|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Tičino masa
5.10.2008 0:11:17   
MID
Vljudno prosim za pomoč vse ki ste že kdajkoli imele opravka s tičino maso.Vem samo to,da mora bit konec oktobra narejena torta prevlečena s to maso,da sem jo že nabavla,da sem vešča v vseh mogočih pekarijah,s to zadevo,pa še nisem imela opravka.
Zanima me v bistvu vse od A do Ž.Časa za stikat po internetu glih nimam precej,zato se zanašam na vas.
Hvala že v naprej,za vse nasvete.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Tičino masa
5.10.2008 0:17:32   
MID
Sem bila tako hitra v svojem vprašanju,da sem sama sebe prehitela.V bistvu me najbolj zanima,kako to stvar najlažje raztegne in s katerimi barvami se jo da najlepše obarvat,oz kje ji nabavite.
Ma klinc;vse me zanima!user posted image  

(odgovor članu MID)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Tičino masa
5.10.2008 0:21:03   
Marogica
Vprašaj TaRe*, oni imajo slaščičarno, če se ne motim in ravno zadnjič je nekaj pisala v zvezi s to maso...sama nimam pojma, ker ne pečem. Pa poglej si njene torte v albumu....fantazija.

p.s. Sem pa se sedaj spomnila, da sem ti dolžna odgovor na ZS.....mater mi pozabljivo...user posted image

< Sporočilo je popravil Marogica -- 5.10.2008 0:26:37 >


_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu MID)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Tičino masa
5.10.2008 7:42:16   
2.2.
OJ jaz jo kopujem na brnčičevi-žito vrhnika. res je da jo nimajo v majhnih količinah, ampak po 7kg ali pa 12kg (vsaj tako so včasih imeli). barvam jo z vsemi živilskimi barvami. jaz osebno več uporabljam barve v prahu, da se pa tudi obarvat z tekočo baro. razvaljam jo tako kot vsako stvar-jo pa prej obarvam če jo rabim v kakšni določeni barvi ovito torto.

ma nevem kaj te vse zanimauser posted image user posted image

z njo se igraš kot z plastelinom

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Tičino masa
5.10.2008 8:52:02   
*sato*
http://www.youtube.com/watch?v=6H3xfXHZFKc&feature=related

Upam, da najdeš kaj uporabnega.

(odgovor članu 2.2.)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Tičino masa
5.10.2008 8:53:30   
*sato*
Zdaj vidim, da sem prilepila konec okraševanja- desno pod "related videos" imaš ves postopek, od barvanja naprej.

(odgovor članu *sato*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Tičino masa
5.10.2008 19:57:10   
robinzon
Tukaj je dokaj nazorno opisano:

http://kulinarika.net/album.asp?hash=l62mkw6ge3j78dnn


(odgovor članu *sato*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Tičino masa
5.10.2008 22:19:39   
MID
Hvala punce,za vaš trud!user posted image Vidim,da se bom mogla pred tem podvigom še veliko informirat,ma vse je enkrat prvičuser posted image

MAROGICA nič se sekirat,vendar sedaj,ko si me spomnila...,pa čakamuser posted image .

(odgovor članu robinzon)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Tičino masa
6.10.2008 21:51:13   
Jessy
Nekaj so ti že predhodnice napisale.
Jaz jih barvam s tekočimi barvami, ki sem jih kupila v Pekarni Vrhnika. Lepo se barvajo tudi z barvami iz tubic, ki se jih dobi v vsaki malce bolj založeni trgovini. Maso gneteš kot plastelin, nato pa razvaljaš. Za valjanje uporabiš jedilni škrob ali sladkor v prahu. Svetujem škrob.
Najpomembnejše pa je, da moraš pod tičino maso narediti ustrezen premaz, ki NE SME biti smetana, saj se ti bo masa stopila. Torto moraš premazati z masleno kremo ali marmelado. Nekatere so preizkusile tudi nutello in se baje tudi obnese.
Prav tako svetujejo, da se torte potem ne postavlja v hladilnik ampak samo na bolj hladen prostor.

Maso valjaš za noževo konico debelo.

Če hočeš dodajati oz. lepiti druge koščke mase na maso, samo z vodo malce pomaži in stvar se bo zlepila skupaj. Pa previdno z vodo, saj jo voda tudi topi.

Nekaj mojih tortic si lahko ogledaš TUKAJ
Prav tako si lahko pogledaš, kako se na preprost način izdela vrtnico ali škrnicelj.


_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu MID)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Tičino masa
6.10.2008 21:55:57   
robinzon
Jessy, čudovite torte user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Tičino masa
7.10.2008 18:07:40   
mama_milchy
IZVIRNO SPOROČILO: robinzon

Jessy, čudovite torte user posted image user posted image user posted image


jessy, pohvale še z moje strani user posted image

(odgovor članu robinzon)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Tičino masa
8.10.2008 10:16:11   
tabi
lepe torteuser posted image user posted image user posted image user posted image

Sam nekaj se pa ne strinjam da se tičino na smetani stopi.Meni se ni še nikoli pa naredim tort malo morje(sem tudi slaščičarka) in nikoli ne uporabljam za obmaz marmelade ali maslene kreme,ampak čist na tanko premažem z rastlinsko smetanouser posted image (ampak res na tanko lih tolko da zamazeš)

_____________________________

Moder je človek,ki se uči od drugih.Mogočen je tak,ki je zadovoljen s tem kar ima.Bogat pa je ta,ki prave prijatelje ima.

(odgovor članu mama_milchy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Tičino masa
9.10.2008 16:41:41   
Jessy
Tabi, meni je tako razložil g. Goljat iz Šk. Loke. Ko sem tičino dala na torto in se je ponekod dotikala smetane (uporabljam rastlinsko Hullala), se je tam začela topiti. Tudi, ko sem naredila očesi na ježkih (tisti, kjer imajo svetlejši smrček), je masa začela polzeti in se topiti.

Jaz raje prakticiram masleno kremo. Ziher je ziher, pa še predraga je, da bi se sfižila. user posted image

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu tabi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj lahko dojenčku uvajamo mandarine in d...
Včasih je veljalo, da naj bi se citruse uvajalo po 1. letu starosti. Vendar so priporočila dames drugačna. Kdaj in kako ...
Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?