Tičino masa (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


MID -> Tičino masa (5.10.2008 0:11:17)

Vljudno prosim za pomoč vse ki ste že kdajkoli imele opravka s tičino maso.Vem samo to,da mora bit konec oktobra narejena torta prevlečena s to maso,da sem jo že nabavla,da sem vešča v vseh mogočih pekarijah,s to zadevo,pa še nisem imela opravka.
Zanima me v bistvu vse od A do Ž.Časa za stikat po internetu glih nimam precej,zato se zanašam na vas.
Hvala že v naprej,za vse nasvete.




MID -> RE: Tičino masa (5.10.2008 0:17:32)

Sem bila tako hitra v svojem vprašanju,da sem sama sebe prehitela.V bistvu me najbolj zanima,kako to stvar najlažje raztegne in s katerimi barvami se jo da najlepše obarvat,oz kje ji nabavite.
Ma klinc;vse me zanima![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 




Marogica -> RE: Tičino masa (5.10.2008 0:21:03)

Vprašaj TaRe*, oni imajo slaščičarno, če se ne motim in ravno zadnjič je nekaj pisala v zvezi s to maso...sama nimam pojma, ker ne pečem. Pa poglej si njene torte v albumu....fantazija.

p.s. Sem pa se sedaj spomnila, da sem ti dolžna odgovor na ZS.....mater mi pozabljivo...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




2.2. -> RE: Tičino masa (5.10.2008 7:42:16)

OJ jaz jo kopujem na brnčičevi-žito vrhnika. res je da jo nimajo v majhnih količinah, ampak po 7kg ali pa 12kg (vsaj tako so včasih imeli). barvam jo z vsemi živilskimi barvami. jaz osebno več uporabljam barve v prahu, da se pa tudi obarvat z tekočo baro. razvaljam jo tako kot vsako stvar-jo pa prej obarvam če jo rabim v kakšni določeni barvi ovito torto.

ma nevem kaj te vse zanima[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

z njo se igraš kot z plastelinom




*sato* -> RE: Tičino masa (5.10.2008 8:52:02)

http://www.youtube.com/watch?v=6H3xfXHZFKc&feature=related

Upam, da najdeš kaj uporabnega.




*sato* -> RE: Tičino masa (5.10.2008 8:53:30)

Zdaj vidim, da sem prilepila konec okraševanja- desno pod "related videos" imaš ves postopek, od barvanja naprej.




robinzon -> RE: Tičino masa (5.10.2008 19:57:10)

Tukaj je dokaj nazorno opisano:

http://kulinarika.net/album.asp?hash=l62mkw6ge3j78dnn





MID -> RE: Tičino masa (5.10.2008 22:19:39)

Hvala punce,za vaš trud![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]Vidim,da se bom mogla pred tem podvigom še veliko informirat,ma vse je enkrat prvič[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]

MAROGICA nič se sekirat,vendar sedaj,ko si me spomnila...,pa čakam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].




Jessy -> RE: Tičino masa (6.10.2008 21:51:13)

Nekaj so ti že predhodnice napisale.
Jaz jih barvam s tekočimi barvami, ki sem jih kupila v Pekarni Vrhnika. Lepo se barvajo tudi z barvami iz tubic, ki se jih dobi v vsaki malce bolj založeni trgovini. Maso gneteš kot plastelin, nato pa razvaljaš. Za valjanje uporabiš jedilni škrob ali sladkor v prahu. Svetujem škrob.
Najpomembnejše pa je, da moraš pod tičino maso narediti ustrezen premaz, ki NE SME biti smetana, saj se ti bo masa stopila. Torto moraš premazati z masleno kremo ali marmelado. Nekatere so preizkusile tudi nutello in se baje tudi obnese.
Prav tako svetujejo, da se torte potem ne postavlja v hladilnik ampak samo na bolj hladen prostor.

Maso valjaš za noževo konico debelo.

Če hočeš dodajati oz. lepiti druge koščke mase na maso, samo z vodo malce pomaži in stvar se bo zlepila skupaj. Pa previdno z vodo, saj jo voda tudi topi.

Nekaj mojih tortic si lahko ogledaš TUKAJ
Prav tako si lahko pogledaš, kako se na preprost način izdela vrtnico ali škrnicelj.




robinzon -> RE: Tičino masa (6.10.2008 21:55:57)

Jessy, čudovite torte [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




mama_milchy -> RE: Tičino masa (7.10.2008 18:07:40)

IZVIRNO SPOROČILO: robinzon

Jessy, čudovite torte [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]


jessy, pohvale še z moje strani [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




tabi -> RE: Tičino masa (8.10.2008 10:16:11)

lepe torte[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Sam nekaj se pa ne strinjam da se tičino na smetani stopi.Meni se ni še nikoli pa naredim tort malo morje(sem tudi slaščičarka) in nikoli ne uporabljam za obmaz marmelade ali maslene kreme,ampak čist na tanko premažem z rastlinsko smetano[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image](ampak res na tanko lih tolko da zamazeš)




Jessy -> RE: Tičino masa (9.10.2008 16:41:41)

Tabi, meni je tako razložil g. Goljat iz Šk. Loke. Ko sem tičino dala na torto in se je ponekod dotikala smetane (uporabljam rastlinsko Hullala), se je tam začela topiti. Tudi, ko sem naredila očesi na ježkih (tisti, kjer imajo svetlejši smrček), je masa začela polzeti in se topiti.

Jaz raje prakticiram masleno kremo. Ziher je ziher, pa še predraga je, da bi se sfižila. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stran: [1]