko shajat. Sem naprej brala, kar si zapisala. Tvoj partner počne isto oz. podobno. Če mu kaj ni po godu, kot bi on želel, očitno tudi nori. Tko, po eni strani, si mu samoumevna, da ima skuhano, oprano ipd.. Če se ne drži dogovorov, ki sta se jih zmenila, potem imata problem oba, ne samo ti, kot ti je reku. Ko boš enkrat čevlje pustila in bo norel, mu kar reci, če te motijo, jih pospravi sam, tko kot jih moram sama za tabo (če jih). Glede zadaha pa, kriza. Ravn ta, k sem jo omenila iz službe, ko je skoz ropotala, je imela zmer tak zadah, da me je že na metr dol metal. Sam sem se lahk umaknila. Ma kaj vem, če sta že tok dalč, mu reč, da si greš zobe umit. Če te bo hotu kušvat, ga kar vpraši, če si je šel zobe umit. Sej vem, da je mal težko, ker bo pol noru (predvidevam), ampak men se želodec obrača ob zadahih. Al mu pa reč, da si gresta skup umivat zobe. Al pa da se ne boš kušvala z njim, dokler si ne bo šel zob umit. Madonca, maš enga velizga otroka pr seb, k ga je treba osnovne higiene naučit kot je umivanje zob. Včasih, ko tkole kak čigumi ponudm, me kdo praša - a mi smrdi iz ust Škoda, k se tazga vprašanja ne spomne tvoj dedec.
< Sporočilo je popravil Repka -- 19.7.2009 16:18:14 >
|
|
|