Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Njoki so vedno pacasti! 10.9.2008 10:38:37
|
|
|
|
naja17
|
Kako jih pa delaš? Jaz jih vržem v slan krop in takoj, ko na vrh priplavajo, jih vzamem ven, pa niso nič pocasti.
|
|
|
|
RE: Njoki so vedno pacasti! 10.9.2008 10:39:37
|
|
|
|
Anonimen
|
Preveč so kuhani, zato so pocasti.
|
|
|
|
RE: Njoki so vedno pacasti! 10.9.2008 10:44:40
|
|
|
|
tanikaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: naja17 Kako jih pa delaš? Jaz jih vržem v slan krop in takoj, ko na vrh priplavajo, jih vzamem ven, pa niso nič pocasti. Isto.
_____________________________
Je** se mi za vse in vsakogar. _____________________________
|
|
|
|
RE: Njoki so vedno pacasti! 10.9.2008 10:55:34
|
|
|
|
Šaki
|
ko so kuhani jih malo zabeli z drobtinami pa ne bodo taki.
|
|
|
|
RE: Njoki so vedno pacasti! 10.9.2008 11:18:30
|
|
|
|
copka
|
Tudi po moje so prevec kuhani. Lahko pa tudi, da niso najboljse kvalitete.
|
|
|
|
RE: Njoki so vedno pacasti! 10.9.2008 11:18:59
|
|
|
|
Lona76
|
Zmrznjeni so tudi meni vedno pacasti. Zato sedaj kupujem samo tiste ki so v hladilnikih. V taki zeleni embalaži. Sorry ne vem od koga so. Mogoče žito . No te mi nikoli ne ratajo pocasti.
|
|
|
|
RE: Njoki so vedno pacasti! 10.9.2008 11:21:39
|
|
|
|
Shuka
|
Ko priplavajo na površje jih odcedi, splahni pod vodo in pusti, da se odcedijo. Nato v ponvi pogrej žlico olivnega olja in ko je vroče vrzi gor njoke, pusti da se malce zapečejo, nato jih obrni in ne bodo pocasti pač pa lepo zapečeni in neverjetno okusni.
_____________________________
Pot ni vedno rožnata, je pa cilj zato toliko lepši.
|
|
|
|
RE: Njoki so vedno pacasti! 10.9.2008 11:31:50
|
|
|
|
muška
|
jaz dam v vodo malo olja in ko priplavajo na vrh jih takoj poberem ven in na hitro splaknem z mrzlo vodo. Pa večinoma jih sama delam, tako da niti ne vem več kako izgledajo kupljeni
|
|
|
|
RE: Njoki so vedno pacasti! 10.9.2008 20:32:15
|
|
|
|
Jessy
|
Glede na to, da je trenutno po trgovinah na razpolago le novi krompir, zna to biti vzrok za take njoke. Najboljši so iz "uležanega" krompirja. Drugače ti pa svetujem, da se lotiš po naslednjem postopku, ki me ga je naučila teta, ki je kuharica: Krompir skuhaš v olupku (soliš), ga kuhanega olupiš in sprešaš (lahko tudi z mečkalnikom nato dlje tlačiš, s prešo gre pač hitreje), dodaš malo surovega masla, 1-2 jajci (za 4 osebe), soliš in smečkaš z mečkalnikom, nato pa tako maso pustiš, da se popolnoma shladi. Šele hladni krompirjevi masi dodaš ostro moko (prej sem dajla vedno navadno) ter na hitrco z rokami samo pretlačiš in testa nič ne gneteš, pa paziš, da daš moko vso od enkrat, če se le da, da res čim manj z rokami po masi tlačiš. Nato pa čimprej narežeš njokce in tudi čim hitreje z njimi v krop. Jaz jih pustim, da ene 3 minutke vrejo, nato pa jih odcedim in splaknem s hladno vodo. Nikoli se mi ne zlepijo in nikoli niso pocasti.
_____________________________
http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte
|
|
|
|
RE: Njoki so vedno pacasti! 11.9.2008 0:14:40
|
|
|
|
gg
|
Jaz njoke vedno naredim iz ostanka pireja, ki bi šel sicer stran. Recept je zelo podoben tistemu od Jessy, smo da se meni nikoli ne ljubi posebaj za njoke kuhat, lupit in tlačit krompirja. Postopek: Ostane fino pretlačen pire, za kak krompir ali dva (moj pire je samo iz slanega krompirja in mleka ali smetane). Ko se pohladi (beri ko se po kosilu in kavici končno spravim pospravljat kuhinjo), dam v pire 1 stepeno jajce. Premešam in dodam toliko ostre moke, kolikor jo masa popije, da postane testo in se ga da razvaljati v kačo. Narežem na njoke. Nastane presenetljivo veliko njokov (ker popije veliko moke), tako za prilogo za 2-3 ljudi. Nato njoke skuham ali jih ocvrem (ocvrtki so pri nas najbolj priljubljeni...). Se nikakor ne razkuhajo. Še pogosteje pa jih vsakega posebaj kar na plastični deski potisnem v zmrzovalnik, ko so zmrznjeni pa stresem v vrečko. Tako se ne sprimejo in so uporabni vsaj 3 mesece. Odtajujem jih tudi ločene na deski/krožniku. Potem jih skuham ali ocvrem.
|
|
|
|
RE: Njoki so vedno pacasti! 11.9.2008 9:38:59
|
|
|
|
Anonimen
|
Vaja dela mojstra,pravijo. Večkrat,ko jih boste delale, boljši bodo. Tako ajnfoh in na hitro so narejeni njoki. recepti so pa že napisani.Moji radi jedo bolj kompaktne,ne marajo mehkih njokov,zato dodam precej več moke.Kuhamo jih pa res tako,da jih vržemo v krop in v hipu,ko pridejo na vrh vzamemo vcen iz vode. Jaz jih rada delam z štirimi siri. Torej v lonček zlijem dva deci sladke smetane,notri stresem nariban navden sir in nariban parmezan in zdrobljen kos gorgonzole ter držim na ognju dokler se siri ne stopijo,dodam malo popra in soli in v omako stresem kuhane njoke,pomešam in serviram.
|
|
|
|
RE: Njoki so vedno pacasti! 11.9.2008 9:57:01
|
|
|
|
Sulfinija
|
Prveče so kuhani zato so ti pacasti.Vrži v slan krop,takoj ko priplavajo gor so pa kuhani. LP Mojca
_____________________________
Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.
|
|
|
|
RE: Njoki so vedno pacasti! 11.9.2008 13:30:15
|
|
|
|
Balonchy
|
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa IZVIRNO SPOROČILO: naja17 Kako jih pa delaš? Jaz jih vržem v slan krop in takoj, ko na vrh priplavajo, jih vzamem ven, pa niso nič pocasti. Isto. Se pridružujem...
|
|
|
|
RE: Njoki so vedno pacasti! 11.9.2008 17:33:15
|
|
|
|
massylou
|
Zamrznjene vedno odtajam (se kar sami v hladilniku, ker v skrinji ni nič placa ), vedno vzamem ven, ko priplavajo na površje, vržem jih v krop.
|
|
|
|
RE: Njoki so vedno pacasti! 14.9.2008 14:59:15
|
|
|
|
Gina
|
Če so kupljeni, so morda kakšna zanič sorta, zamenjaj proizvajalca. Če so doma narejeni, pa si dala morda premalo moke. Jaz delam iz pol gladke in pol ostre ponavadi. Delam jih iz ohlajenega krompirja. Pa četudi jih dlje časa gneteš, se nič ne spackajo. Važna je prava gostota. Če so že v masi preveč pocasti, vsako kačico še povaljaj v moki, pa zihr ne bo nič narobe z njimi. Lahko jih takoj zmrzneš, bodo glih tako dobri, ko jih čez par mesecev v krop vržeš. Jaz jih nikdar ne odtajam, preden jih skuham.
|
|
|
|
RE: Njoki so vedno pacasti! 14.9.2008 15:07:30
|
|
|
|
tanikaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: neva6 Vaja dela mojstra,pravijo. Večkrat,ko jih boste delale, boljši bodo. Tako ajnfoh in na hitro so narejeni njoki. recepti so pa že napisani.Moji radi jedo bolj kompaktne,ne marajo mehkih njokov,zato dodam precej več moke.Kuhamo jih pa res tako,da jih vržemo v krop in v hipu,ko pridejo na vrh vzamemo vcen iz vode. Jaz jih rada delam z štirimi siri. Torej v lonček zlijem dva deci sladke smetane,notri stresem nariban navden sir in nariban parmezan in zdrobljen kos gorgonzole ter držim na ognju dokler se siri ne stopijo,dodam malo popra in soli in v omako stresem kuhane njoke,pomešam in serviram. Njamsi. Še ta teden bodo na našem jedilniku. Samo v receptu si našetla samo tri sire.
_____________________________
Je** se mi za vse in vsakogar. _____________________________
|
|
|
|
RE: Njoki so vedno pacasti! 14.9.2008 21:15:00
|
|
|
|
kjava
|
Tanikaa, mogoče se gorgonzola šteje za dva, ker maš še plesen zraven.
|
|
|
|
RE: Njoki so vedno pacasti! 15.9.2008 7:54:01
|
|
|
|
Anonimen
|
tanika,saj ti ni treba sire štet,tako se reče receptu. Ja no,smetana pa trije siri,lahko rečeš,da so štirije.Če te pa moti,pol pa še enega kupi kergkoli,lahko bol pikantnega,lahko sladkega,po želji ,draga moja.
|
|
|
|
RE: Njoki so vedno pacasti! 21.9.2008 21:46:31
|
|
|
|
kaya2007
|
Zmrznjeni so tudi meni vedno pacasti. ja, res je. in tudi dobri mi niso. tisti, ki se jih kupi v delikatesi, so pa odlični in se ne popajo!
|
|
|
|
RE: Njoki so vedno pacasti! 24.9.2008 10:18:59
|
|
|
|
malania
|
Hm.. čudno da kupljeni ratajo taki Lahko jih res preveč kuhaš, kot pravijo. Če pa jih delaš doma, se mi zdi, da ratajo bolj ''trdi'', če daš več jajc (vsaj kolikor sem jaz poskušala).
|
|
|
|
RE: Njoki so vedno pacasti! 17.10.2008 22:41:46
|
|
|
|
Trish
|
Tudi meni se je kdaj pa kdaj zgodilo, da so bili njoki pocasti - pa sem jih vedno kuhala po istem postopku. No, potem sem pa le malo bolj gledala, katere njoke kupujem in je bila res razlika v pocastih ali ne pocastih pri proizvajalcu. Samo zdaj ne vem iz glave imena povedat
|
|
|
|
RE: Njoki so vedno pacasti! 20.10.2008 9:21:43
|
|
|
|
Anonimen
|
Zmrznejen njoke ne odtajat, kar direkt v krop.
|
|
|
|
RE: Njoki so vedno pacasti! 25.10.2008 11:41:56
|
|
|
|
haloze
|
Če so pocasti so preveč kuhani. takoj, ko pridejo na vrh poberem in niso nič pocasti.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?