Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Misek - nisi vec vztrajala v zakonu, a z njim si zivela se 4 leta kot par Razloži si to kot zakon na papirju. - nisi ga mogla zabrisati iz stanovanja, ki je bilo skupno, a istočasno je najemnica bila tvoja mama Ne govoriva o istem stanovanju. Moja mama je bila najemnica enega, kjer pa smo živeli samo občasno in to za kratek čas (med enim in drugim najemom). Večino časa pa smo živeli v najemih drugje. Tista stanovanja sva skupaj najela, torej nima kdo koga metati ven (uradno). Zakaj sva jiih najela skupaj? Jaz nisem želela stalno živeti pri mami. In če sva šla jaz in otrok, je šel pač tudi on - navada, logistika, na trenutke celo delitev stroškov. Ne zato, ker ne bi mogla drug brez drugega. Oba sva bila vesela, če drugega od naju ni bilo doma. - zivela sta eden mimo drugega od udarca - vec kot 6 let, a pred tem napises da v zakonu, ki je trajal 7 let sta 3 leta prebila kot, da ne bi bila par OK, še enkrat (ampak tokrat res zadnjič). Poročena sem bila 7 let. Od tega zadnji dve leti (od 2003 do 2005) nisva več živela skupaj (ločitev se je vlekla, ker je bila tožba z moje strani). Od prejšnjih 5-ih let pa je bil zakon 3 leta samo uraden (živela sva eden mimo drugega). Prvo leto je bilo načeloma OK (do udarca). Moja napaka je bila, da sem eno leto še mislila (a sama bolj malo naredila na tem), da bo bolje. Ko sem ugotovila, da ne bo... beri zgoraj. - "vztrajala" dokler nisi bila materialno sposobna oditi, istočasno, ko si si lahko privoscila placevanje najemnine za hiso na dolenjskem in besu ob izgubi stanovanja, za katerega si bila sposobna placevati naemnino 500 DM Nekje sem morala pa tudi "sproti" živeti, kajne? - pises, da nikoli nisi bila financno odvisna od nikogar, a od bivsega moza si bila financno odvisna in zato nisi mogla oditi... Nikoli nisem bila finančno odvisna od njega. Kako le, če pa ni imel ničesar (in še danes nima)? Pisala sem o svoji finančni sposobnosti oditi in si po tolikih letih ustvariti novo, normalnejše življenje. To ne gre čez noč in to ne gre brez plana. Pod "finančno sposobnost" pa v tem primeru lahko daš to, da sem si naredila toliko "ozadja", da sem si našla stalno službo, da sem imela stalen dohodek, da sem lahko vse od A do Ž plačevala sama, da sem si sama lahko tudi organizirala vso logistiko od službe, do varstva, prevozov itd.. Skratka, odlocala si se slabse kot uporabnica kateri se posmehujes... lej ga zlomka... Kot prvo - nikomur se ne posmehujem. In kot drugo - zame je bila odločitev, da vse to prekinem in odločitev, da naredim vse, da lahko odidem in si ustvarim novo življenje, ena najboljših, kar sem jih kdaj sprejela zase. Za konec pa - na blogu bom odklenila še preostale teme, katerih se ne vidi. Potem boš morda razumela situacijo tako, kot je dejansko bila.
< Sporočilo je popravil Kerensa* -- 19.1.2009 9:24:25 >
|