|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Prosim svetujete - odnos starši /moj mož
14.10.2008 12:59:01   
rolipoli
Moja Mura, ves svoj čas preživim z njim in družino. Pri svojih starših se ustavim za 10 minut na dan toliko da malo poklepetamo in nič več. Ob nedeljah gremo vedno z družino na sprehod, izlet, kolesarit ne z mojimi starši. Normalno je, da bom z družino ne z starši. saj se nisem poročila z njim !

Kolikokrat so rekli naj pridemo dol na kavo, pa on noče. Tudi jaz jih ne smem povabiti gor na kavo, ker on hoče imeti mir. Pri nas gor jih ni bilo že velč kot eno leto.  Pa otroci dostikrat prosijo, če lahko babi in dedi prideta gor. Kaj naj hodita, če se že na daleč čuti ta nastrojenost.

Dostikrat se je že zgodilo, da če sem se zaklepetala mmogoče za 5 minut več me je že klical iz gornjega štuka, da naj takoj pridem gor. Pa se sploh nihče ne pogovarja o njem, ampak čisto običajne stvari.

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 76
14.10.2008 13:53:08   
ronja
tudi v primeru, če se ti kaj zameri, se ne rešuje problema tako, da se 10 let oseb ne pozdravlja in lenuhari zato, ker ti nekaj ni všeč. se pogovori in se zmeni.

Se tudi strinjam, seveda. Samo pravim, da se je mogoče tako začelo, ne da on ni pri tej zadevi nič kriv, daleč od tega! Egoist vsekakor je, glede na to, kako se obnaša. Samo včasih se da obnašanje spremenit. Moj brat je bil razmažen do kraja, pa je zdaj recimo čisto ok fant ratal (no, še vedno ceni udobjeuser posted image , ampak to ni slaba lastnostuser posted image )... Verjetno pa tu res ni več pomoči, ker ni nobenega spoštovanja iz nobene strani več...

rolipoli in ti si ga dejansko ubogala, ko ti je rekel, da naj takoj prideš gor? Postavi se na svoje noge, da boš mislila s svojo glavo, ne pa to, kar ti reče mož ali starši, ker potem boš non stop v precepu... in kar potem misliš, da je prav, naredi. Se boš kdaj zmotila, ampak saj se vsi...

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 77
14.10.2008 14:31:03   
mojamura
rolipoli.... zakaj si še z njim?

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu rolipoli)
Neposredna povezava do sporočila: 78
14.10.2008 14:53:26   
Leela
Ok, da  jih ne mara, ajd. Samo nimi niti osnovnega spoštovanja. Še zmeraj sta ga vzela pod svojo streho, obnaša pa se kot razvajen mulc.
če bi bila jaz na mestu od tvojih staršev bi ga ven ruknla pa če mu celo življenje plačujem tisto 1/4.

Tvoj brat pa je tudi dober, da je dal celo hišo za miljon. Vsi so dobri do njega on pa za bruhat.

Kaj nardit ti ne morem svetovati, samo jaz tega mirno ne bi gledala.

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 79
14.10.2008 15:03:35   
Leela
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Ne pricakuj od njega, da bo kaj naredil, ker mu ocitno pase, da je brezdelen in nejevoljen;eni ljudje so pac taki, da neprestano nergajo in jamrajo in to jim je edini smisel v zivljenju.

Na tvojem mestu se z njim in njegovim odnosom do vsega sploh ne bi vec ukvarjala; to,da se ti sekiras in jokas ustvarja v njem doloceno mero zadovoljstva in samopotrditve. Naredi nekaj zase in zacni ziveti zase, ne pa za beton in lenega moza.

Ja se strinjam. Ne bo se spremenil, ne lepo, ne grdo, ne s terapijo...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 80
14.10.2008 15:04:32   
darja72
Rolipoli, jaz te popolnoma razumem. Ker imam zelo podobno s.ranje doma. Nerada to priznam, ampak to je realno dejstvo. S to razliko, da jaz mojemu v nulo vse obrazložim. Večinoma zaleže nič. Mu pa v zameno za njegovo nesodelovanje odpovem ves moj prispevek k njegovemu "udobju".
Poskusila sem tudi s pogovorom z njegovim starši (konec koncev so imeli razlog, da so ga vrgli ven iz stanovanja). Končni efekt pa je ta, da so nas dali na ignore. Najbrž to ni bila dobra poteza, z moje strani seveda.
Ma tega je še pa še. Samo ne jokat. Se ne splača. Pač glej izključno na otroke in nase. Meni edino to pomaga. In ne misli, da si ti slaba. On je butec.
Meni edinole preseda že celotno krmarjenje med vsemi vpletenimi. In pa da mojo službo (btw. zaslužim 2x več kot on) v kateri sem zelo uspešna kritizira in daje v zero. Včasih mu rečem, da če bi bilo spanje in gledanje v luft plačano, bi bil on svetovni car.
Občasno sicer ima pozitivne prebliske. Na žalost so le kot posledica mojega teženja. Ampak še vedno upam na bolje. Predlagala sem mu tudi zakonsko posvetovalnico.
Pozdrav. Imam še veliko za oddelat. Se beremo zvečer.

Kogar ni, ga ne pogrešamo!

(odgovor članu rolipoli)
Neposredna povezava do sporočila: 81
14.10.2008 15:24:22   
mojamura

IZVIRNO SPOROČILO: darja72

Rolipoli, jaz te popolnoma razumem. Ker imam zelo podobno s.ranje doma. Nerada to priznam, ampak to je realno dejstvo. S to razliko, da jaz mojemu v nulo vse obrazložim. Večinoma zaleže nič. Mu pa v zameno za njegovo nesodelovanje odpovem ves moj prispevek k njegovemu "udobju".
Poskusila sem tudi s pogovorom z njegovim starši (konec koncev so imeli razlog, da so ga vrgli ven iz stanovanja). Končni efekt pa je ta, da so nas dali na ignore. Najbrž to ni bila dobra poteza, z moje strani seveda.
Ma tega je še pa še. Samo ne jokat. Se ne splača. Pač glej izključno na otroke in nase. Meni edino to pomaga. In ne misli, da si ti slaba. On je butec.
Meni edinole preseda že celotno krmarjenje med vsemi vpletenimi. In pa da mojo službo (btw. zaslužim 2x več kot on) v kateri sem zelo uspešna kritizira in daje v zero. Včasih mu rečem, da če bi bilo spanje in gledanje v luft plačano, bi bil on svetovni car.
Občasno sicer ima pozitivne prebliske. Na žalost so le kot posledica mojega teženja. Ampak še vedno upam na bolje. Predlagala sem mu tudi zakonsko posvetovalnico.
Pozdrav. Imam še veliko za oddelat. Se beremo zvečer.

Hm....in si še kar z njim?

(odgovor članu darja72)
Neposredna povezava do sporočila: 82
14.10.2008 16:42:16   
poli*
[/quote]
Moja starša bi ob takem obnašanju razveljavila darilno pogodbo.
Dobi 1/4 NJUNE hiše, pa niti pozdrava nista vredna???!!!
[/quote]

Ej, zej me pa nekej zanima. Kdo lahko razveljavi darilno pogodbo? Samo tisti, ki je nekaj podaril ali tudi prejemnik (da pač ne želi biti več lastnik nečesa)
Prav mi boprišel prav vsak odgovor. Hvala!! 

< Sporočilo je popravil poli* -- 14.10.2008 16:45:15 >

(odgovor članu KOLIBRI)
Neposredna povezava do sporočila: 83
14.10.2008 17:36:03   
poli*
Ok, sem ivedela, da se da preklicati to pogodbo iz darovalčeve strani... ampak me zanima, če je preklic možen tudi iz obdarovalčeve strani (torej od tistega, ki je darilo sprejel)??

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 84
14.10.2008 20:46:54   
piščanc
IZVIRNO SPOROČILO: rolipoli

On skoz govori, da on  bi že delal, če mojih staršev ne bi bilo.  Pa kaj ga motijo ?

ne vem, poglej vse teme o taščah pa ti bo marsikaj jasno. tvoj mož pač ni gospodar na svojem in je tretiran kot otrok. za vsako stvar mora spraševati tebe in tvoje starše, sej ga razumem. tebe to ne moti, ker si pač doma, tako vzgojena in še vedno del otroka.

tudi ti moraš držati s svojim možem in ne s starši. najbolje bi bilo, da jih strpaš v eno sobo in si povejte kar si mislite. družina pa naj se bolj loči - preveč vdirata v vašo zasebnost

iz malega zraste veliko

(odgovor članu rolipoli)
Neposredna povezava do sporočila: 85
14.10.2008 21:56:42   
martita
ne razumem zakaj vztrajaš v taki vezi, zanima pa me,kako vsa ta kalvarija vpliva na otroke?  si se že vprašala? se je on?

v takih primerih se velikokrat vprašam ali ljudje sploh pomislijo kako popotnico dajejo otrokom s takim obnašanjem. se vprašajo kako jih to prizadene, kako jih bremeni... tako jaro kačo je treba presekat, sicer se vleče iz roda v rod. le v družini z zdravimi odnosi lahko zrastejo zdrave, uravnovešene in odgovorne osebe. so izjeme, a je potrebno veliiiko več truda.

srečno.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 86
14.10.2008 22:40:45   
darja72
Mojamura, ja, še vedno sem z njim. O njegovem odhodu in o tem, da sem jaz žrtev ne razmišljam več. Zavestno, ker sicer bi me to energetsko preveč izčrpavalo. Živim za otroke, zase in za morje magičnih trenutkov, ki si jih pričaram sama. V končni fazi je vsak svoje sreče kovač. On moje ne kuje (hvalabogu) in prav je tako. Ej, ko bi ti vedela kako jaz uživam v življenju...In on verjetno to ve, to, da se imam-o fajn tudi brez njega.
Mah, bo že.

Kogar ni, ga ne pogrešamo!

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 87
15.10.2008 8:10:26   
mojamura

IZVIRNO SPOROČILO: darja72

Mojamura, ja, še vedno sem z njim. O njegovem odhodu in o tem, da sem jaz žrtev ne razmišljam več. Zavestno, ker sicer bi me to energetsko preveč izčrpavalo. Živim za otroke, zase in za morje magičnih trenutkov, ki si jih pričaram sama. V končni fazi je vsak svoje sreče kovač. On moje ne kuje (hvalabogu) in prav je tako. Ej, ko bi ti vedela kako jaz uživam v življenju...In on verjetno to ve, to, da se imam-o fajn tudi brez njega.
Mah, bo že.

čestitam!!user posted image

redkokateri to uspe, kar je tebi...te pa po eni strani štekam...uživaj življenje user posted image

(odgovor članu darja72)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   [Brisano sporočilo]
15.10.2008 12:55:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mojamura)
  Neposredna povezava do sporočila: 89
15.10.2008 15:02:22   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: ***Želva***
S takim človekom ne bi želela preživeti celega življenja.

S takim človekom se je odločila preživeti celo življenje. In kje naj sedaj kdo pomaga user posted image če je domov pripeljala takšnega. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 90
31.10.2008 3:19:31   
VERONICA
Tvoj mož se obnaša kot se obnaša zato ker mu to dovolite. Oziroma ste mu dovolili. Do zdaj. Sreča da se je oče malo prebudil. Lepo je za tebe da lahko zabijaš glavo v pesek in "uživaš v življenju". Ampak za tvoje otroke je to zelo slabo. Me prav zanima kaj jim rečeš ko te prašajo o odnosih v družini.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 91
2.11.2008 11:07:11   
annya
Po eni strani ga čist razumem, po drugi spet ne! Jaz tudi npr. ne bi vlagala denarja v nekaj kar ni moje (razen, da kaj prebeliš, popraviš...)sploh kakšnih velikih zneskov...in če bi še na koncu morala nekomu ki sploh ne živi tam, plačat ne vem koliko denarja...ni šans!!!Raje grem v najemniško stanovanje, ali pa se zapufam za 30 let če je treba!!

(odgovor članu bati)
Neposredna povezava do sporočila: 92
5.11.2008 20:12:01   
Pikicapokica6
Glede na vse, kar si napisala, se res grozno sliši.

Bi blo pa zanimivo slišati njegovo plat zgodbe.

Edina rešitev je - pojdite na svoje. Takrat se bi šele pokazalo v resnici, ali so krivi le tvoji starši in življenje pod isto streho, ali pa ima on težave sam s sabo in so starši le izgovor.

Po tolikih letih zakona se sprašujem, kako si sploh zdržala tak pritisk oz. me zanima tudi, koliko so v vajin zakon in družino vpleteni tvoji starši? Kajti zdi se mi, da čisto preveč. Pa oprosti, če se motim. Ampak zdi se mi, da si ti čisto preveč vezana na svoje starše, težave pa rešuješ z njimi in pred njimi, namesto da bi jih sama z možem brez vpliva tvojih staršev. On je tvoj mož in oče tvojih otrok, starši pa so svoje opravili in bi se vsaj do neke mere morali odmakniti od tebe in tvoje družine. Za to si odgovorna tudi oz. predvsem ti. Ti bi mogla postavit meje. Na situacijo pa ne moreš gledat objektivno, saj si njihova hčerka. Pa ne me narobe razumet, nikakor nočem trditi, da mož ravna prav, lahko pa ti povem, da stari in mladi nikdar ne grejo skupaj. Tvoj mož je tvoj MOŽ in moral bi biti poleg tebe enakopraven član vajine družine. Tako pa se mi zdi, da so steber vajine družine tvoji starši. Lahko ti iz svojih izkušenj povem, da se vmešavanje staršev, pa naj bo to sama dobrota, nikoli dobro ne obnese. Verjamem, da vama starši dajo vse, da pomagajo pri otrocih, veliko delajo. Toda ne vem, ali si že pomislila na to, kako se on počuti ob vsej tej dobroti? Verjetno ne kaj prida, kajti kot prvo ni bil sposoben svoji družini dati strehe nad glavo, ženo in otroke si mora deliti z njenimi starši, on se kot priseljenec verjetno nikoli ne bo počutil tako doma, saj to niso njegovi starši.

Nikakor ne razumet, da ga zagovarjam. Hočem ti samo povedat, da je verjetno nekje vzrok za njegovo ravnanje, in to zelo razumljiv vzrok. Lahko ti povem, da sem se tudi jaz priženila k moževi družini. Bili so tako zelo ljubeznivi, vse bi dali, dobesedno posiljevali so s svojo dobroto, vtikovali v vzgojo mojega otroka......ampak hvala bogu je bil mož toliko pameten, da je videl, kam to gre. Postavil se je na MOJO stran, povedal staršem, da nimajo pravice se vmešavati v najino družino, v najin odnos, v najine otroke. In takrat se je pokazalo, kako me v resnici ljubi, kajti midva sva od tistega trenutka postala eno in še stokrat rajši ga imam, kot sem ga imela. Tudi jaz se nikoli nisem želela pritakniti kakšnim večjim opravilom v hiši - iz preprostega razloga, ker nikoli ni bilo nič dobro, kar sem nardila. Tašča je vedno popravljala za menoj, prestavljala stvari, itd itd. Nič ni bilo vredno, kar sem nardila, zato sem enostavno vse prepustila njim. Midva sva se hvala bogu odločila, da nočeva živeti pod isto streho z njimi. Nisva niti vlagala veliko denarja v njihovo hišo, tako da si bova zdaj kupila svoje stanovanje. Seveda mi ni potrebno posebej razlagati, kako zelo zamerijo možu njegovo odločitev, po vsem tem "kar so nardili za nas", ampak to je po mojem mnenju edina prava odločitev - živeti neodvisno od kogarkoli in vzgajati otroke po svoji meri.

Verjetno boš zelo jezna name, ko boš tole brala. Veš, mogoče bi bolje razumela njega, če bi bila kdaj na njegovem mestu.

(odgovor članu bati)
Neposredna povezava do sporočila: 93
5.11.2008 21:55:49   
ronja
pikicapokica, jaz sem imela iste pomisleke - sploh po tistem, ko je napisala, da jo jezi, ker ne vpraša njenih staršev, kako se kaj naredi, namesto da uniči stvari (svedre), ker še ne zna...
Tudi jaz tašče ne prosim za pomoč, čeprav bi z veseljem pomagala... In bi popenila, da bi mi to naprej metal...

(odgovor članu Pikicapokica6)
Neposredna povezava do sporočila: 94
5.11.2008 22:31:21   
Piruri
Sem mislila samo prebrat in it mimo...vendar moram nekaj pripomnit...v tvoji zgodbi, se jaz nekako vidim v vlogi tvojega moža...
Midva sva se tudi vselila v staro hišo, ki je bila včasih hiša očeta mojega tasta...skupaj s tastom in taščo si delimo dvorišče...in ni res, da morajo starši živeti tako daleč, da se morajo preobuti, da pridejo na obisk...NE...v avto se morajo vsest, pa še to je preblizu....

V hiši sva si začasno uredila stanovanje...seveda...ob največji pomoči mojih staršev, ki so čez vikende hodili k nam pomagat...in takrat seveda so tudi njegovi pomagali (da pač nebi bili "prikrajšani"...čez teden pa nas nihče niti povohal ni-od njegovih)...ko se je rodila najina pupka...se je moja tašča začela zelo vtikovati v njo in si jo lastit do te mere, da naju sploh ni več upoštevala pri postavljanju mej, ki sva si jih zadala pri njeni vzgoji...ona je peljala neko svojo vižo in naju čisto spregledala...delala je na tem, da bi bil otrok odvisen od nje...meni je prekipelo...in sem se odločila, da probleme z mojimi starši-rešujem jaz, probleme z njegovimi-rešuje on...in v tem ne vidim nobene dileme, ker konec koncev oni meni niso nič...njemu pa so starši, zato jaz v svojem imenu nimam kaj reševati zadev z njimi, ki se tičejo urejanja okolice in najinega domovanja...
Zavrelo pa je, ko nama je tast dobesedno zameril, ko sva se na lastno pest šla zanimat, če bi lahko to našo staro hišo porušili in ponovno na novo sezidali (kar bi se nam cenovno bolj izplačalo kot sanacija stavbe)...kot češ, da nismo prej njega vprašali, če se lahko gremo pozanimat user posted image  user posted image ...jaz sem želela imeti najprej črno na belem, da je ta projekt sploh izvedljiv, preden bi jim šli sploh razlagat, kaj nameravamo...no, takrat sva se pa oba odločila, da bomo rajši iskali parcelo za novogradnjo, ker nekomu, kljub "navidezni" dobroti biti skozi na razpolago z nasmeškom na ustih...ne, to pa ne gre...rajši bi šla v podnajemniško....

Tako, da tvojega moža čiso razumem, res pa je, da ne poznam njegove plati zgodbe in težko sodim...in ti lahko rečem le to kar je napisalo par mojih predhodnic, da sedaj ste vi družina in je čas, da s svojimi starši prerežete popkovino....tudi mojega nebi nikoli silila živeti z mojimi starši (pa ju imam zelo rada in ju neizmerno cenim), ker menim, da smo sedaj mi družina zase in potrebujemo svojo svobodo, da razvijamo zdravo okolje za najine otroke...

www.by-ab.si

(odgovor članu rolipoli)
Neposredna povezava do sporočila: 95
5.11.2008 22:34:02   
Piruri
Aja, pa še to...ob prvi priliki, ko mi je moja mama vrgla v obraz "Pa toliko smo vam pomagali!" ali pa da je imela kaj za povedat čez mojega moža (tudi če sem vedela loboko v sebi, da ima prav), sem jo takoj zatrla v kali, ker vseeno menim, da sem že prešla iz faze neizkušenosti....

www.by-ab.si

(odgovor članu Piruri)
Neposredna povezava do sporočila: 96
5.11.2008 22:48:40   
ronja
.v avto se morajo vsest, pa še to je preblizu....

Imaš moj glasuser posted image . Svobodi ne rečemo zastonj "neprecenljiva".

Kadar je moja mama kaj hotela rečt čez lubija, pa sem ji lepo povedala, da ma vsak pravico met kako napakico in da sem se z njegovimi pač odločila živet. Vem katere napake ima in sem jih zavestno sprejela v paketu z vsem dobrim, kar pride zraven. Da za razliko od nje ne iščem idealnega popolnega moškega, ampak takega, da se lahko zanesem nanj v tem, kar mi je pomembno, ostalo pa sem se prirpavljena prilagajat. Pa je potem kar utihnilauser posted image (se mi zdi, da je malo vedela, da mam prav) 
Če bi se zdaj pokazale neke druge napake, ki bi me staršno motile, bi pa njemu povedala, da tega pa nisem "podpisala" (čeprav v resnici nisem podpisala ničuser posted image ), pa da tega pa ne bom prenašala, ker nikoli ni bilo tako.

Ni ne meni, ne njemu pa še noben naprej metal, koliko so nama pomagali, hvalabogu. Vsi vedno pravijo, da je to normalno in da bomo mi pa naprej svojim otrokom, kar se mi zdi edino pametno gledanje...

(odgovor članu Piruri)
Neposredna povezava do sporočila: 97
5.11.2008 23:08:34   
tweed
user posted image  jaz pa nikakor ne štekam takšnega življenja. A potem ga imaš samo za to, da je ena plača več pri hiši? Glede na to, da pa zaluži 2x manj kot ti pa se vprašam ponovno: zakaj že? Ga ljubiš? Upaš na boljše?
Mislim, da je to samo posledica nevlaganja v razmerje in odnos, pa mislim, da ne samo z njegove strani. Čemu vztrajati v takšni zvezi? Zaradi otrok, ki se bodo naučili, da je takšen odnos med staršema normalen?
Tukaj pa meni logika odpove, saj sem si jaz izbral partnerico (in ona mene) izključno iz razloga, da se bova dopolnjevala in pomagala drug drugemu in ne, da bova najbolj srečna, če bova narazen...

Vsak dogodek je pozitiven iz določene perspektive.
Neli se je to poletje naučila plavat brez rokavčkov...
Rea pa se potopi pod vodo in vstane z nasmeškom...

(odgovor članu darja72)
Neposredna povezava do sporočila: 98
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?