balaena
|
meni je pa ginekolog rekel, da grem lahko v bazen, isti dan nam je pa sestra v šoli za starše (tečaj za zgodnjo nosečnost) rekla, da je tako: nekatere hodijo ves čas in nimajo problemov, druge pa že prvič infekcijo staknejo. zato naj bi bilo dosti bolj priporočljivo plavanje v pretočnih vodah (reke, morje). v knjigi S šortom v zdravo nosečnost (T. Švarc-Urbaničič) pa piše, da je plavanje super šport v nosečnosti, tudi v devetem mesecu. Glede okolja pa pravi, da voda ne sme biti toplejša od 28-30 stopinj, temp. zraka 23-24 stopinj, vlažnost zraka pa 50-60%. dvakrat dnevno naj bi se meril pH (7,2-8,0) in količina klora (0,5-0,75 PPM). paziti bi morale, da ni gneče, ker te lahko kdo sune, se zaleti vate. v knjigi Nosčnost in porod (H. Klun) pa piše, "zaradi spremembe delovanja hormonov se med nosečnostjo spremeni kislinska sestava sluzi v nožnici, s tem pa nastanejo ugodnejši pogoji za razmnoževanje glivic. Ženo v nožnici peče in srbi. Zdravnik ji predpiše vaginalne vložke, ki pomagajo odpraviti nevšečnost." Jaz sem imela že načrt, kako bom hodila na DIF na Kodeljevo vsak teden plavat, potem me je pa tole vse skupaj kar malo v dilemo spravilo. Ne vem če se splača. Ker v vsakem bazenu, kjer sem do sedaj bila, so plavali lasje okoli, pa tudi kaj drugega vidiš (če plavaš, ne pa se namakaš, in potem imaš plavalna očala in se opazi). Aja, sestra v šoli za starše je pa glede kopanja v kadi rekla, da, če ti to veliko pomeni, da ni nič takega, če si vsake toliko privoščiš, s tem, da: se najprej umiješ (stuširaš) in šele nato natočiš vodo, da je čista, ne.
|