Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: svinjski zrezki - kako, da bo malo drugače 3.1.2009 12:10:17
|
|
|
|
zvesta
|
jaz sem jih mojemu za silvestrsko večerjo naredila takole: Potolkla sem jih čist čist na tanko... Pol sme pa jih obložila s slanino, pa na sredino košček sira in potem zavila v paketek. Do rdečega popekla z obeh strani, potem pa pokrila in pustila na malem ognju peči še 5-10 minut. So bli zelo dobri, pa jih drugače tudi nobeden od naju ne mara preveč.
|
|
|
|
RE: svinjski zrezki - kako, da bo malo drugače 3.1.2009 12:13:18
|
|
|
|
muška
|
u super ideja, kaj pa za zraven?
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 3.1.2009 12:14:06
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: svinjski zrezki - kako, da bo malo drugače 3.1.2009 12:15:55
|
|
|
|
zvesta
|
IZVIRNO SPOROČILO: muška u super ideja, kaj pa za zraven? Moj si je zaželel pomfri. Drugače pa tudi kak pire ali pa krompir na kocke, riž z zelenjavo. Skoraj karkoli...
|
|
|
|
RE: svinjski zrezki - kako, da bo malo drugače 3.1.2009 12:21:48
|
|
|
|
muška
|
ja, sem tudi sama kar na pire pomislila. Zdaj moram pa iz nič še eno omako naumit, se mi zdi, da bo pasala zraven. V hladilniku je tema, tako da improviziram.
|
|
|
|
RE: svinjski zrezki - kako, da bo malo drugače 3.1.2009 13:09:42
|
|
|
|
Primoza
|
Zmrznjene narežemo na tenke lističe in jih damo v segret vok ali ponev za minuto, damo ven, v vuku popražimo mešano zelenjavo, dodamo meso od prej in počakamo dve minuti pa je. Zmrznjeno meso se da rezati v tenke lističe, odtaljeno ne.
|
|
|
|
RE: svinjski zrezki - kako, da bo malo drugače 3.1.2009 13:14:43
|
|
|
|
Pikapolonica_
|
Jaz ponavadi vzamem dva velika zrezka, pa dva velika lista ohrovta, na tanko narežem mozzarelo, začinim zrezke, na njih nadevam mozzarelo, gor položim list ohrovta (lahko tudi dva, odvisno oziroma po želji), zavijem, dam v mrežico ali zavežem z vrvico (taka vrvica se kupi povsod, tudi v raznih Mercatorjih), dam pečt kar v pečico, zraven naredim naravno omako in počasi prelivam zvitka. Potem to narežem na lističe, spečem zraven krompir ali riž, naredim solato in to je to. Enako lahko narediš tudi s puranjimi zrezki.
_____________________________
Menda bomo zibali...drugič ;)
|
|
|
|
RE: svinjski zrezki - kako, da bo malo drugače 3.1.2009 13:53:50
|
|
|
|
Hope2
|
Roladice narediš, fila po okusu, sir, špinača, blitva, slive, slanina.... Lahko pol te ruladice tudi spohaš ali pa jih spečeš
|
|
|
|
RE: svinjski zrezki - kako, da bo malo drugače 3.1.2009 14:15:58
|
|
|
|
muška
|
Punce same super ideje ste mi dale . Danes me naredila tako: -roladica s pršutom in ementalerjem (ni bilo drugega ) -omaka iz čebule in pora (zmlela s paličnim, dodala juho) -pire krompir -zeljna solata meni je všeč, mož pa še pride, pa da vidim, kaj bo izjavil. Aja, seveda ko se je mesek odtalil sem ugotovila, da niso zrezki ampak kotleti, pa sem kosti lepo odrezala in tako skuhala še juho
|
|
|
|
RE: svinjski zrezki - kako, da bo malo drugače 3.1.2009 15:12:57
|
|
|
|
tajtaja
|
Še moj preizkušen recept: -zrezki ali še boljše zarebrnice???(po naše kare) Soliš, vegeta, z obeh strani povaljaš v moki in spečeš na zelo vroči maščobi na zelo hitro, da fajn porjavi. Takoj preložiš v jeno ali kakšno podobno posodo, zaliješ z deci vode in pokriješ ali narediš pokrov z alu folije. Daš v pečico tam na 200 in pečeš, dejansko dušiš kakšno uro ali malo manj. Meso se kar topi v ustih, je mehko, omaka za prelit po rižu, krompirju ali čemerkoli že je super. Zelo enostavno in zelo dobro.
_____________________________
Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.
|
|
|
|
RE: svinjski zrezki - kako, da bo malo drugače 3.1.2009 18:56:28
|
|
|
|
Anonimen
|
Naredile ste mi luste...Jutri bo za kosilo: sem si ze zmiksala vlozeno papriko+kumarice+cebula+gorcica, svinjske zrezke bom namazala s tem gor pa dala prsut in zavila v roladico,drugo polovico zrezkov bom pa dala plesniv sir+prsut....+ krompir pecen v pecici
|
|
|
|
RE: svinjski zrezki - kako, da bo malo drugače 4.1.2009 18:26:15
|
|
|
|
Anonimen
|
Pri nas gre v slast naslednji recept: Svinjske zrezke posolim in popopram ter popečem na obeh straneh na olivnem olju, nato dam gor koščke prešane slanine in sir po željah (npr. mocarela, danes sem dala tilzit), pokrijem s pokrovko in pustim še nekaj minut. V tem času se sir stopi, spusti se še sok iz mesa in nastane malo omakice. Zraven naredim dušeno zelenjavo: rdečo papriko, por, korenje, lahko tudi bučke in paradižnik, obvezno česen, narežem na majhne koščke in podušim na žlici olivnega olja, pa seveda malo bazilike in peteršilja ne sme manjkat. Kot priloga pa kus-kus.
|
|
|
|
RE: svinjski zrezki - kako, da bo malo drugače 6.1.2009 19:22:51
|
|
|
|
uršika***
|
Še en odličen recept. Najboljša je svinjska ribica, lahko je pa tudi kakšno drugo meso. Zrezke popečemo na ponvi skoraj do konca. Jih ohladimo, nato pa razvaljamo listnato testo in nanj položimo te popečene zrezke. Na vsakega damo kos sira in šunke, ter ga zavijemo v testo- da dobimo lepe žepke. namažemo jih z jajčkom in damo jih pečt v pečico da se lepo obarvajo.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?