|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako veš, da si depresiven?
17.7.2009 20:36:01   
Edinka
Lep pozdrav vsem skupaj!

Moj dragi trdi, da sem depresivna, čeprav tega ne verjamem. Razen občasnega besa nad državo in socialnimi razmerami nimam prevelikih problemov. Imam dom, službo, dobrega moža, tečne starše, ki živijo pod nama. Službo imam pač tako, da večino dneva preživim doma za računalnikom. Kolegov imam veliko, prijateljev bolj malo. Če je kaj potrebno postoriti po stanovanju, naredim (pleskanje, barvanje ... tiste stvari, ki so ostale še iz časa, ko sva delala stanovanje). :)
Mah, kaj pišem pravljice. Trudiva se imeti otroka, pa nič, moji starši so težki, z nikomer se ne pogovarjam o tem, kaj me mori. Vse to se nabere in potem izbruhne na čisto neprimeren način ob neprimernem času. Moj dragi pravi, da sem naduta in vzvišena. Da vse zaničujem, da svojo depresivnost zakrijem z dvigovanjem svojega ega in tako prevalim krivdo na druge.
Trenutno sedim, jočem in se sprašujem, ali sem res takšna. Ker če sem, sem grozen človek.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako veš, da si depresiven?
17.7.2009 20:40:45   
Anja24
Kaj zdaj, si naduta in vzvišena ali depresivna??

(odgovor članu Edinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.7.2009 20:42:09   
šnucika
kakorkoli...depresija je bolezen....ti pa imaš mogoče samo malo težek karakter

kaR te ne ubije,te okrepi!

(odgovor članu Anja24)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.7.2009 20:48:35   
Perunika
Če te resno skrbi ali se te je lotila depresija, je najbolje, da si najprej prebereš knjigo Kako smo lahko srečni in zadovoljni. V njej najdeš tudi test in za prvo silo sama ugotoviš ali je kaj na tem, kar pravi tvoj mož. Sicer ga pa vprašaj, zakaj tako misli, morda izveš kaj novega.  Za depresivne ljudi je značilno, da se zapirajo vase in da mislijo o sebi najslabše , so brez volje, energije... Upam, da boš ugotovila pri čem si in rešila problem. Če je problem prevelik, da bi ga rešila s pomočjo knjige pa pojdi k zdravniku, nikar ne čakaj! 

(odgovor članu Edinka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.7.2009 20:49:56   
Edinka
Ravno to je. Meni se ne zdi, da sem eno ali drugo. Ali tretje. Res pa je, da o sebi ne morem govoriti kot o tretji osebi, ampak se mi zdi, da se čisto lepo zagovarjam. Mogoče res tudi nisem povedala vsega. Kaj pa vem? Mogoče res rešujem probleme, da valim krivdo na druge. To je itak najlažje. Se mi zdi, da niti samo sebe ne poznam, niti se nočem ukvarjati s tem, da bi se spoznala. Najlažje je prezreti, iti mimo in pozabiti.

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.7.2009 20:51:11   
Anonimen
Mogoce je pa on?
In se na tvojo zadrzanost, da o otroku ne govoris s kom od bliznjih, odziva z napadom.

(odgovor članu Edinka)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
17.7.2009 21:01:07   
šnucika
glej,depresija je bolezen,ki se kaže na več načinov...tudi zelo fizično...bolečine po telesu,glavoboli,slabosti,vrtoglavice...potem pa strah,občutek obupa,brez volje do življenja....pa še in še.
Malo počekiraj po netu,pa kakšno literaturo....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
17.7.2009 21:01:39   
Anonimen
depresija bi bilo bolj apatično stanje duha

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
17.7.2009 21:02:01   
Perunika
Ja, najlažje je potisniti glavo v pesek in ne mislit na nič. Ampak vsi problemi počakajo, oz. se množijo in ko je mera polna, poči. Gre za prave probleme ali namišljene? Spomnim se osebe, ki je nekoč rekla: "Najprej je treba ločiti prave probleme od namišljenih in začet reševat te prve, druge pa spodit iz glave."  Prej se boš soočila sama s seboj, bolje zate.

(odgovor članu Edinka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
17.7.2009 21:07:33   
šnucika
po mojem gre pri vama za krizo odnosa...na obeh straneh so problemi.Najlaže je nekomu reči,da je depresiven...

(odgovor članu Perunika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
17.7.2009 21:08:08   
Edinka
Fizičnih težav nimam. Res pa je, da se moram soočiti sama s seboj. Problem je, ker se mi niti približno ne sanja, kako. Ste mi dali misliti. Mogoče sem pa res preponosna, da bi priznala svoje napake. Če je tako, prva priznam, da je težko dvigniti glavo iz peska in priznati, da si zasral.

(odgovor članu Perunika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
17.7.2009 21:09:00   
Anonimen
Ceprav sta pa ze dolgo skupaj?

(odgovor članu Edinka)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
17.7.2009 21:16:20   
Edinka
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Poznava se že celo večnost, skupaj sva pa štiri leta. Štiri leta, ki so se meni zdela krasna, njemu pa očitno niti pod razno ne. Menda vedno najdem razlog, da kaj kritiziram in norim. In da sem vsako jutro že na vse zgodaj besna, tečna in zadirčna. Tega sicer ne verjamem, mogoče sem pa res. Še en tak realen post, pa bom ugotovila, da sem res prava grozilda. Hvala, odkriti ljudje! :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
17.7.2009 21:18:02   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Edinka

Štiri leta, ki so se meni zdela krasna, njemu pa očitno niti pod razno ne. Menda vedno najdem razlog, da kaj kritiziram in norim. In da sem vsako jutro že na vse zgodaj besna, tečna in zadirčna.

Pojdi nekam sama...in bos videla razliko, ce je temu res tako. Samo namig.

(odgovor članu Edinka)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
17.7.2009 21:30:58   
bumerang
Po tvojem opisu sodeč se meni bolj zdi, da tvoj tip beži iz odnosa, krivdo pa zvrača nate. Najlažje je nekomu rečt, da je težek in zatežen.

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
17.7.2009 21:37:06   
m@j@
Meni se pa zdiš izjemno odkrita osebauser posted image ,predvsem sama do sebe, zato mislim, da če boš res malo pogledala vase, ne boš imela težav in boš kaj kmalu ugotovila, kako stvari stojijo. Pa mogoče prosiš pri tem za pomoč tudi kolege.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 16
17.7.2009 21:38:41   
Edinka

Pojdi nekam sama...in bos videla razliko, ce je temu res tako. Samo namig.

Odlična zamisel! Odkar sva skupaj, sva le redko bila drug brez drugega. Mogoče je pa res čas, da si vzamem kakšen dan res zase, brez skrbi, kaj bova jedla, kdaj bo šel pes na sprehod, kdaj je treba v trgovino .... Pišuka, tale ideja mi je pa res všeč! Hvala!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
17.7.2009 21:50:02   
Edinka
IZVIRNO SPOROČILO: m@j@

Pa mogoče prosiš pri tem za pomoč tudi kolege.

Težko. Ne pripravim se do tega, da bi komu zaupala. Pa ne zato, ker bi ta oseba to potem povedala naprej, ampak enostavno ne morem. Nikoli nisem. Pa bi rada. Ko se pa preveč nabere, pa znorim. Šele zdaj spoznavam, ko to pišem, kaj delam. Držim v sebi veliko stvari, ki bi se lahko rešile na preprost način, potem pride pa kaplja čez rob in se znesem nad človekom, ki mi pomeni vse.
Čeprav se ne poznamo, ste mi razsvetlili marsikaj! Hvala!

(odgovor članu m@j@)
Neposredna povezava do sporočila: 18
17.7.2009 21:53:03   
Anonimen
Ali pa za spremembo pocnita nekaj cisto novega. En tak odklop... novo obzorje.
Meni se zdi, da te je on cist napsihiral.

(odgovor članu Edinka)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
18.7.2009 19:59:56   
picola1

Res pa je, da se moram soočiti sama s seboj. Problem je, ker se mi niti približno ne sanja, kako.

Pojdi v knjižnico pa si vzemi kako knjigo na temo osebnostne rasti-npr. čustvena inteligenca, kaj o odnosih, itd. Imam namreč občutek, da se sploh ne poznaš. Da sploh ne veš kaj čutiš in kdo si.
Ko boš ugotovila vsaj približno kje imaš probleme, se pač bolj osredotoči na njih.
Lahko pa greš direkt h kakšnemu terapevtu  po vodstvo in pospešiš vso zadevo, ker tole sama s sabo zna trajat kar precej časa, lahko pa se tut vrtiš mesece v začaranem krogu, rešiš pa bolj malo.
Poskušaj se morda kdaj opazovat od zunaj, iz tretje osebe...Ljudje včasih sploh ne verjamemo kako delujemo, dokler nam nekdo ne pove ali pa sami sebe ne zalotimo, ko to počnemo. Treniraj opazovanje same sebe in kmalu boš začela ugotavljat, kaj pravzaprav počneš narobe (oz.prav).

Bežat pred problemi pa itak nima smisla, ker te vedno dohitijo pa še težje jih je takrat rešit.
Glede tega, da ima mož prav:če te je zabolelo in če te zdej to ful mori, potem ima po vsej verjetnosti prav. Ker obrambo vklopimo po mojem mnenju samo takrat, ko čutimo, da je to, kar nam je nekdo povedal res ali pa imamo nekje globoko o sebi res takšno mnenje (čeprav mogoče pa nismo takšni).
Če tlačiš probleme in potem naenkrat izbruhnejo, potem je dokaj verjetno, da takrat pa res pretirano odreagiraš, prevališ krivdo na druge (če se sama nočeš soočit s samo sabo, kot sama praviš, potem res verjetno vališ krivdo na druge) in tako izpadeš naduta in vzvišena.

Drugače pa jemlji tole zadevo kot nekaj pozitivnega. Delo na sebi je sicer velikokrat težko in boleče, samo je pa rezultat tolko lepši!

(odgovor članu Edinka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
18.7.2009 22:38:38   
zarjica
Meni pa se zdi fajn, da si dejansko res začela razmišljat o sebi in o svojem stanju. Joj, ko bi le več ljudi bilo takih. Vsi se kdaj znajdemo v podobni situaciji, pa le redki se zares zamislimo o tem, kaj nam drugi govorijo...OK, saj res ni fajn slišat, ko ti nekdo dopoveduje, ta si težek karakter, depresiven, zatežen, zamorjen...jaz se ponavadi obupno branim in zagovarjam. Ej, hvala Edinka, tudi jaz se moram zamislit nad sabo! Ej, sem mar grozilda??? user posted image user posted image

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 21
19.7.2009 9:33:43   
anajan
Depresije zagotovo nimaš. Je pa res čas, da pogledaš vase. To boš najlažje naredila, če kam greš. S seboj lahko vzameš tudi kakšno dobro prijateljico, ki ji dovolj zaupaš, da ti bo pri tem pomagala. Če ne, si pa preberi kakšno knjigo na to temo. Kot pomoč pri tvojih reakcijah ti svetujem knjigo Moč pozitivnega mišljenja.

Vsak dan je nekaj posebnega.

(odgovor članu zarjica)
Neposredna povezava do sporočila: 22
19.7.2009 9:41:45   
Edinka
IZVIRNO SPOROČILO: picola1

Če tlačiš probleme in potem naenkrat izbruhnejo, potem je dokaj verjetno, da takrat pa res pretirano odreagiraš, prevališ krivdo na druge (če se sama nočeš soočit s samo sabo, kot sama praviš, potem res verjetno vališ krivdo na druge) in tako izpadeš naduta in vzvišena.

Tole je ta pa tako res, da bolj ne bi moglo biti. Vedno mi je težko načeti kakšno temo, ker moram vedno iskati pravi trenutek in da je on ravno prave volje in da mu moram povedati vse v vato zavito. Potem sem se pa naveličala in ostala raje tiho. Ko je pa kaplja čez rob, pa eksplodiram kot atomska bomba.
Najbolj me pogreje to, da mora biti meni vse samoumevno, njemu ni pa nič. Samoumevno mu je, da čistim, kuham in vozim psa na sprehod, njemu pa ni samoumevno, da bi lahko čez vikend peljal psa na sprehod, da me razbremeni. Njemu je samoumevno, da pride iz službe, prižge tv, odpre pivo in čaka na kosilo. Ja, vse to sem mu že povedala, pa ni nič drugače, potem mi pa kdaj popusti. Če sva enakovredna, naj bodo tudi zadolžitve enakovredne, ne pa, da ga morem prosit za vsako stvar. Čeprav svoje delo opravljam doma, to še ne pomeni, da si morem vmes vzeti čas za pospravljanje in kuhanje. Služba je služba, ne glede na to, kje jo opravljaš.
Samo nekaj mi ni jasno. Kako bi se človek opazoval in se pri tem tudi obnašal čisto naravno. Se mi zdi, da potem avtomatsko spremeniš obnašanje, ker se nadzoruješ. Bom pa poskusila.
Hvala vam za mnenja in nasvete!

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 23
19.7.2009 9:45:42   
Edinka
IZVIRNO SPOROČILO: anajan

Depresije zagotovo nimaš. Je pa res čas, da pogledaš vase. To boš najlažje naredila, če kam greš. S seboj lahko vzameš tudi kakšno dobro prijateljico, ki ji dovolj zaupaš, da ti bo pri tem pomagala. Če ne, si pa preberi kakšno knjigo na to temo. Kot pomoč pri tvojih reakcijah ti svetujem knjigo Moč pozitivnega mišljenja.

Mislim, da je to odlična zamisel. Imam prijateljco, ki je visoko čustveno inteligentna in zelo realno gleda na vse stvari. Zelo težko pa si priznam, da delam kaj narobe. Žal pa živiva tako daleč narazen, da se vidiva le nekajkrat letno. Je pa to stvar, o kateri se moraš pogovoriti osebno, ne preko mailov ali pisem.

(odgovor članu anajan)
Neposredna povezava do sporočila: 24
19.7.2009 9:56:53   
Anonimen

Samo nekaj mi ni jasno. Kako bi se človek opazoval in se pri tem tudi obnašal čisto naravno. Se mi zdi, da potem avtomatsko spremeniš obnašanje, ker se nadzoruješ. Bom pa poskusila.

Nadzorovano, in to zelo, se obnasas zdaj. Pa sej se obnasas tako, kot da je drug zavit v tanko jajcno lupino na katero moras paziti, da je ne predres?

Bodi ti, obnasaj se naravno in odgovori bodo prisli sami od sebe...

(odgovor članu Edinka)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?