Majči
|
Tudi jaz sem za to, da se svojega moža ne sili, da je pri porodu, če mu ni do tega oz. je občutljiv na take zadeve..... Moram priznat, da se o tem midva z možem pred 4 leti, ko sem rodila nisva dogovarjala, saj je bilo že samoumevno, da gre, bilo mu je v veselje, vsi okoli, ki jih poznamo in so nekje istočasno postali starši, so moški prisostvali pri porodu in moj res nikoli ni omenil kaj takega, da ne bi želel biti z menoj. Ker mi je odtekla voda, nisem imela svojih popadkov in je moj porod trajal zelo dolgo. Sprejeli do me mal pred 11 uro zvečer, ob 9.44 zjutraj pa sem vsa utrujena rodila. Mojega so vmes za tri ure poslali domov in takrat se mi je najbolj vleklo, odštevala sem minute, da se bo vrnil, me spodbujal, tolažil, mi vlažil usta, mi masiral hrbet......ogromno to pomeni in vsekakor zdaj novembra, ko imam rok, bo ponovno z mano - to je tudi že povedal. Edino, kar je zavrnil je bilo to, da se ni upal prerezati popkovine in je dejal da bo to storil drugič. Bomo videli - morda pa to stori res drugič! Mislim, da se ne smemo pred svojimi partnerji sramovati sebe, tega trenutka - pri katerem smo vse enake, tisto, kar pride iz nas.......to je vse čisto normalno in še vedno pravim naj moški vidijo, kaj vse moramo prestati in za kaj so oni prikrajšani! Slikal pa me je po tem, ko so mene in otročka očedili in pa otročka samega, ko ga je babica še umivala, mu zrihtala popek.....slike so čudovite in nepozabne!
|