|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Namastite tudi obod pekača?
4.6.2009 10:03:22   
baja*
Danes bom pekla torto pa me zanima, kako ve namastite pekač. Nekje sem namreč slišala, da naj ne bi namastili oboda, ker lahko sicer biskvitu na sredini " zraste hribček". Kako je zdaj prav?user posted image

lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Namastite tudi obod pekača?
4.6.2009 10:31:47   
donat
jaz vse namestim, pa je okuser posted image

(odgovor članu baja*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Namastite tudi obod pekača?
4.6.2009 10:45:44   
MAŠKA
Tudi jaz sem prebrala, da zaradi tega na sredini nastane hrib in ga v soboto, ko sem pekla torto nisem. In temperaturo sem zviševala postopoma, pa je hrib vseeno zrastel, ampak ne takšen kot prej, ko sem namazala obod in vse skupaj dala kar takoj na 180 st.

Če ima še katera kakšen čudežen recept kako se rešiti hriba na sredini, se tudi jaz priporočam!

_____________________________



Življenje je minljiva, hitra karavana! Ustavi žival, ki jo jezdiš, in poskusi biti srečen.
(Rubaijat, Omar Hajam, 12. stol.)

(odgovor članu baja*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Namastite tudi obod pekača?
4.6.2009 11:24:47   
Tanchy
Hribček lahko nastane iz dveh razlogov
1. v testo ni vmešano dovolj moke
2. zaradi namaščenosti oboda, ker potem ob robu testo ne more narasti (ni nujno, da vedno)

Jaz vedno namastim vse, tudi obod in tudi vse potem posujem s krušnimi drobtinami - vedno uspe. Krušnih drobtin dam pa toliko, da jih kar posipam in se po večini prime povsod, potem pa ostanek pretresem nazaj v posodo za drugič.

Prijetno peko user posted image !

_____________________________

Najlepše je živeti za svoje otroke!


(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Namastite tudi obod pekača?
4.6.2009 11:44:46   
kasso
Oboda nikoli ne namestim, na dno pa dam peki papir. Hribčka ni.
Biskvit pa delam po receptu za torto nutello KLIK ali pa po receptu za biskvit, ki nikoli ne pade KLIK .
Ko oblikujem torto s plastmi pa polagam tako, da je spodnji del biskvita vedno na vrhu, da mi uspe narest lepo ravno torto.

(odgovor članu Tanchy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Namastite tudi obod pekača?
4.6.2009 11:45:04   
klavdijas
Na dno tortnega modela dam peki papir, oboda ne namastim. Uporabim recept
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=5814 in uspeh je zagotovljen.

Lp,

             Klavdija

http://kamnitnik.moj-album.com/album/1048193/

(odgovor članu Tanchy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Namastite tudi obod pekača?
4.6.2009 11:45:05   
Splišni
Mislim, da je Kind Lady enkrat že povedala, kaj je treba narest, da ne nastane hribček. Pa sem že pozabila.

Drugače jaz vedno namažem tudi obod in še vse skupaj posujem z moko, ki jo potem potresem lepo sem in tja, povsod, ostanek stresem v lijak. Mi pa vedno rata hribček, ja ...

(odgovor članu Tanchy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Namastite tudi obod pekača?
4.6.2009 11:52:04   
kasso
IZVIRNO SPOROČILO: klavdijas

Na dno tortnega modela dam peki papir, oboda ne namastim. Uporabim recept
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=5814 in uspeh je zagotovljen.

Lp,

            Klavdija

http://kamnitnik.moj-album.com/album/1048193/

user posted image

(odgovor članu klavdijas)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Namastite tudi obod pekača?
4.6.2009 12:58:30   
Felicita
mela enak problem, oz. ga še mam, pri meni je očitno kriv pekač: http://www.ringaraja.net/forum/m_3579234/mpage_1/tm.htm#3581195

_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Namastite tudi obod pekača?
4.6.2009 13:00:38   
Anonimen
Tudi jaz delam tako!user posted image

(odgovor članu kasso)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
4.6.2009 13:05:18   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
4.6.2009 13:05:48   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Namastite tudi obod pekača?
4.6.2009 13:10:57   
baja*
IZVIRNO SPOROČILO: kasso
Biskvit pa delam po receptu za torto nutello


ravno to torto delamuser posted image  prvič in upam, da ne zadnjičuser posted image

no tak je na stvari... ravnokar sem vzela biskvit iz pečice in valda imam hrib, kaj hrib, temu bi lahko rekla že gorauser posted image  obod sem (malo) namazala, dala pečt na 170 st. in po 10 minutah se mi je naredilo ravno obratno - namesto hribčka je na sredini ratala jama.user posted image  Ko sem povečala na 180 st. pa je pa hrib kar naenkrat butnil gor. Zdaj sem biskvit obrnila, da ga probam zravnat, potem bom pa delala po tem nasvetu.

IZVIRNO SPOROČILO: kasso
Ko oblikujem torto s plastmi pa polagam tako, da je spodnji del biskvita vedno na vrhu, da mi uspe narest lepo ravno torto.


eh, za pojest bo sigurnouser posted image  sicer pa hvala vsem za odgovoreuser posted image  in tebi felicita za klikuser posted image

Zaključek: očitno moraš dat pravo količino pecilnega, moke in sladkorja, pečt na pravi temperaturi in v pravem pekaču - zdaj pa trofi zmagovalno kombinacijouser posted image

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
4.6.2009 13:28:03   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu baja*)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Namastite tudi obod pekača?
4.6.2009 13:47:57   
kasso
IZVIRNO SPOROČILO: baja*

IZVIRNO SPOROČILO: kasso
Biskvit pa delam po receptu za torto nutello


ravno to torto delamuser posted image  prvič in upam, da ne zadnjičuser posted image


Nazadnje sem naredila torto nutello ne s tem biskvitom ampak po receptu biskvita, ki nikoli ne pade,  z razliko, da sem odvzela 2 žlici moke in dodala 2 žlici kakava. Za moj okus boljši kot tisti, ko dodaš nutello, pa še veliko lepše je narastel.
verjemi pa, da ne delaš zadnjič te torte...pri nas je na vsakem rojstnem dnevu, ker so vsi nori nanjo...zraven pa naredim še eno sadno, da ni vedno istouser posted image

(odgovor članu baja*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Namastite tudi obod pekača?
4.6.2009 14:59:25   
kajajaka
IZVIRNO SPOROČILO: donat

jaz vse namestim, pa je okuser posted image

jaz tudi

(odgovor članu donat)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Namastite tudi obod pekača?
4.6.2009 16:19:41   
Hope2
Hribček odrežeš in imaš ravnouser posted image

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj lahko dojenčku uvajamo mandarine in d...
Včasih je veljalo, da naj bi se citruse uvajalo po 1. letu starosti. Vendar so priporočila dames drugačna. Kdaj in kako ...
Ideje za zdrave rojstnodnevne prigrizke
Medtem ko otroci odštevajo dneve do svoje rojstnodnevne zabave, kjer se bodo veselili in praznovali s sovrstniki, se sta...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?