honey
|
Samo sporočam, kako je šlo. V četrtek sem imela k sreči dopust. Najprej sem spekla biskvit za sadno torto, nato sem šibala na krvodajalsko akcijo, ko sem tam opravila, sem dirkala v mesnico po purana (ja, sem se odločila za purana), nato po malega in domov. Potem sem dokončala prvo torto, nato sva s sinekom naredila biskvit še za nutella torto, sem na hitro skuhala nekaj za pojest in šibala dalje. Tako da sem, ko sem končala torto, začela delati na puranu. Najprej sem pripravila nadev, potem pa sem to zatlačila v purana, ga zašila in zvezala in postavila v pečico. Ker sem bila poučena, da se peče puran toliko časa, kot ima kg, sem si naštimala uro za ob 4.00 (gostje so bili povabljeni za ob 12.00). Purana sem pokrila s folijo, prižgala pečico na 180°C in šla nazaj spat. No, ob 6.00 sem se zbudila in potem sem ga od 6.00 naprej na približno 30 min polivala z omako, ki se je nabirala v pekaču. No, in glej ga šment, ob 10.00 je bil puran že pečen, čeprav je imel 8 kg!!!! Tako da sem ga imela potem še 2 uri na 50 °C v pečici, da je ostal topel. Bil je pa tako lepo pečen, da kar res ni bilo Pa dober tudi Pa sploh ni kakšna umetnost ga spečt. Mogoče je bilo edino pametno, da sem ga imela ves čas pokritega s folijo, da se mi ni preveč zapekel po vrhu, ampak se je lepo enakomerno spekel skozi in skozi, pa še hrustljavo pečen je bil. Sem naredila skomine?
|