Jessy -> RE: Tičino masa (6.10.2008 21:51:13)
|
Nekaj so ti že predhodnice napisale. Jaz jih barvam s tekočimi barvami, ki sem jih kupila v Pekarni Vrhnika. Lepo se barvajo tudi z barvami iz tubic, ki se jih dobi v vsaki malce bolj založeni trgovini. Maso gneteš kot plastelin, nato pa razvaljaš. Za valjanje uporabiš jedilni škrob ali sladkor v prahu. Svetujem škrob. Najpomembnejše pa je, da moraš pod tičino maso narediti ustrezen premaz, ki NE SME biti smetana, saj se ti bo masa stopila. Torto moraš premazati z masleno kremo ali marmelado. Nekatere so preizkusile tudi nutello in se baje tudi obnese. Prav tako svetujejo, da se torte potem ne postavlja v hladilnik ampak samo na bolj hladen prostor. Maso valjaš za noževo konico debelo. Če hočeš dodajati oz. lepiti druge koščke mase na maso, samo z vodo malce pomaži in stvar se bo zlepila skupaj. Pa previdno z vodo, saj jo voda tudi topi. Nekaj mojih tortic si lahko ogledaš TUKAJ Prav tako si lahko pogledaš, kako se na preprost način izdela vrtnico ali škrnicelj.
|
|
|
|