ronja
|
puppa, nikoli nisem napisala, da MORA vztrajat zraven njega, v vsakem postu sta obe varianti: lahko se odloči, da bo z njim ali pa se ločita. Za ločitev ji nimam kaj svetovat, ker je že na svojem, ima svoje starše zraven, mora samo oddat papirje na sodišče, o tem pa nimam pojma, ker nisem še nikoli nič takega počela (niti verjetno ne bom, glede na to, da nisem poročena ) Zato pišem pač samo o tem, kar mi je pač malo znano, ločitve in pravne zadeve to niso. Kaj bo naredila, se mora odločit sama, zaenkrat ni napisala: nimam pojma, koliko ima še rada tega svojega moža in ji ne bi čisto nič zamerila, če ga nima več. Samo potem nimam kaj debatirat - pač naj se loči, pa je. Človek ni nasilen do nje, da bi se ga morala bati ali bi rabila kak tak nasvet. Ona ima zaledje staršev, ki ji bodo pomagali, tak da to komot izpelje, če si to želi. Če pa ga ima še rada in bi rada ostala z njim, zaradi bogvekaterih lastnosti, ki jih pač ni napisala, potem ji pač napišem, kje se mi zdi, da se je vse začelo lomit. Če ne drugega, ji lahko to pride prav pri naslednjem moškem, ker ni nujno, da bo tisti dovolj "normalen", da bo delal tako, kot si bodo ona in njeni starši želeli. Če se hipotetično postavim v vlogo, da bi mi živeli pri njihovih starših in jaz ne bi znala kuhat, pa bi probala nekaj skuhat in bi se mi zažgalo, potem bi mi pa on začel najedat, kaj nisem tašče vprašala, da bi me naučila, ne pa da njene piskre uničujem... bi mu tisti piskr zagnala nekam . Vsekakor bi me pa za večno minilo veselje do kuhanja... (pa sicer zelo rada kuham ) Vsekakor ti dam prav, še nikoli nisem živela z egoističnim prascem, pač zbiram drugačne fante, vendar pa vseeno mislim, da majo fiziki prav, da je vesolje nagnjeno k entropiji in tako vse stvari težijo k neredu, (tudi odnosi). In Če hočeš vzdrževat red, moraš dovajat energijo. Tak da ni, da bi se ti dober ali slab odnos kar zgodil in ni da imaš kar srečo, da je tako. Tako da iz tega pogleda ne govorim na pamet. ker sem tudi jaz delala kake podobne napake in ko sem se jih zavedla in jih nehala delat, je bilo boljše... Fantje rabijo pohvalo - še veliko bolj kot me. Moraš videt, kaj je naredil in ga pohvalit, pa tudi če je 100 svedrov vmes polomil. Potem bo naslednjič rad šel delat. Če mu rečeš, da ni dobro naredil ali celo hočeš, da gre spraševat tvojega očeta, se pa verjetno ne bo več pritaknil, tudi če v osnovi ni egoistični prasec. Ker lahko se zgodi, da dobi naslednjega fanta, ki tudi ne bo tako strašno spreten in bo ona hotela, da je vse tako dobro narejeno, kot naredi oče - pa seveda fant ne bo znal, bo pa vseeno hotel po svoje. In bo spet imela isti problem - tisti, začetni...
|