|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Domaci jogurt
22.3.2009 19:32:19   
Anonimen
Kako se ga naredi?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Domaci jogurt
22.3.2009 19:48:25   
tanjusi
Kako se ga naredi?

ti si pa danes zelo vedoželjna, user posted image sam tole pa tudi mene zanima , z recepti na plan.


_____________________________

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Domaci jogurt
22.3.2009 19:50:41   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tanjusi

Kako se ga naredi?

ti si pa danes zelo vedoželjna, user posted image sam tole pa tudi mene zanima , z recepti na plan.



Ja, pomladni navdih user posted image .


(odgovor članu tanjusi)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
22.3.2009 19:55:58   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Domaci jogurt
22.3.2009 19:58:08   
Anonimen
Hvala.
btw. koliko ima pa potem domaci jogurt rok trajanja?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
22.3.2009 20:00:30   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Domaci jogurt
22.3.2009 20:14:33   
tanjusi
To vliješ v skledčke in postaviš na toplo za nekaj ur.

kje bi to lahk blo, na kolk toplo?
hvala


_____________________________

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Domaci jogurt
22.3.2009 20:28:04   
Felicita
mislm da more bit na tam okrog 40 stopinj, zato je fajn met prov un aparat za jogurt al pa vodno kopel pa zraven dežurat. jest sm mela neke ideje od delanju jogurta pa me je minil (sej more še nekje bit neka tema o tem user posted image )

sicer pa domač jogurt drži glih tok kot tist iz trgovine (govorim o čist navadnem jogutru npr od LM), samo pokrit ga je treba da kakšne škodljive zverine ne pridejo zraven (tut med procesom izdelave že).


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Domaci jogurt
22.3.2009 20:31:34   
katra55
Če imaš domače mleko, ti priporočam, da ga najprej pasteriziraš, tako da ga segreješ na 72°C (ni ga potrebno zavreti) in na tej temperaturi pustiš 2min.
Potem, ga ohladi na 45°C in vanj zmešaj nekaj kupljenega jogurta(približno eno veliko žlico na 1l mleka).
Potem ga je potrebno imeti na toplem (40-45°C) 3ure, da postane čvrst. Če bo na prenizki temperaturi ne bo primerno čvrst, če pa bo na previsoki temperaturi se bo začela izločati tekočina.
V hladilniku ima rok trajanja vsaj en teden ali več.



< Sporočilo je popravil katra55 -- 22.3.2009 20:34:07 >

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Domaci jogurt
22.3.2009 23:27:55   
ronja
hehe, sem šla iz firbca gledat, če si slučajno res vprašalauser posted image .
Zadeva je hudo enostavna: vzameš mleko, če je sveže, ga je treba prevret, sicer ni nujno, ampak jaz ga za ziher vseeno, potem pa ohladit na cca 40 stopinj C. V liter mleka potem vmešaš vsaj 1-2 zvrhani žlici ali pa najbolj enostavno cel lonček jogurta (kupljenega ali starega domačega) za kulturo. nekateri so skoraj doktorirali iz tega, kateri jogurt dela, kateri pa ni dober, ampak meni delajo vsi, pa sem probala res že svašta - res pa je, da se dobro razumem z raznimi kvasovkami in podobnim življem. (navadni, probiotični, edino sadnega pa res še nisem vmešavala, ker se mi nekak ne zdi da bi sadnega spet segrevala na 40 stopinjuser posted image , čist zaradi občutka)

Zadevo pustiš na toplem par ur (od 4 do 12, odvisno od toplote in aktivnosti tvojih izbranih mikričev), poleti je 4 ure lahko čisto dovolj, pozimi pa bo šele pri 10-12 urah pravi. Če ga pustiš dlje, bo trši in bolj kisel. Dokončno bo dozorel še v hladilniku, kamor ga potem pospraviš (si ne bi mislila, a neuser posted image )

Domači jogurt, če delaš čisto, ostane čisto lepo 14 dni, če je v hladilniku in če ne odpiraš kozarčka, v katerem je. Tudi v kupljenem navadnem jogurtu naših mlekaren ni konezrvansev (ne rečem za kak avstrijski nemški junk, ampak v naših jih pa ni, bi morali bit navedeni, pa niso).

Koliko toplo? Najbolj optimalno je od 38 do 43 stopinj C, poleti je dovolj, če pustiš zunaj, pa oviješ s toplo deko, pozimi je boljše dat v pečico, da se ti ne skisa prej (od temperature je odvisno, kateri mikroorganizmi se bojo bolj razmnožili - za kislo mleko so drugi oz. je razmerje drugačno kot za jogurt). Če pa se ti slučajno skisa, pa tudi ni za stran vršt, pač počakaš, da se skisa do konca in potem precediš in imaš domačo skuto (porabiš recimo za burek) in sirotko, ki jo porabiš za kruh.
Jaz mam aparatek za jogurt (lubi kupiluser posted image ), ki ima 6 lončkov in je prav srčano, vsak ma pokrovček druge barve in veš, v katerega si dal kateri dodatek. Zdaj se bom začela zezat  z raznimi sadnimi jogurti, ker nam kupljeni enostavno niso več všeč, pa še drago pride vse skup, ker tega res ogroooomno pojemo... Če bodo katero zanimali recepti, pa naj pove. Zaenkrat sem probala iz zmrznjenih borovnic, , pa je bilo njami.pa seveda iz svežega sadja (ampak to je treba potem vsak dan posebej, zdaj bi pa rada nekaj, da se obdrži)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Domaci jogurt
9.4.2009 13:36:21   
*karina*
Ronja a mogoce ves kje ti je kupil aparat in kolk je stal :)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Domaci jogurt
9.4.2009 17:08:46   
muška
jaz sem ga gledala v Nekermannu, o cen pa nimam pojma. Ravno med najcenejšimi izdelki ni bil user posted image

(odgovor članu *karina*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
Ideje za zdrave rojstnodnevne prigrizke
Medtem ko otroci odštevajo dneve do svoje rojstnodnevne zabave, kjer se bodo veselili in praznovali s sovrstniki, se sta...




Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?