|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Moški, ah...
24.1.2009 17:49:09   
Freycha
midva se pogovoriva zvečer v postelji, največkrat, ko že tako ene pol ure zamujava za spanje user posted image user posted image

Ampak ti človeka pomoje ne moreš pripraviti, da bi se pogovarjal, če se noče.... pač tak človek moraš bit. Mojemu sem takoj povedala, da jaz vse sproti razčiščujem in da je pri meni veliko pogovora in govora in je to kar hitro zapopadel..... edino kar mu še manjka je, da bi priznal, da je naredil kaj narobeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 51
24.1.2009 17:49:43   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: picola1

Pa zanimivo se mi zdi tut to, da pravite, da vas ne razumejo...Po moje to ni enostransko...Mislim, da drug drugega ne razumemo (vsaj v določenih trenutkih).

Ma ni čist tako, kot pišeš. Vsaj kar se razumevanja tiče. Jaz sem prepričana, da se čist dobro razumemo med sabo, kadar si kaj povemo, razumemo tudi partnerjev poin, težava postane v tem, da se ne strinjamo z njim, da se nam naš point zdi mnogo bolj realen, trezen in razumen ter tudi upravičen. Recimo čist banalne vsakdanje reči, ki jih beremo na rr-ju: Ona bi rada imela pospravljeno, njemu je popolnoma vseeno, če štumfi na tleh ležijo. Ona bi rada da on pelje zjutraj otroka v vrtec, njemu se zdi normalno, da ga pelje ona. On bi rad šel s frendi za tri dni na morje, njej se zdi to čist čudaško in tuje, te želje namreč. On bi rad, da se ona razume z njegovo mamo, njen gre tašča ful na jetra..... Vidiš, tukaj ne gre za nerazumevanje, skoraj vselej se skregamo takrat, kadar gre za nekladnje vrednot, gledanja na svet, dojemanja česarkoli že. Lahko razumeš partnerja, ne moreš pa se z njim strinjat niti mu ugodit. Pri nekaterih rečeh skoraj ne moreš sklenit kompromisa. Če ti to tako ogromno pomeni, ne popustiš, ker ne moreš, ker gre pri tem za nekaj, kjer bi šel preko sebe najbrž in ne moreš ravnati drugače. Saj za ostale reči se najbrž človek ne krega, a ne, razen nekaterih posameznikov, ki morajo pri vsaki stvari imeti prav in je z njimi težko živeti, večina ostalih ljudi premisli koliko jim tista stvar pomeni in popustijo, če jim ne pomeni toliko. POtem je pa tako, da če sta partnerja z zelo podobnimi vrednotami, se skoraj nič ne kregata, ker gledata na reči enako, če pa so njuni pogledi na svet različni, potem pa se je težje zmenit. Veliko ovir nastane. Ma če se jaz spomnim mojega bivšega, ha ha, saj je hecno, ampak popolnoma različne vrednote sva imela skoraj pri vsaki stvari, posledično sva oba kar naprej morala čez sebe pri vsaki drugi stvari.
Hotela sem povedat, da je pogovarjanje možno vedno samo tedaj, kadar gre za vsaj približno skladen interes in pogled na svet. Še nikdar se nisem skregala zaradi nečesa, o čemer se z mojim vsaj na osnovni ravni strinjava. Te reči se je vse dalo zmenit in dogovorit. Sem se pa že za kaj drugega lahko tudi ful skregala. Ko imaš recimo dva zelo močna karakterja skup, pa vsak svoj prav, ki jima je ful pomemben, takrat pa trčiš v en hud blok in si globoko tam, kjer sonce ne sije.user posted image user posted image

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 52
24.1.2009 17:50:34   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Freycha

midva se pogovoriva zvečer v postelji, največkrat, ko že tako ene pol ure zamujava za spanje user posted image user posted image  

Ja,midva tudi.

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 53
24.1.2009 18:01:57   
Freycha
meni se zdi postelja res en tak dober kraj za pogovarjat. Precej neutralno je, pa bolj umirjen prostor je že v osnovi, pa oba sva že takrat precej zaspana user posted image , če se ne skregava, lahko pa še kak seks padeuser posted image user posted image user posted image

rada bi pri Gini dodala še to, da se včasih ljudje ne razumemo med sabo tudi zato, ker ne povemo kaj mislimo in pričakujemo, da bo naš partner s senzorji zaznal naše želje/potrebe/poglede......... in  ker potem navsezadnje ni tako, kot smo si zamislili (a ne povedali), je cel halo v bajti, užaljenost, slaba volja, jeza......

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 54
24.1.2009 18:13:57   
Gina
Ja, najbrž res vsi vsega ne povedo. Čeprav jaz tega problema skoraj ne poznam. Dolgo časa se nisem zavedala, da ljudje svojih želja in potreb ne izrazijo. Ampak jih res pogosto ne. Zdaj to vem. Mi je pa nelogično, zakaj se tako vedejo.

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 55
24.1.2009 19:45:53   
srki

edino kar mu še manjka je, da bi priznal, da je naredil kaj narobeuser posted image user posted image user posted image

Pri nas je isto. Priznat pa ne. To je nekaj najhujšega.

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 56
24.1.2009 21:30:18   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: srki

edino kar mu še manjka je, da bi priznal, da je naredil kaj narobeuser posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image  Moj s težkim srcem in čim bolj potiho reče: A, ja. To je najbližje priznanju, kar zmore reči user posted image

(pa ne, da bi jaz kaj lažje priznala napako, včasih sem hujša od njega user posted image ).

(odgovor članu srki)
  Neposredna povezava do sporočila: 57
24.1.2009 22:36:12   
picola1
Ja, Gina...imaš prav...
In nimaš...user posted image . Pri nama se vseeno zgodi, da ne razumem sploh partnerja, kaj bi mi rad povedal...Ali pa mi pove pa jaz razumem čist nekej drugega (kar se zgodi večkrat) Ker imam v glavi neko svojo sliko...Npr. da ti dam en primer, ki mi vedno pade na pamet iz neke knjige in sem si ga ful zapomnila, ker tako lepo ponazori to, da pod istimi besedami razumemo lahko vsak nekaj čisto drugega: partner predlaga partijo tenisa. In za enega to pomeni:ja, super, obleciva stare trenirke, vzemiva tista zaprašena, stara loparja iz kleti in pojdiva na tenis.Bova videla koliko časa bo trajalo, neobvezno, spontano,  brez točkovanja...
Za drugega pa to pomeni:ja, super...Obleciva tisti fensi trenirki, ki sva jih zadnjič kupila, sposodiva si od kolegov tista tadobra loparja, igrala bova eno uro in striktno se bova držala pravil.Kdor zgubi, en mesec pomiva posodo...
Takšno nerazumevanje sem imela med drugim tudi v mislih. Ko v bistvu velikokrat mislimo, da se razumemo pa potem ugotovimo, da se ne...
Ali pa včasih mislimo, da se ne razumemo pa potem ugotovimo, da pravzaprav govorimo o isti stvari, samo besede uporabljamo druge ali pa drugače povemo stvar...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 58
24.1.2009 22:45:38   
picola1
IZVIRNO SPOROČILO: srki

Pri nama je blo isto na začetku...user posted image Bognedaj, da bi priznal napako. Pa jst sem jo tut veliko težje...
Mislim, da je to posledicca preveč kritike v otroštvu in pa napačne kritike-ko so kritizirali njegovo osebnost, ne pa njegovih dejanj in je zato prišel do zaključka, da je slaba oseba, če dela napake. In sedaj v odrasli dobi, ko ga jaz kritiziram, se zbudi v njem tist občutek, da je slaba oseba...In če bi priznal, da je naredil napako, bi s tem priznal tut to...Tega pa nihče o sebi noče mislit, ne?
Posotopoma se je to izboljšalo, ko nisem tolk težila s tem priznanjem...Na začetku sem mu morila in mi je ful veliko pomenilo, da mi je priznal, da je zasral zadevo...Itak...dobit zadoščenje...No, pol sem se malo skulirala in ugotovila, da manj kot pritiskam na njega s tem priznanjem, lažje mi prizna...Pa če je to čez dva dni, je pa čez dva dni...In seveda jaz njemu, če jaz kaj naredim narobe....
Pa ko sem mu dala vedet, da ni konec sveta, če je naredil narobe...Me je prizadel, ja...samo me ni namerno...In tut jaz kdaj njega prizadanem...Tako pač je v zvezi...

< Sporočilo je popravil picola1 -- 24.1.2009 22:46:23 >

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 59
24.1.2009 22:50:21   
picola1
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Ja, najbrž res vsi vsega ne povedo. Čeprav jaz tega problema skoraj ne poznam. Dolgo časa se nisem zavedala, da ljudje svojih želja in potreb ne izrazijo. Ampak jih res pogosto ne. Zdaj to vem. Mi je pa nelogično, zakaj se tako vedejo.

Po moje je to zato, ker mislimo, da bi drugi morali vedeti, kaj mi mislimo, čutimo, želimo...Jaz včasih mislim tako, ker mislim, da že z samim obnašanjem dam človeku vedet, kaj mislim....Ali pa si mislim: pa saj me ja tako dobro poznaš, da veš, kaj hočem...
No, pol na koncu ugotovim, da se človeku niti ne sanja, kaj se dogaja...Ali pa se meni ne sanja, kaj kdo hoče in mi nič ni jasno, ko mi pove čez nekaj časa, zakaj mi je zameril...
Zelo nelogično, ja...imaš prav...

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 60
25.1.2009 16:05:23   
Gina

Ja, Gina...imaš prav...
In nimaš...user posted image . Pri nama se vseeno zgodi, da ne razumem sploh partnerja, kaj bi mi rad povedal...Ali pa mi pove pa jaz razumem čist nekej drugega (kar se zgodi večkrat) Ker imam v glavi neko svojo sliko...Npr. da ti dam en primer, ki mi vedno pade na pamet iz neke knjige in sem si ga ful zapomnila, ker tako lepo ponazori to, da pod istimi besedami razumemo lahko vsak nekaj čisto drugega: partner predlaga partijo tenisa. In za enega to pomeni:ja, super, obleciva stare trenirke, vzemiva tista zaprašena, stara loparja iz kleti in pojdiva na tenis.Bova videla koliko časa bo trajalo, neobvezno, spontano,  brez točkovanja...
Za drugega pa to pomeni:ja, super...Obleciva tisti fensi trenirki, ki sva jih zadnjič kupila, sposodiva si od kolegov tista tadobra loparja, igrala bova eno uro in striktno se bova držala pravil.Kdor zgubi, en mesec pomiva posodo...
Takšno nerazumevanje sem imela med drugim tudi v mislih. Ko v bistvu velikokrat mislimo, da se razumemo pa potem ugotovimo, da se ne...
Ali pa včasih mislimo, da se ne razumemo pa potem ugotovimo, da pravzaprav govorimo o isti stvari, samo besede uporabljamo druge ali pa drugače povemo stvar...

Ja, najbrž se tudi take reči dogajajo, predvidevam, ker je podobno na forumu. Nekaj napišeš, razumejo te pa pogosto čisto drugače, kot si sam mislil povedat.

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 61
26.1.2009 9:55:44   
mojamura
zdaj vem zakaj se meni včasih zdi, kot da govorim kitajskouser posted image

ah, le kdo bi jih(moške in nas(ženske) razumel. ampak če bi bili drug brez drugega bi nam bilo dolgčas....

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 62
27.1.2009 0:10:09   
Tanja55
joj prav moram napisat: tale tema me je ne samo nasmejala ampak mi prav na duso sedla, ker jst sem naivno mislila da mogoc pa sam jst ne znam z njim in da pac se sam on tko blazno hitr ujezi in potem nenormalno (ma resno nenormalno) drzi, trmari in murka. Ma hej, tule berem ene in iste scenarije...res pomirjujoce. Itak da jst tud dobim nazaj tisto "sej se skoz pogovarjava", pa "ti skoz neki kompliciras", pa "haloo, to je tvoja napaka, ti ne ves kako to naredit"...madona, na koncu pa itak uvidi da je on naredil napako...dresura je se v teku, prizna se ne, oz. pac na en svoj nacin, rekel verjetno ne bo nikoli. "Oprosti" besedica ni problem, sploh ne ce me spravi v jok in je dejansko edini moski ki me res spravi v jok. do sedaj me se noben ni, niti pretirano ne jokam naceloma...ampak tale zdej pa zna zadet v zivo.

Pogovori so obicajno pozno ponoci, tud ob 1h, 2h ce je treba. Ugotovila sem da ga moram pustit da premleje in se odloci sam kdaj se bo on pogovarjal in potem je sposoben govorit ure in ure, drugac pa tud pol ure zna bit ze prevec. Odvisno od dneva pa seveda od problema. Se vedno se na nek nacin spoznavava in se vedno se brusiva...kako se prilagodit eden drugemu. Pocasi napredujeva. Mislim, da vse napake v komunikaciji izvirajo iz nasih predstav. Torej kako si predstavljamo da naj partner ravna in kaj naj bi naredit in kaj ne...potem pa nastane problem ko dobimo nekaj drugega. Tezko je zivet totalno brez predstav in pricakovanj. Ampak seveda to bi blo najboljs, potem bi bla samo pozitivna presenecenja...

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 63
27.1.2009 9:47:33   
mojamura

IZVIRNO SPOROČILO: Tanja55
Pocasi napredujeva. Mislim, da vse napake v komunikaciji izvirajo iz nasih predstav. Torej kako si predstavljamo da naj partner ravna in kaj naj bi naredit in kaj ne...potem pa nastane problem ko dobimo nekaj drugega. Tezko je zivet totalno brez predstav in pricakovanj. Ampak seveda to bi blo najboljs, potem bi bla samo pozitivna presenecenja...

ah, če bi bilo vse tako, kot smo si zamislile oz. predvidevale, bi nam pa bilo sila dolgčas....pa bi bila na DIPO odprta tema "Moj moški dela točno to kar si jaz zamislim -heeelp!" user posted image user posted image user posted image user posted image

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 64
3.2.2009 6:22:56   
mojca345
IZVIRNO SPOROČILO: komarka

Js znam sicer bit pametna, pa drugim napisat, da se je treba pogovarjat bla bla bla

Ampak kako za user posted image se vam rata pogovort s partnerjem ob konfliktih? Ok, sej sem se ze mal naučila manj scene delat in teater...poslušat do konca in pol vprasat ce sem prav razumela...

Ampak moj je kuj uzaljen(ok ne kuj, ampka za moje pojme prehitr), če mu povem kaj mi ni kul oz da bi rada kej drugač.
Ravno včeri je bla ena taka scena!!!!

Naprimer: miljonkrat sem mu ze povedala na vec nacinov, da se js ne morem ob kosilu pogovarjat o tem kaj globoko v sebi dozivljam, sploh če je kaj tezkega in še bolj sploh ce je v zvezi z nama. On pa men "pol si pa sam kriva". Da bi ga brcnla nekam!!!!user posted image

Pa konkretne primere(besede) mi anpište, ker teorije(ala pet jezikov, moški so drugacni) mam že polno glavo!user posted image
Hvala!

to pa res ni problem...primeš ga za roko, pogledaš v oči in poveš jasno in razumljivo, da moški skuži : vem, da si se želel pogovrjati pri kosilu o nekaterih zadevah, ki ti ležijo na srcu. in zelo rada se pogovarjam s teboj. toda, jaz ob kosilu sem tako lačna, da ne morem razmišljat. rade volje bi se s teboj pogovarjala po kosilu ali proti večeru, ko gredo otroci spat.

potem bi on mogu rečt : oprosti, ker sem izrbal napačen čas. bi ti zvečer ustrezalo ?

če pa ni tega odziva, pomeni, da ni razumel in če je razumel, ni UPOŠTEVAL...

če dobiš feeling,da ni upošteval...ga primeš za roko in eye contact ( obvezno, vedno ko se z nekom pogovarjaš ) in rečeš : tako kot jaz tebe rada poslušam in te upoštevam, pričakujem od tebe isto...

to je to !!!!

nbene velike filozofije...

(odgovor članu komarka)
Neposredna povezava do sporočila: 65
3.2.2009 6:27:38   
mojca345

Ja, Gina...imaš prav...

to samo pomeni, da se sploh nista pogovorila....samo dala idejo, da gresta npr. na tenis....kako se ga ti igraš ? kaj pa ti ? izmenjavanje izkušenj in DOGOVARJANJE o pravilih, ki pa bodo veljala na tokratni seansi...

ne pa da partnerja vzameš za samoumevnega, da bo naredil tak ko si ti zamsiliš...
o vsem se je treba pogovort. sej ne moremo si brat drug drugih misli...če se ti pa ne lubi dogovarjat, pol se pa ne meni sploh nič..bo lažje...
Ja, najbrž se tudi take reči dogajajo, predvidevam, ker je podobno na forumu. Nekaj napišeš, razumejo te pa pogosto čisto drugače, kot si sam mislil povedat.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 66
3.2.2009 8:46:45   
tweed
IZVIRNO SPOROČILO: mojca345

to pa res ni problem...primeš ga za roko, pogledaš v oči in poveš jasno in razumljivo, da moški skuži : vem, da si se želel pogovrjati pri kosilu o nekaterih zadevah, ki ti ležijo na srcu. in zelo rada se pogovarjam s teboj. toda, jaz ob kosilu sem tako lačna, da ne morem razmišljat. rade volje bi se s teboj pogovarjala po kosilu ali proti večeru, ko gredo otroci spat.

potem bi on mogu rečt : oprosti, ker sem izrbal napačen čas. bi ti zvečer ustrezalo ?

če pa ni tega odziva, pomeni, da ni razumel in če je razumel, ni UPOŠTEVAL...

če dobiš feeling,da ni upošteval...ga primeš za roko in eye contact ( obvezno, vedno ko se z nekom pogovarjaš ) in rečeš : tako kot jaz tebe rada poslušam in te upoštevam, pričakujem od tebe isto...

to je to !!!!

nbene velike filozofije...

Tole me je nasmejalo, saj imate, po pisanju nekaterih uporabnic, doma neandertalce in avstralopitke...
Poskusi se pogovarjat z opico, ki samo gleda, kdaj bo dobila banano...

Vsak dogodek je pozitiven iz določene perspektive.
Neli se je to poletje naučila plavat brez rokavčkov...
Rea pa se potopi pod vodo in vstane z nasmeškom...

(odgovor članu mojca345)
Neposredna povezava do sporočila: 67
9.2.2009 12:22:31   
komarka

Hm, ja ne povemo. ker smo se tekom let naučili, da je to zelo "nevarno". No ne bom razpredala, ampak js dolgo nisem vedela, da ne povem kaj si zelim. ko sme hotla povedat, sem pa ugotovila, da niti ne vem. Ugotovim šele, ko ni tako.user posted image user posted image

Malo karikirano. zaznat svoje zelje, potrebe in jih znat izrazit-tega se je treba naučit. in ce se nisi kot otrok, imaš veliko dela.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 68
11.2.2009 22:45:49   
Zamima
IZVIRNO SPOROČILO: Raho

Pri nas velja pravilo: kosilo je družinski obred, zato se v času kosila pogovarja o družinskih načrtih, o tem, kaj je kdo čez dan doživel...

pri kosilu se ne govori  user posted image user posted image user posted image

Nekoč sem sanjala,.... zdaj živim svoje sanje <3

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 69
12.2.2009 8:28:07   
matejchy
V nedelo zvečer, ko sma bla skup, sm mu povedla par stvari, ki me moti v najinem odnosu, in seveda ni nič kaj komnetiral, sam ka pa zdej dela, sploh se mi ne oglasi na telefon!!!

*** Vse kar počneš, počni z ljubeznijo ***

(odgovor članu Zamima)
Neposredna povezava do sporočila: 70
12.2.2009 11:01:40   
Tanja55
IZVIRNO SPOROČILO: matejchy

V nedelo zvečer, ko sma bla skup, sm mu povedla par stvari, ki me moti v najinem odnosu, in seveda ni nič kaj komnetiral, sam ka pa zdej dela, sploh se mi ne oglasi na telefon!!!

Ja ja, tole je poznano. Hm, jst sem ugotovila da z mojim se drugac ne da kot da ga pustim pri miru. Ko se kaj takega zgodi pocakam da sam potem poklice ker vem da takrat bo pripravljen predebatirat in pogovor bo konstruktiven. Vse vmesno "siljenje" z moje strani da naj vendar ze pove kaj je zdej narobe, je neefektivno in skoda energije.

(odgovor članu matejchy)
Neposredna povezava do sporočila: 71
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?