|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: spanje ponoči
19.11.2008 21:14:58   
leha
Res moraš vztrajat pri tem, kar si zamisliš. Ne rečem, če res otroka kaj matra (zob,...).

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: spanje ponoči
19.11.2008 21:17:40   
N _ B
Ko je bil otrok nahranjen sem ga nesla v spalnico. Z otrokom v naročju sem se usedla na posteljo in mu zapela kakšno pesmico (čim bolj tiho). Potem sem mu rekla, da je čas, da gre spančkat in nočko ter ga odložila v posteljico. Otroka sem božala po glavi ali pa ga držala za roke ter če je bil jok, sem ga z umirjenim tonom mirila. Dokler se ni umiril. Ko sem videla, da že drema, sem ga spustila in čakala. Otroka pri tej starosti nisem pustila jokat. Po mojem mnenju otrok z jokom izrazi potrebo po občutku varnosti, ki ga dobi v tvojem naročju ali pa le z dotikom. Vztrajaj. Počasi mu bo dovolj to, da ga boš držala za rokico, kasneje le, da boš zraven. Sčasoma pa tudi to ne več.

Zaspala sta pa pri medli svetlobi lučke od babyphona. user posted image  je zvečer sama zaspala pri štirih mesecih, user posted image  pri treh mesecih.

(odgovor članu Nataan)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: spanje ponoči
19.11.2008 21:27:15   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: N & B

Otroka pri tej starosti nisem pustila jokat. Po mojem mnenju otrok z jokom izrazi potrebo po občutku varnosti, ki ga dobi v tvojem naročju ali pa le z dotikom.


Seveda - tudi jaz nisem otroka pustila jokati na ta način, da bi šla iz sobe in naj sama tam not joka - sem jo božala po trebuščku in po glavici ter jo potihem tolažila, ji kaj šepetala itd. Otrok mora čutiti, da ni sam in zapuščen, ampak da si pri njem in je varen. Nisem pa je hotela vzeti v naročje in je nosit po sobi ali kaj podobnega. Tudi luči nisem prižigala.

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: spanje ponoči
19.11.2008 22:56:18   
misa4
Moj ima dva meseca in imav že kak mesec ritem,od šeste do sedme ure ga dam v posteljo, odvisno kdaj se podojiva. Če začne jokat začne jokat mu dam dudo, če ne pomaga ga pocrklam in ponavadi kar hiro zaspi. Mislim da je pri vsakem drugače eni prej eni kasnej. Ne bo pa nič scrklan če ga boš pestvala, samo manj bo jokal.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: spanje ponoči
20.11.2008 15:02:57   
Nataan
No, včeraj zvečer je zaspal zelo hitro, že ob osmih in ko sem ga odložila  v posteljico, se ni zbudil. problem je, ko se zbudi prvič, včeraj že ob enajstih, ko spi in takoj ko ga nagnem, da ga dam v posteljico, se me drži in začne jokat... potem sem ga vzela k sebi - kar naprej se je premetaval in iskal joško, ki jo ma dobesedno za dudo (dude noče). Pa sva tako "spala" tja do petih in moram rečt, da sem danes reč čisto kot cunja, ker mislim, da nisme spala več kot dve uri.... če bi pomagalo, da ga dam k sebi, bi ga, samo da bi eno noč vsaj šriti ure spala skupaj, pa tudi to ne pomaga:( Mogoče ga tudi mučijo zobki, ker mu je en že ven prikukal, res upam, da je delno tudi to krivo, da se zbuja.... Res zavidam tisitm mamicam, ki lahko spite ponoči oz. ko se zbudite dvakrat, ga podojite in odložite. Res blagor vam:)

(odgovor članu misa4)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: spanje ponoči
20.11.2008 16:45:40   
nia5
Ja pri nas se je to zbujanje, ko je ponoči po eno uro bedela, hvalabogu malo umirilo, zdaj je kak teden malo boljše, vendar se še vedno dojima ponoči 3-4x (po moje navada bolj kot lakota). Po mojem so ta zbujanja faza, ki traja nekaj časa, potem pa se umiri. No jaz se tolažim zdaj s tem, prej pa sem se z zobeki, čeprav še ni ne duha ne sluha o njihuser posted image . Saj bo minilouser posted image

(odgovor članu Nataan)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: spanje ponoči
20.11.2008 17:26:01   
irenchy
Zdravo!
Ko berem kakšne probleme imate s spanjem nekatere, se zavem kakšno srečo imamo pri nas doma:) namreč naša pikica spi že celo noč, brez kakršnihkoli krčev, tko da ni jokanja. sploh ne vem kakšen je to histeričen jok. tko da sm res srečnicauser posted image  me prov zanima kako bo pri naslednjem...
držte se, sej bo kmal boljš!
lp, Irena

(odgovor članu nia5)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: spanje ponoči
20.11.2008 22:00:35   
TiaSara
Jaz pa imam otroke, ki ne znajo sami zaspati. In jih je tega res potrebno naučiti. Ampak kot vsako učenje gre to počasi in postopoma. Prvi je sam zaspal pri enem letu, do takrat pa vedno v naročju. Smo pa šli postopoma od nošenja, zibanja na stolu do zgolj sedenja v naročju (kar je bilo v bistvu zelo prijetno).
Tamala je še hujša. Ta še v naročju ne more zaspati, če ni miru in če ni vse kot si je zamislila. V posteljo gre lahko šele, ko trdno spi. Ampak vem, da bo kmalu zrasla in hodila spat sama ali pa z drugimi (takrat pa spet ne bom spala user posted image ).

(odgovor članu irenchy)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: spanje ponoči
20.11.2008 23:02:07   
Mamab
Pozdravljene,

tudi jaz imam 4-mesečno hčerkico, ki ne zaspi drugače, kot pa na rokah. Običajno zaspi tako, da ji dam čajeka za pit, nato ji dam dudico in jo cartam. Običajno kar hitro zaspi in ji položim v posteljo. Če mi zaspi dovolj trdno, se ne zbudi, dokler ni lačna, če pa sem prehitra pa se začne jokat.
Iz vašega pisanja sem zasledila, da ni dobro otroka pustiti samega, če ga navajaš na spanje, ker se ne počuti varnega. Jaz sem to žal 1x naredila in mi je sedaj zelo žal. Seveda takrat nisem nič dosegla s tem. Pustila sem jo le 5 min.. ker se mi je zasmilila.
Jutri bom poizkusila vaše metode.. da jo daš spat in si ob nje in jo tolažiš dokler ne zaspi - čeprav se bojim da ne bo uspelo.

Sedaj pa še nekaj. Ni lepo, da si med seboj pišete katera je slaba mama in katera ne. Vse ste enako dobre, dokler imate rade svoje otroke. Vzgoje so pač različne. Je pa moje mnenje, da ni dobro otroka razvajati s tem da ga še naprej nosite, sploh če vas to moti. Nekatere to ne moti. Je pa res, da zaradi tega postaneš "suženj" otroku. To je slabo za starše in tudi za otroka (dolgoročno gledano). Zato bi tudi sama rada čim prej navadila hčerkico na to, da bi sama zaspala, čeprav jo zelo rada cartam.

Ne se kregat in se obtoževat... vsak vzgaja kakor sam ve in zna, vsi pa vzgajamo z LJUBEZNIJO.

Lep pozdravček vsem skupaj.

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: spanje ponoči
21.11.2008 6:26:51   
Tisana
IZVIRNO SPOROČILO: Nataan

Imam 5 mesecev starega fantka, ki smo ga na začetku nehote razvadili. Imel je hude krčei n veliko smo ga prenosili, drugače pač ni šlo. Zdaj pa le s težavo zaspi v svoji posteljici. V naročju zaspi, takoj, ko ga odložim, začne jokat. Včeraj sem ga nisem dvignila iz posteljice, jokal je za umret in jaz skoraj jokala, vendar kako naj ga drugače navadim? Imate kakšno idejo? Kako je vam uspelo? Vem, da mu nič ne manjka, saj ko ga dvignem v sekundi zaspi. Mislite, da je še prezgodaj, da ga pustim, da se zjoče? Saj ne grem stran, sem pri njemu, le dvignem ga ne. Počutim se grozno. Naj počakam še kak mesec, mislite, da je še premajhen? res prosim za kak nasvet. Sem čisto obupana.

Hvala
 Nisem brala vseh odgovorov, tako da lahko, da ste o tem že debatirale. Osebno ti težko pomagam, kako navaditi otroka, da zaspi sam. Naša je nekje do 5,5 meseca zaspala sama, ne glede na to, ali je bila noč, ali dan. Potem pa se je to radikalno spremenilo. Takrat so ji tudi odkrili, da ima alergijo na KM in GERB.  To, zaradi česar se oglašam je, da praviš, da veš, da otroku nič ne manjka. Pa očitno mu nekja manjka, če joka. Tako majhen otrok nikoli ne joka kar v tri dni. To je njegov način komunikacije, njegov način sporočanja, da nekaj potrebuje, pa čeprav je to (samo) bližina mame. Ja, očitno mu ravno to manjka, ko potem, ko ga dvigneš iz postelje, preneha jokati in lepo zaspi. Poleg tega naj povem še to, da ima naša, ki ima refluks grozno veliko potrebo, da je čim bolj pokonci, zato nikakor ne mara, da jo odlagamo v vodoravni položaj, ker jo očitno peče kislina po požiralniku in grlu. Lej, hočem povedati, da če otrok joka, mu očitno nekaj manjka. Problem, ki ga zasledim v tvojem postu je že v besedah, ko praviš, da ste fantka nehote razvadili. Tako majhnega otroka se ne more razvaditi. Če pa ti verjameš, da je razvajen, potem je pa seveda logično, da misliš, da joka kar v tri dni.  Pa še to: krči so lahko tudi posledica alergije. Pri nas se je alergija kazala samo s krči (nikoli nič na koži) in pa z zelenim blatom, ki so ga itak vsi pripisovali krčem.

_____________________________

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu Nataan)
Neposredna povezava do sporočila: 35
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Poskok v rasti: Dojenček neprestano joče
S t.i. poskoki v rasti se pri dojenčku pojavijo spremembe v ritmu hranjenja, pogosta prebujanja, spremembe v vedenju - o...
Meningokokna okužba najbolj ogroža otroke ...
Invazivne meningokokne okužbe so med najpogostejšimi vzroki za gnojno vnetje možganskih ovojnic ali meningokokni meningi...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?