oktobrčice (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Udb -> oktobrčice (11.5.2005 6:29:49)

Jutro!

Kako ste kaj? Jaz sem vremensko - zaspana, tečna in utrujena!! ;)

Včeraj sem imela pregled. Nič posebnega. Voda, tehtanje, pritisk. Potem pa vpisovanje preiskav od prejšnjega pregleda v materinsko knjižico, pa poslušanje srčka!! :love::love::love::love: 9nebesa

Potem me je zoprna sestra poskušala prepričati, da je nemogoče, da že čutim otročka!!!!!!! :grrr::grrr::grrr: In bolj kot sem ji govorila, da ga čutim, bolj mi je razlagala, da ga bom začutila čez ene 2-3 tedne!! in je napisala - v knjižico in karton!! :hudicek:

Sledil je še pogovor pri zdravnici. Ampak samo pogovor. Kako se počutim, če je kaj posebnega,... Potem mi je dala eno kremo za mozolje, priporočala mi je plavanje...v glavnem nič posebnega! Tudi glede mačk je rekla, naj se ne sekiram. Je rekla, da je imela v 15 letih prakse 2 nosečnici, ki sta se med nosečnostjo okužili s TOXO, pa še ti dve nista imeli mačk!! ;; Je pa rekla, da tui če pride do okužbe, ni panike - so zdravila!

Potem sem se še naročila na morfologijo - ki jo imam čez 1 mesec.

Sem kar malo razočarana! No, uradni podatek - od začetka do sedaj sem se zredila 2 kg!

srecka -> oktobrčice (11.5.2005 7:50:12)

Hoj, hoj! ;)

Pozdravček vsem tistim srečkam, ki boste svojo :duda: zagledale oktobra. Med njimi sem seveda tudi jaz... 9nebesa
Počutim se prav čudovito, svojo :duda: pa sem prvič začutila približno en teden nazaj. Kot bi nekdo pokal milne mehurčke... 100% prepričana, da je to to. Bodoča mamica bo pa že vedela, kaj se dogaja v njenem bušiju :)- Drugače sem se tudi jaz zredila šele za 2 kg, kar se mi zdi res super - pojem toliko, kolikor dejansko potrebujem... Naslednji pregled imam v začetku junija (22t nosečnosti) in komaj čakam, da spet vidim svojo :duda:

Imejte se lepo in mislite na NAJLEPŠE! :metulj:

Udb -> oktobrčice (11.5.2005 7:51:31)

srečka, kdaj pa imaš rok?

srecka -> oktobrčice (11.5.2005 7:54:15)

10. oktober :sloncek:

bena -> oktobrčice (11.5.2005 7:55:14)

Jaz se počutim v redu, razen motečega zbadanja in krčev v spodnjem delu trebuha, kar bi naj bilo posledica raztezanja maternice.

Danes bom poklicala mojega G, da se dogovoriva za trikromosomski test. Saj sem bila na NS, pa je vse o.k., vendar menim, da previdnost ni nikoli odveč. Če že obstajajo vsi ti testi, bom pač vse naredila. Bolje več, kot manj.

Sem pa tudi jaz precej utrujena, predvsem popoldan in osem ur službe mi je odkrito povedano čisto preveč, čeprav sem pred nosečnostjo povprečno delala več kot 9 ur na dan. Ko pridem domov sem čisto "hin" tako, da še samo poležavam na sedežni pred TV, ob pol devetih pa obvezno spat.

Udb -> oktobrčice (11.5.2005 7:59:45)

srecka, potem sva pa blizu skupaj! ;)

Udb -> oktobrčice (11.5.2005 8:00:17)

bena, kaj bi pa naredila, če bi ti rekli, da je kaj narobe? A bi šla pri teh tednih delati splav?

srecka -> oktobrčice (11.5.2005 8:06:55)

Bena, menim da te skrbi po nepotrebnem, veš. Če je bila NS v redu, potem raje uživaj v nosečnosti, kot pa da tekaš s pregleda na pregled. Konec koncev ni noben pregled 100%, tako da te bo s tega vidika lahko skrbelo kar naprej... :racka:

bena -> oktobrčice (11.5.2005 8:13:48)

Če bo pri THT testu kaj narobe, me bo G tako ali tako poslal na amniocentezo, ki je diagnostični test.

chips -> oktobrčice (11.5.2005 8:23:25)

ojla! Tudi jaz se kr v redu počutim razen krčev v levem delu trebuha. Pregled imam 3.6. in upam da mi bo naredil ultrazvok ker mi ga sedaj ni naredil...
Malce me daje zaprtost , in tudi jaz sem se zredila za 2kg.
Trebušček se mi že kr pozna, in glede na to da me zadnje čase full boli križ mi kar govorijo da bom nosila:duda: v križu (joj kakšne bolečine)!!
Pa saj bo bolje ko bom :duda: držala v rokah!!!!

balaena -> oktobrčice (11.5.2005 9:21:19)

da se še jaz pofočkam.

počutje ok. do dveh kil še majčkeno manjka (odvisno kdaj se tehtam). križ me pa ubijalsko boli vsakič ko se lotim pospravljanja stanovanja. to je pa res kriza in potem sploh ne vem kaj s sabo.
število hlač, ki so mi še prav se vztrajno manjša, nekaj jih je pa še. zadnjič sem pregledovala poletno garderobo in bila kar malo žalostna. ne bo kaj dosti uporabnega.

glede splava tako pozno, zaradi morebitnih okvar otročka je mene moj dragi gin.-Pušenjak!- na zadnjem pregledu šokiral. me je naročil 10. junija za morfologijo in sem ga spraševala kako bo potem kaj s pregledi, da vem za načrtovati počitnice. (btw. me je presenetil tudi s tem, ko ni bil nič navdušen nad kakšnimi daljnimi kraji, je rekel tri ure od doma z lastnim prevozom...). no v glavnem, glede samega načrtovanja počitnic je rekel, da se na morfologiji lahko odkrijejo še kake hujše nepravilnosti, kar pomeni, da se potem v kakšnem tednu opravi splav.
:zmeden: :((
to me je pa res kar vrglo iz tira. tako da so vsi načrti, ki sem jih prej imela o turčiji ali mogoče celo o kubi itak odpadli v trenutku, zdaj že razmišljam, ali so benetke predaleč...

aja. otročka sem pa menda prvič v nedeljo začutila. je to tako nežno, da niti ni čudno, če se že dalj časa oglaša, ker pri moji konstantni aktivnosti ni šans, da to čutiš. sicer pa ni bilo kot mehurčki, tako da niti nisem prepričana, če je res. jaz sem čutila, če sem si dala roko na trebuh, tam spodaj, potem je pa na rahlo nekaj pač bilo čutiti od znotraj in tudi prek roke se je čutilo, da se je trebuh malo dvignil (to sem pa zdaj zakomplicirala). v glavnem, v nedeljo kadar sem se sprostila, sem kar čutila, v ponedeljek samo zjutraj in včeraj samo zvečer. ali se je polenil, ali kaj narobe obrnil, ali pa sploh ni bilo to. čeprav sem ziher, da prebava ni bila.

soncek&luna -> oktobrčice (11.5.2005 9:23:09)

dobro jutro punce,
kako ste zgodnje ;)...moram vam zaupati, da sem tudi jaz zacutila :duda: in sicer vceraj zjutraj v 17t4/7...obcutek? kot bi v buhiju imela metuljcka...
pozdravcek vsem oktobrcicam :sloncek:

pi -> oktobrčice (11.5.2005 9:45:21)

Pozdravljene,

tudi moja dva :duda::duda: pridno rasteta, pregled imam komaj 3.6., pridobila sem že 5 kg.
Komaj čakam da bosta redno brcala, da bom vsaj vedela da je z njima vse ok.
Udb kakšno kremo si dobila za mozoljčke, se da dobit brez recepta ?

KIRA -> oktobrčice (11.5.2005 9:53:26)

jaz pa še nič. še vedno imam tisti otopeli občutek, vse od CR. plan imam naslednji teden iti na pregled h G, pa ga bom vprašala kako in kaj. :((

soncek&luna -> oktobrčice (11.5.2005 10:47:17)

kira, mislim, da ni razloga za slabo voljo...:duda: te bo nase sigurno opozoril v naslednjih dneh ;)...meni se je "oglasil" samo vceraj, danes je zatisje...
:rozica: za lep dan

Udb -> oktobrčice (11.5.2005 10:56:38)

Pi, dobila sem kremo Skinoren (se mi zdi), ki se dobi samo na recept - in je baje edina od tovrstnih krem, ki je dovoljena v nosečnosti! Upam da bo kaj delovala, ker imam celo brado zatečeno!! ;)

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (11.5.2005 11:56:02)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

soncek&luna -> oktobrčice (11.5.2005 12:07:07)

meni pa punce moje manjka ocka mojega :duda:...si lahko predstavljate koliko se sele jaz prejokam in kaksen obcutek samote me preplavlja...
moram se jaz malce potozit...

biba77 -> oktobrčice (11.5.2005 13:11:57)

Punce, Bambi vas lepo pozdravlja! :rozica::rozica::rozica:
Se vedno ima predpisano mirovanje. Lezi doma in se dolgocasi. Pocuti pa se v redu. Nima neta...
:miska:

soncek&luna -> oktobrčice (11.5.2005 13:13:50)

pozdravi bambi nazaj in prijetno mirovanje :rozica:

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (11.5.2005 13:20:33)

soncek&luna -> oktobrčice (11.5.2005 14:00:47)

ah, nalin...on dobro ve, da pricakujem..sem mu s takim veseljem povedala, ker sem si zelela njegovega otroka...in on mi je tudi govoril, da bi ga imel z mano...zdaj pa, ko se je to zgodilo, ne verjame, da je njegov :( ... in se prav nesramno obnasa do mene... hoce dokaz, crno na belem...

sandra25 -> oktobrčice (11.5.2005 14:01:30)

Tudi jaz si ne morem niti predstavljati kako ti je sonček&luna. Ampak glavo pokonci, sedaj moraš misliti nase in na svojega :duda:. Če te je biološki očka zapustil zaradi nosečnosti ni niti vreden, da bi bil očka tvojemu :duda:. Boš videla, enkrat bo posijalo tudi tvoje sonce sreče in tudi ti boš enkrat imela srečno družino. Glavo pokonci !

soncek&luna -> oktobrčice (11.5.2005 14:07:01)

sej v to se prepricujem sandra25...mal je tezko, ker se je prevec zasidral v moje srce in si srcno zelim bit z njim...se trudim, da ne bi prevec mislila nanj...
ufff. zdej moram pa nehat pisat o tem, ker me bo zalilo :miska:

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (11.5.2005 14:10:54)

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>