|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bozicne dobrote
2.12.2008 0:43:45   
arianna33
Mene pa zanima, kaj boste kuhale, od predjedi (ce bodo user posted image ), do glavne, pa tja do sladice. Zanime me ali imate ze kake ideje, kje dobiti dobre recepte in ali imate ve ze kake preizkusene?

Zanima me tudi, koliko casa si vzamete za priprave in kuho.

Hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bozicne dobrote
2.12.2008 7:13:42   
Hans
Prazniki na minejo brez drobnega peciva, francoske solate, biftka. Kaj bo za božično večerjo še razmišljam.

Nikoli ne obupajte! Če vam ne uspe v prvo, bo mogoče v drugo ali pa v tretjo! UPAJTE !

(odgovor članu arianna33)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.12.2008 7:48:24   
*sato*
Mi bomo verjetno imeli kakšno kremno juho, mrežno pečenko, ki je že stalnica, zraven pa verjetno riž-zame in pire krompir za ostale, pa majonezno-smetanovo omako http://www.kulinarika.net/recept/omake/Cesnova_omaka-6577.html in solato. Za na konec pa torto v obliki božičnega zvončka- ker imamo ravno model. Mislim, da bo ta http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=3603
Rada skuham kaj takega, kjer ni potrebno ravno stati ob loncih, tačas pa lahko okrasimo jelko. Ne delam si preveč dela po nepotrebnem.

< Sporočilo je popravil *sato* -- 2.12.2008 7:49:45 >

(odgovor članu Hans)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.12.2008 8:55:47   
nuala
Za bozic kuha mami in jemo
- narezek ( sir, salame, francoska, gobice, kumare,... )
- pečenega piščanca, pomes frites in solata
- orehovo potico

Za novo leto kuham jaz in bo
- sirova mešana plošča in francoska štruca z zeliščnim in česnovim maslom
- telečja pečenka, pečen krompir in kuhana zelenjava ( grah, brokoli in korenje )
- malinova torta
Sirovo ploščo naredim že dopoldan, malinovo torto že dan prej, pečenka in krompir se pa pečeta sama, tako da mi vzame čes le priprava mize.

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

Neposredna povezava do sporočila: 4
2.12.2008 10:52:17   
muška
večerjo kuha mama, kosilo drugi dan tašča, tako da meni ne ostane nič. Ampak letos bom tudi jaz kaj nardila, se mi malo luštauser posted image

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.12.2008 12:27:57   
Hans
mrežno pečenko, ki je že stalnica

joj, sem pozabila, tudi pri nas je to stalnica

Nikoli ne obupajte! Če vam ne uspe v prvo, bo mogoče v drugo ali pa v tretjo! UPAJTE !

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.12.2008 13:11:45   
Čupka
Z Božič se dobimo pri mojih starših in vedno jemo pečenice, kislo zelje, kislo repo, ajdove žgance, matevža, našpikano puranovo pečenko, rdeče zelje. Od sladkega so takrat na vrsti potice iz vseh vetrov (vsaka famiija prinese svojo mojstrovinouser posted image ) in božični sadni kruh.
Za Novo leto si bomo pripravili mesni in sirov fondue, z različnimi prilogicami in pomakami, z otroci pa bomo spacali dobro, sočno, sadno tortico, ki jo bodo sami okrasili. So me prosili. In to je to. Enostavno in zabavnouser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 7
2.12.2008 17:24:11   
Felicita
božična večerja bo verjetno pišče ali zajec (oboje s filo), pražen krompir, rdeče zelje, solata, sladica bodo pa verjeto polnjeni muffini.
božično kosilo jemo pri babici, ponavadi je goveja juha, 3 sorte mesa, pražen krompir, zelenjavne priloge, solata, potice, torta, piškoti ...
za novo leto pa še ne vem kje bom, če bom/bova doma, more pa še user posted image povedat želje glede hrane user posted image

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Čupka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.12.2008 21:37:26   
karmy85
Za božič imamo vedno narezke kot so pečena šunka,salame,itd. potem hren,kumarice pa še kaj.Za sladico pa potica in piškoti.

Za novo leto pa vedno kuhamo zrezke,francosko solato,krompir in solato ter zraven obvezno vino.user posted image

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.12.2008 8:49:26   
al1*
Jaz še razmišljam, kaj bo za večerjo in zbiram predloge.
Za predjed bodo verjetno suhe slive polnjene z orehovo filo in ovite s panceto, juha bo verjetno česnova, kaj pa bo za glavno jed pa še razmišljam. Upam, da najdem kakšno idejo kmalu.

lp

(odgovor članu karmy85)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.12.2008 9:28:34   
blaža
Jah, v današnjih cajtih, ko imamo vsi polne riti, je pa res problem kaj skuhat, da bo nekaj posebnega.

ko sem bila majhna, je bil za praznike na mizi pršut, pa potica,... zdej pa jemo lahko pršut vsak dan.

no moj petletni sin si želi da nardim hobotnico v solati. Smo jo jedli predlani za predjed, pol pa orado v soli. In letos mu bomo sigurno ugodili. Mi bi jedli kaj morskega, ki to ne jemo vsak dan in imamo radi.

Drugače bom pa spekla peciva, ki jih ponavadi ne pečem oz bolj poredkoma, ki vzamejo malo več časa, pa imajo veliko orehov in čokolade, ker imamo to radi. Potica, breskvice, jurčke, hruške- po istem principu, orehove stožce, čokoladne kugle, biškote v novoletnih oblikah,... In vse mi bo pomagal ta starejši petletnik, da bo veselje pri hiši, pa še lepo bo zadišalo iz kuhinje!user posted image

(odgovor članu al1*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.12.2008 9:32:35   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: al1*

Jaz še razmišljam, kaj bo za večerjo in zbiram predloge.
Za predjed bodo verjetno suhe slive polnjene z orehovo filo in ovite s panceto, juha bo verjetno česnova, kaj pa bo za glavno jed pa še razmišljam. Upam, da najdem kakšno idejo kmalu.

kako pa suhe češplje nafilaš?

Nuala, daj malo več besed o sirovi plošči in maslih, prosim.

(odgovor članu al1*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
3.12.2008 10:09:51   
al1*
Suhe slive brez koščic za nekaj ur namočiš v teranu. Mlete orehe zmešaš z malo muškatnega oreška in s to mešanico napolniš slive. Oviješ s paceto, prepikneš z zobotrbcem in na hitro popečeš na vročem olju.

Delala tega še nisem, recept pa mi je dala sodelavka in pravi, da je zelo dobro.

lp

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 13
3.12.2008 10:10:57   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: al1*

Suhe slive brez koščic za nekaj ur namočiš v teranu. Mlete orehe zmešaš z malo muškatnega oreška in s to mešanico napolniš slive. Oviješ s paceto, prepikneš z zobotrbcem in na hitro popečeš na vročem olju.

Delala tega še nisem, recept pa mi je dala sodelavka in pravi, da je zelo dobro.

Uf, sliši se res zelo dobro. Morda je pa za probat. Aha, slive naj bi bile potem brez koščic, saj take prodajajo, a ne?

(odgovor članu al1*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
3.12.2008 10:12:35   
Hope2
Če bomo doma, bo po vsej verjetnosti mož kuhal, tako da bodo na jedilniku škampi na buzaro ali pa pečena hobotnica s krompirjem. Če mi bo malček pustil bom spekla za moža čokoladno torto brez moke, zase neki brez čokolade (še brez ideje), drugače bomo pa kupili kak kos torte. Potice nam ne grejo v rit
Z večerjo pa bo samo kak prigrizek (kaviar, tatarc, sirček, grozdje, melona...)

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 15
3.12.2008 10:20:06   
higuys
za predjed prut, sir, bakala, esnovo truco

meso , krompir, zelenjava v peici

kisla juha

za sladko e ne vem ali bom delala panforte ali pandoro s sladoledom.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 16
5.12.2008 20:05:38   
brkn83
Jaz še tudi zbiram predloge, kaj letos za božično večerjo. Namreč letos bom prvič js naredila večerjo, mami pa bo potem na božič skuhala kosilo.

Za predjed bom verjetno naredila suhe slive polnjene z mozarello in ovite s slanino, malo pršuta in sira, ter francosko štruco z zeliščnim maslom.

Potem za glavno jed pa ne vem še točno kaj bom naredila - zagotovo pa bo pečena svinjska ribica, ......... ostalo pa še ne vem.

2.6.2007 - sva si rekla usodni DA
4.2.2009- smo dočakali našega novega družinskega člana- Nika

(odgovor članu higuys)
Neposredna povezava do sporočila: 17
5.12.2008 21:41:32   
kaya2007
hope2, mi pridemo kar k vam user posted image

za božička gremo ponavadi k sorodnikom, ki pripravijo več različnih stvari, od tartarca do avokadovega namaza, pa pohan piščanec in tudi kaj morskega (hobotnica..), pa seveda francoska solata. in domači čokoladni bonboni, kolački, piškoti..

za novo leto pa gremo k prijateljem, gostiteljica ni ravno rojena za v kuhinjo, ampak pomoje da lačni ne bomo user posted image  (verjetno bo imela kakšno pomoč)

(odgovor članu brkn83)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?
Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...
Magnezij in železo v nosečnosti
V nosečnosti se poveča potreba po določenih mineralih v telesu in med njimi sta zelo pomembna magnezij in železo. Ali mo...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?