|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ljubkovalni vzdevki
26.11.2008 16:45:02   
lion
Srčica je pa res ena lustna beseda. Jaz mojemu nečaku pravim ,,srček moj,, pa sestra še nikoli ni nič rekla ampak samo lepo pogledala.

To je ful lepa beseda in ljudje bi jo morali večkrat rečt komorkoli user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 76
26.11.2008 17:33:36   
Anonimen
Meni se zdi resnično zelo žlostno, kako so nekateri v lastnem egoizmu in samovsečnosti sposobni toliko enega sovraštva (ker meni to, da babici ne dovoliš, da svojega vnuka ljubkovalno pokliče, izraz prezira in sovraštva do babice ali pa - mogoče malo bolj oprostljivo - izraz patološke (bolezenska!) posesivnosti) in verjemi, da še predobro vem, kam lahko to pripelje.

Ej, ja, fajn si tole povedala.

Meni je tudi to zalostno, da zaradi lastne neumnosti omejujem ljubljenost otroku in ljubkovalni izrazi pri meni so del ljubljenosti. Ma ti povem, da se jaz s svojimi starsi na mrtvo spicim v minuti (ni tezko verjeti, ne user posted image ), ampak da bi zato pa ne smeli uzivati z naso bejbo (in ona z njim)...ne vem, no. Toliko nesamozevestna pa spet nisem, da bi mislila, da se bo s tem zmanjsala moja ljubezen in moj rejting pri njej.

Ljubezen mora krozit in s takimi omejitvami ji samo nastavljamo blokade, ki so konec koncev v naso skodo.

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 77
26.11.2008 20:53:24   
kamilija
Vidm, da je zdej ful komentarjev na mojamoja.
Res po resnici povedano ne vem, zakaj me je to tako zmotilo. Res. Mogoče res posesivnost..ali pa zato, ker je to rekla tašča.
V resnici me najbolj moti to, da stalno uletava v stanovanje in mi gre potem posledično to na živce, kot je napisala Ronja.
Je pa včasih tudi tako, da se tamala dere, ker je tako zaspana..ona jo pa sploh iz rok ne da. Samo, da jo stiska.
Zdej pa lohk spet udrihate..ni pa vse črno-belo no.

(odgovor članu lion)
Neposredna povezava do sporočila: 78
27.11.2008 8:38:39   
ronja
Pa saj ravno to je najbolj žalostno. Da s(m)o ljudje postali tako nastrojeni in sovražni drug do drugega, da je že v najožjih družinskih odnosih prisotno toliko sovraštva, prezira, zamer, netolerantnosti ... le kako bi nekoga drugače sploh lahko motila ena povsem nedolžna in dobronamerna, pravzaprav ljubeča beseda? Meni se zdi resnično zelo žlostno, kako so nekateri v lastnem egoizmu in samovsečnosti sposobni toliko enega sovraštva (ker meni to, da babici ne dovoliš, da svojega vnuka ljubkovalno pokliče, izraz prezira in sovraštva do babice ali pa - mogoče malo bolj oprostljivo - izraz patološke (bolezenska!) posesivnosti) in verjemi, da še predobro vem, kam lahko to pripelje.

no, pa saj nobena ni rekla, da babici to prepoveduje uporabljat (sploh pa tega itak ne moreš prepovedat, obstaja svoboda govorauser posted image , tako da si ne predstavljam nekomu rečt, da tega ne sme govorit...malo bi že pisano gledala, če bi jo konstantno klicali po narobe imenu, ampak mogoče bi mi pa všeč ratalo). Pravim samo, da te lahko moti in takrat veš, da je pač nekaj narobe in probaš zrihtat.

Ti pa lahko povem, kam lahko pripelje pretirana navezanost ali vtikavanje babice: v tujinouser posted image . Svak in svakinja sta se preselila tja - ne rečem, da samo zaradi tega, vendar pa sem 100% prepričana, da je igralo precejšnjo vlogo... Vsaj kolikor sem med vrsticami ali pa v tekstu razbrala iz pogovora s svakinjo...

zato se mi ne zdi nič narobe, če nekaj čutiš oz. te moti. To je samo posledica, treba je popravit vzrok - lahko se zmeniš ali pa preseliš daleč stran... Predvsem pa to, da te moti, ne pomeni, da boš težil babici zato.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 79
27.11.2008 9:22:44   
nejcko
Ronja, ne vem, zakaj moje pisanje jemlješ tako osebno, ker sploh nisem ciljala nate. Pisala sem čisto na splošno, odgovor na temo, ki jo je načela J.L.
Vem, da ima vsaka zgodba vedno dve plati, vem, da je nešteto takih in drugačnih situacij, vem, da obstajajo grozne tašče (mame), pa tudi snahe (hčere, sinovi) ... ampak zame to še zmeraj ni opravičilo, da se ljudje med seboj tako bockajo zaradi malenkosti, da so tako sovražni med seboj. Ne vem, no ... v življenju je treba sklepati kompromise, pač ne more biti vedno vse tako, kot si zamišljamo, malo tolerance in potrpljenja, pa je lahko vsem lepše in lažje; življenje je prekratko, da bi si ga morili z malenkostmi. In konec koncev ima vsak vedno možnost, da se obrne stran in oddide - magari v tujino, če pač misli, da je to potrebno.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 80
27.11.2008 10:14:51   
ronja
hehe, nejcko, sem mislila, da si odgovarjala meni, da se nanaša na to, da te ne sme motit izraz kot je mojamoja, recimo; zato sem ti odgovarjala nazaj (pa mi je že mami govorila, da se ne sme odgovarjat nazajuser posted image ). Se pa strinjam s tabo - sovražnost rodi samo sovražnost nazaj. Vendar pa sem tudi jaz nekoč mislila, da se da z lepo besedo vse dosešt, pa da se da vse zmenit, pa sem ravno na tem primeru videla, da ni čisto tako... Na žalost se včasih ne da... Se sicer strinja s tabo, dela pa po svoje in izsiljuje dalje... To pa boli, vsaj mene...

Še vedno ji nisem rekla žal besede in še vedno jo imam rada in mislim, da ji tudi lubi ni rekel nič slabega, vendar pa je bilo vseeno daleč od tega, da bi se lepo odraslo pogovorili, pa bi bilo rešeno... Samo to sem hotela povedat. In pa to, da ni nič narobe, če nekaj čutiš, temu pač ne moremo ukazovat, narobe je to, kar je do tega pripeljalo - zato rečt, da so nekatere snahe grozne, ker jim je neprijetno ob raznih vzdevkih ni najbolj fer, se mi zdi... Kot ni fer rečt, da je nekdo grozen, ker ne ljubi več svojega partnerja - nekaj je vendar pripeljalo do tega... Tisto je verjetno grozno...

Hehe, v tujino pa se midva ne misliva selit, vsaj zaenkrat še ne kaže na to, tako da ta možnost odpadeuser posted image in se je bilo pač treba zmenituser posted image . Se mi pa zdi, da jo je to mogoče malo streznilo (njihova selitev, da je ugotovila, da pač nič ni ziher... je bilo pa takrat kar hudo za nas, ker je na vsak način hotela to luknjo zapolnit in nama recimo začet prat perilo pa kuhat, pa seveda met tamalo vsak dan, midva pa nisva bila za...)
Ne vem, težko rečem, kaj je koliko vplivalo, ker so nihanja precejšnja in težko ovrednostim, kje dejansko smo (oz. kje je povprečje). Zaenkrat se mi zdi ok, se pa psihično pripravljam na ruker, ko se rodi še 2. vnučka...

Verjetno pa tako reagiram zato, ker sem malo razdvojena: po eni strani jo imam rada in bi jo z veseljem povabila za 2-3 urce na kavico, na sprehod s tamalo, na kosilo, vendar pa tu jest noče (če ju povabiva, nočeta prit na kosilouser posted image , če je tu, pa sedi zraven in noče jest (čeprav je recimo tu od dop. in ni da bi glih jedla malo prej, meni je pa to čudnouser posted image , sem tako družabno bitje in vedno jemo vsi, ki smo tu, ne glede na sorodstvene in druge vezi... pa ni da bi glih slabo kuhala alil kaj takega, česar ona ne mara, ampak ona "noče, da se matramo", čeprav skuham itakuser posted image - mislim, da je fora samo v tem, da ima lahko takrat tamalo zaseuser posted image , sicer mora pa jest zraven, pa je zaposlena še z žlicouser posted image ), hkrati pa bo ostala tu do večera oz. dokler ne gre mala spat in ne bomo imeli nič časa zase in bom spet razočarana...
In tako si ne upam tvegat, ker vem, da me je ful bolelo, pa vem, da imam že drugih problemov dosti in je boljše, da si ne delam novih, pa me spet jeziuser posted image . Sem zakomplicirana, a ne?user posted image in mi je trapasto,da moram zavestno brzdat prijaznost in ljubezen do nje in postavljat nek zid, ampak brez tega, se pa vse sesuje... Potem pa skoz mozgam, kdaj bi lahko spet probalauser posted image , sem tak večni optimistekuser posted image . In potem spet probam in sem spet razočarana, ker je vedno ista varianta: ponudiš prst, vzame roko, pa še kaj zraven... In potem se bojim spet probat, ker se bojim, da jo bom potem imela manj rada, ker to se nekak neizbežno zgodi, če te nekdo večkrat fejst prizadane... In ker vem, da bo to bolelo naju oba - in lubija in mene... In take teme mi vedno zbudijo te dvome, da začnem spet mozgat, pa sem potem sitna na forumu (boljše da tu kot da doma, a neuser posted image ) - se opravičujem in se strinjam, da je problem v meni... Upam, da mi ratauser posted image najt neko ravnovesje in notranji miruser posted image .

Jutri pride sem, sta sicer vabljena tudi na kosilo, pa nočeta prit na kosilo, češ da se jima potem mudi pripravljat za naslednji dan, ko pridejo svak&co. - dvomim pa, da se ji bo res mudilo domovuser posted image . V soboto pride Ronja na obisk k njim, da sta še malo z bratrancem skup, potem pa verjetno še midva. tako da ni, da se ne bi nič videli, tudi ni, da bi pričakovala, da bo imela vedno čas, mi je všeč, če imajo ljudje še druge opravke... Mal sem zabluzila, se opravičujemuser posted image .

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 81
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

test
Admin

Katero ime bi izbrali?

Sven (16%)

Svit (15%)

Nejc (42%)

Anže (28%)

Število vseh glasov: 89

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!