ronja
|
ronja spet kvasi neumnosti. Malo nazaj si pisala da varanja na dolgi rok ne bi tolerirala, enkratno "napako" pa , zdaj za pišeš tudi jaz si ne bi pustila postavljat pogojev, kdaj me bo nekdo imel rad... ker rad me ima zato, ker sem taka, kot sem, ne zato, ker se dosledno obnašam v skladu z njegovimi pravili. Predvidevam da velja isto zanj, ker vidva sta kot eno. Vsekakor zanj velja isto. Ampak noben od naju ni tak, da bi si želel imet dolgoročno dve zvezi hkrati - torej to ni problem, ker to spada pod "taka sva". se pa strinjava, da se pač v določenih okoliščinah verjetno lahko zgodi, da se nekdo narobe odloči oz. naredi napako. Drugo pa je, če napako non stop ponavlja in še skriva zraven. To, da ga privlači še kakšna druga, pa res ne pomeni, da ne bi bil več z mano, ampak rajši z njo! Kaj tebi je privlačen ves čas samo en moški? Res pa je, da sem jaz s svojim ljubosumjem opravila že v otroštvu - sem videla, da ti ne prinese nič dobrega in lahko onemogoči kak krasen odnos... pa sem se odločila, da je boljše živet brez njega, da ga ne rabim. Prav hecno, da me kljub temu ni še nihče varal... tweed, to je vojna z mlini na veter - nobena od ljubosumnih žensk se ne bo postavila v kožo, da se to lahko zgodi tudi njim - oz. da se lahko znajdejo v situaciji, ko jih bo varanje zamikalo... Se pa strinjam s tabo - ne varajo samo moški in prav enako možnosti je, da bom sama prevarala lubija kot da bo on mene. Moj lubi je včasih mislil, da je prevara konec - potem pa si je čez čas premislil... Pri meni pa ni vse črno in belo: jaz pa lahko ljubim bolj ali pa manj. Svojega lubija sem ljubila že precej let nazaj, pa vendar ga zdaj še neprimerno bolj... in vsi kdaj pa kdaj naredimo krivico drugemu...In mi kot krivci takrat še najmanj trpimo... Hm, ne vem, če bi se strinjala - jaz se vsekakor bolj sekiram, če sama naredim komu krivico (in to vidim) kot pa če jo nekdo drug meni... Ko sem bila pol leta na berglah zaradi enega pijanega voznika, se mi je zdelo, da je meni lažje: bila sem telesno poškodovana, ja, ni bilo fino, niti pod razno, ampak vseeno je bilo njemu še hujše, to vem. In čeprav je potem čez čas spet vozil pijan, vem, da mu je bilo grozno, nikoli ne bi hotela zamenjat z njim... Pred svojo vestjo ne moreš zbežat... ne rabiš nobene zunanje kazni, je to čisto dovolj...
|