|
RE: samohranilka, ki to NI ! 19.1.2009 10:12:50
|
|
|
|
24.teden
|
LP, hja, jaz pa pravim tako...če ne moreš o komu povedati kaj lepega- bodi tiho.... Drugače pa mislim tako, kdor je zdrav..naj gre delat- če dobi službo....če ne pač poiščeš možnosti, ki jih nudi država, vsak se znajde, kakor ve in zna. Če bi bila država pravična, bi nam bilo vsem lepo....Je pa tudi tako, zakone pišejo tisti, ki imajo teorijo o praksi , pač še niso slišali. Je pa res, da ima vsak pravico do svojega mnenja, odločanja in delovanja. Ljudje smo pač različni, eni radi delamo, čeprav je mizerna plača, drugi so pa bolj lene sorte. Jaz pač rada hodim v službo, sem tudi družbi koristna, pa še sebi, ker si na koncu koncu zadovoljen, da imaš delo. Slej, ko prej se bo pa vsem tistim, ki ne delajo nekje nekoč poznalo....ampak ne gledajo malo naprej, ampak samo, da jim je sedaj o.k. Vsako stanje se spremeni in nič ni večno- samo večnost sama. Kdor hodi v službo ima družbo in prijatelje, pa seveda sodelavce- čeprav pride včasih kaj, kar nas ujezi...pa zopet mine. Vse to nas bogati. Kdor je pa doma, pač kafetke pri sosedih in se nekako poneumlja- iz dneva v dan isto...... Tudi sama sem bila samohranilka in sem tisti čas, brez kakšne pomoči CSD-ja, kar lepo uspela ustvariti topel dom. In sem na to ponosna, ker mi nihče ne more očitat, da mi je kaj pomagal, ali pa da sem na bremenih nekoga...to je zame lep občutek. No, sicer pa tudi jaz mislim, da mi tukaj tega ne bomo rešili, lahko samo izražamo svoja mnenja....Imam 19 let delovne dobe in je tudi to nekaj .
|