|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   olivno olje
27.6.2009 6:34:37   
ROZSI
ali mogoče kdo ve, katero olivno olje ne smrdi?? hočem malo spremeniti prehrano in s tem tudi olje in ker je olivno olje zelo zdravo seveda tudi to .v sparu sem kupila natura olivno olje, ko sem steklenico odprla me je skoraj vrglo, smrdelo je nenormalnouser posted image .izbira je nenormalno velika zato pa tudi ne vem katero bi vzele.hvala že vnaprej za pomoč
lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: olivno olje
27.6.2009 7:59:29   
buči
Kupi bolj kvalitetno olje, ne blagovne znake, ker ti niso najbolj ok. Jaz uporabljal mislim da monini - to, ki ga na veliko reklamirajo zadnje čase na TV. Že nekaj let, ga dam povsod, tudi v kruh, palačinke, pa otroka nič ne vesta, sploh ne opazita.

_____________________________

TDAT - štirje prestopniki!

(odgovor članu ROZSI)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: olivno olje
27.6.2009 8:38:15   
lukec
Zdej odvisno od tega ali ti smrdi olivno olje na splošno, ker ima res specifičen vonj, al samo ena znamka, kar dvomim. Sicer pa zgoraj omenjeno olje na testu ni bilo prav dobro ocenjeno, tako da jaz priporočam (glede na teste) Luccese (Lidl), Gea, Minos al pa Castello (hofer), ki so dobili zelo dobre ocene pa še tista iz hoferja in lidla sta zelo poceni, kljub kvaliteti. Jaz sama uporabljam lidlovega. Najboljši na slovenskem trgu pa je Vanja iz Istre, vendar pa je cena huuuuda (42 evrov liter).

_____________________________

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: olivno olje
27.6.2009 12:23:16   
buči
Meni je hofferjev zanič, ima ful priokus in grozen vonj ... Najbolje je pač poskusit.

_____________________________

TDAT - štirje prestopniki!

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: olivno olje
27.6.2009 14:32:32   
constanca


Midva tudi uporabljava Monini ze odkar pomnim. Sva poskusila vmes ze tudi druge znamke  in nama niso odgovarjale.

In prav tako ga uporabljava za vse (tudi za kruh). Nama se navadno olje, 1 liter, vedno ustara. Je pa res, da  skoraj ne kuhava jedi za katere bi ga potrebovala.







(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: olivno olje
27.6.2009 15:48:34   
sahary
Buči, kako ga daš v palačinke? Misliš da palačinke pečeš na njem? Ker mi ga tudi dosti uporabljamo, ampak tapravega s primorske, spremeni agregatno stanje v hladilniku pa tudi zelo gosto je, nobeno trgovinsko se ne more s tem primerjat. In ja, cene so res zasoljene. Hotla sem povedat da olvno olje ni primerno za pečenje, cvrenje, v tvojem primeru peko palačink ne samo da izgubi vse vitamine ampak postane karcogeno. No vsaj jaz ga uporabljam izključno za "hladne" zadeve

(odgovor članu constanca)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: olivno olje
27.6.2009 15:49:34   
sahary
Aja še to, Monini je tudi meni najljubše če sem kje kjer ne dobim ali pozabim s seboj vzeti "tapravega"
tudi strkne se malo na hladnem

(odgovor članu sahary)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: olivno olje
27.6.2009 17:56:00   
lukec
IZVIRNO SPOROČILO: sahary

Aja še to, Monini je tudi meni najljubše če sem kje kjer ne dobim ali pozabim s seboj vzeti "tapravega"
tudi strkne se malo na hladnem


Verjamem, da je Monini nekaterim najljubše, a teste ima slabe, pravzaprav sploh ni deviško, čeprav to na njem piše.


_____________________________

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu sahary)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: olivno olje
27.6.2009 21:14:56   
svita
Nobena maščoba ni dobra,če se jo pregreva toda še najmanj škode si naredimo,z olivnim oljem.Glede kvalitete pa se strinjam z Lukecem pa tudi to si lahko vsak prebere na ZPS.

(odgovor članu sahary)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: olivno olje
28.6.2009 0:39:34   
barika
Od olj uporabljam samo olivno olje (gea, lidl ...) in pa kokosovo mast, "navadnega" olja nisem kupila že dobri 2 leti.
Res pa je, da ne poham in ne delam veliko na olju, tako da imam tistih 0,75 dl za kar dolgo časa.

(odgovor članu svita)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: olivno olje
28.6.2009 7:44:04   
Anonimen
Kako pa je z uporabo oljčnega olja pri kuhi? Drži, da se ob toplotni obdelavi oljčnega olja sproščajo nezdrave snovi? Zavajajoče je, da olivno olje ni dobro za cvrtje. To je neka fama, ki se je začela s prodajo vokov. Pri cvrtju z olivnim oljem je problem le ekonomski. Oljčno olje je zelo stabilno in če je dobro, potem lahko v dobrem oljčnem olju cvremo tudi večkrat, tako kot v drugih oljih. Dobro olje ne spreminja svojih vsebnosti. Obstajajo razlike med olji in mislim, da je visoka cena eden od zadržkov pri tovrstni uporabi oljčnega olja. Glede na to, da je to maščoba, pa vedno priporočamo, da je treba biti pri uporabi pazljiv. Čedalje več novejših raziskav govori o tem, da lahko zaradi vsebnosti biofenolov z oljčnim oljem naredimo tudi toplo hrano in da lahko v njem prav tako cvremo. Težko najdemo tako univerzalno olje, kot je oljčno, kar se tiče maščob. Oljčno olje ima visoko stabilnost, veliko oksidantov, lahko ga uporabljamo za hladno in toplo, za zjutraj in zvečer. Prve diplomske naloge in raziskave so se delale na žarkem olju in zaradi tega so bili tudi rezultati drugačni.

http://www.indirekt.si/intervju/da_olivno_olje_ni_dobro_za_cvrtje_je_fama/115851


Jaz uporabljam kar lidlovega.


Varno za cvrtje!
Uživanje olivnega olja ne samo ščiti arterije in varuje pred rakavimi obolenji, ampak zelo dobro prenaša tudi cvrtje. Lahko ga segrejete celo do 280 stopinj Celzija, pa se maščobe ne bodo poškodovale ("zažgale"), pri cvrtju pa se temperature gibljejo med 140 in 180 stopinjami Celzija, kar pomeni, da imamo še nekaj "rezerve".
Teorija gospodinj se glasi, da je ekstra deviško olivno olje za cvrtje predrago. Toda v nasprotju z drugimi maščobami za cvrtje je to olje po prvi uporabi še večkrat uporabno, če ga le ustrezno hranimo: ostanke prejšnjih cvrtij pustimo na dnu oziroma olje precedimo pred vnovično uporabo. Nobena od drugih maščob ne zagotavlja več kot eno varno uporabo!


http://www.pozitivke.net/article.php/Olivno_Olje_Skrivnost/print

(odgovor članu barika)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ideje za zdrave rojstnodnevne prigrizke
Medtem ko otroci odštevajo dneve do svoje rojstnodnevne zabave, kjer se bodo veselili in praznovali s sovrstniki, se sta...
Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...




Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?