|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Njoki so vedno pacasti!
10.9.2008 10:29:55   
Ekaz
Ko skuham njoke, so vedno "pacasti". Na krožniku so kakšno minutko in se že zlimajo med seboj. Vse skupaj potem zgleda precej neprivlačno. Kaj naj naredim, da bodo ostali vsak zase?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Njoki so vedno pacasti!
10.9.2008 10:38:37   
naja17
Kako jih pa delaš? Jaz jih vržem v slan krop in takoj, ko na vrh priplavajo, jih vzamem ven, pa niso nič pocasti.

(odgovor članu Ekaz)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Njoki so vedno pacasti!
10.9.2008 10:39:37   
Anonimen
Preveč so kuhani, zato so pocasti.

(odgovor članu Ekaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Njoki so vedno pacasti!
10.9.2008 10:44:40   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: naja17

Kako jih pa delaš? Jaz jih vržem v slan krop in takoj, ko na vrh priplavajo, jih vzamem ven, pa niso nič pocasti.



Isto.

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Njoki so vedno pacasti!
10.9.2008 10:55:34   
Šaki
ko so kuhani jih malo zabeli z drobtinami pa ne bodo taki.

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Njoki so vedno pacasti!
10.9.2008 11:18:30   
copka
Tudi po moje so prevec kuhani. Lahko pa tudi, da niso najboljse kvalitete.

(odgovor članu Šaki)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Njoki so vedno pacasti!
10.9.2008 11:18:59   
Lona76
Zmrznjeni so tudi meni vedno pacasti. Zato sedaj kupujem samo tiste ki so v hladilnikih. V taki zeleni embalaži. Sorry ne vem od koga so. Mogoče žitouser posted image . No te mi nikoli ne ratajo pocasti.

(odgovor članu Šaki)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Njoki so vedno pacasti!
10.9.2008 11:21:39   
Shuka
Ko priplavajo na površje jih odcedi, splahni pod vodo in pusti, da se odcedijo. Nato v ponvi pogrej žlico olivnega olja in ko je vroče vrzi gor njoke, pusti da se malce zapečejo, nato jih obrni in ne bodo pocasti pač pa lepo zapečeni in neverjetno okusni.


_____________________________

Pot ni vedno rožnata, je pa cilj zato toliko lepši.

(odgovor članu Lona76)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Njoki so vedno pacasti!
10.9.2008 11:31:50   
muška
jaz dam v vodo malo olja in ko priplavajo na vrh jih takoj poberem ven in na hitro splaknem z mrzlo vodo. 
Pa večinoma jih sama delam, tako da niti ne vem več kako izgledajo kupljeni user posted image

(odgovor članu Shuka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Njoki so vedno pacasti!
10.9.2008 20:32:15   
Jessy
Glede na to, da je trenutno po trgovinah na razpolago le novi krompir, zna to biti vzrok za take njoke. Najboljši so iz "uležanega" krompirja.

Drugače ti pa svetujem, da se lotiš po naslednjem postopku, ki me ga je naučila teta, ki je kuharica:
Krompir skuhaš v olupku (soliš), ga kuhanega olupiš in sprešaš (lahko tudi z mečkalnikom nato dlje tlačiš, s prešo gre pač hitreje), dodaš malo surovega masla, 1-2 jajci (za 4 osebe), soliš in smečkaš z mečkalnikom, nato pa tako maso pustiš, da se popolnoma shladi. Šele hladni krompirjevi masi dodaš ostro moko (prej sem dajla vedno navadno) ter na hitrco z rokami samo pretlačiš in testa nič ne gneteš, pa paziš, da daš moko vso od enkrat, če se le da, da res čim manj z rokami po masi tlačiš. Nato pa čimprej narežeš njokce in tudi čim hitreje z njimi v krop.
Jaz jih pustim, da ene 3 minutke vrejo, nato pa jih odcedim in splaknem s hladno vodo. Nikoli se mi ne zlepijo in nikoli niso pocasti.

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Njoki so vedno pacasti!
11.9.2008 0:14:40   
gg
Jaz njoke vedno naredim iz ostanka pireja, ki bi šel sicer stran. Recept je zelo podoben tistemu od Jessy, smo da se meni nikoli ne ljubi posebaj za njoke kuhat, lupit in tlačit krompirja.

Postopek:
Ostane fino pretlačen pire, za kak krompir ali dva (moj pire je samo iz slanega krompirja in mleka ali smetane). Ko se pohladi (beri ko se po kosilu in kavici končno spravim pospravljat kuhinjo), dam v pire 1 stepeno jajce. Premešam in dodam toliko ostre moke, kolikor jo masa popije, da postane testo in se ga da razvaljati v kačo. Narežem na njoke. Nastane presenetljivo veliko njokov (ker popije veliko moke), tako za prilogo za 2-3 ljudi.

Nato njoke skuham ali jih ocvrem (ocvrtki so pri nas najbolj priljubljeni...). Se nikakor ne razkuhajo.

Še pogosteje pa jih vsakega posebaj kar na plastični deski potisnem v zmrzovalnik, ko so zmrznjeni pa stresem v vrečko. Tako se ne sprimejo in so uporabni vsaj 3 mesece. Odtajujem jih tudi ločene na deski/krožniku. Potem jih skuham ali ocvrem.


(odgovor članu Ekaz)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Njoki so vedno pacasti!
11.9.2008 9:38:59   
Anonimen
Vaja dela mojstra,pravijo.
Večkrat,ko jih boste delale, boljši bodo.
Tako ajnfoh in na hitro so narejeni njoki.
recepti so pa že napisani.Moji radi jedo bolj kompaktne,ne marajo mehkih njokov,zato dodam precej več moke.Kuhamo jih pa res tako,da jih vržemo v krop in v hipu,ko pridejo na vrh vzamemo vcen iz vode.
Jaz jih rada delam z štirimi siri.
Torej v lonček zlijem dva deci sladke smetane,notri stresem nariban navden sir in nariban parmezan in zdrobljen kos gorgonzole ter držim na ognju dokler se siri ne stopijo,dodam malo popra in soli in v omako stresem kuhane njoke,pomešam in serviram.

(odgovor članu gg)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Njoki so vedno pacasti!
11.9.2008 9:57:01   
Sulfinija
Prveče so kuhani zato so ti pacasti.Vrži v slan krop,takoj ko priplavajo gor so pa kuhani.

LP Mojcauser posted image

_____________________________

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Njoki so vedno pacasti!
11.9.2008 13:30:15   
Balonchy
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

IZVIRNO SPOROČILO: naja17

Kako jih pa delaš? Jaz jih vržem v slan krop in takoj, ko na vrh priplavajo, jih vzamem ven, pa niso nič pocasti.



Isto.


Se pridružujem...

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Njoki so vedno pacasti!
11.9.2008 17:33:15   
massylou
Zamrznjene vedno odtajam (se kar sami v hladilniku, ker v skrinji ni nič placa user posted image ), vedno vzamem ven, ko priplavajo na površje, vržem jih v krop.

(odgovor članu Balonchy)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Njoki so vedno pacasti!
14.9.2008 14:59:15   
Gina
Če so kupljeni, so morda kakšna zanič sorta, zamenjaj proizvajalca.

Če so doma narejeni, pa si dala morda premalo moke. Jaz delam iz pol gladke in pol ostre ponavadi. Delam jih iz ohlajenega krompirja. Pa četudi jih dlje časa gneteš, se nič ne spackajo. Važna je prava gostota. Če so že v masi preveč pocasti, vsako kačico še povaljaj v moki, pa zihr ne bo nič narobe z njimi. Lahko jih takoj zmrzneš, bodo glih tako dobri, ko jih čez par mesecev v krop vržeš. Jaz jih nikdar ne odtajam, preden jih skuham.


(odgovor članu massylou)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Njoki so vedno pacasti!
14.9.2008 15:07:30   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: neva6

Vaja dela mojstra,pravijo.
Večkrat,ko jih boste delale, boljši bodo.
Tako ajnfoh in na hitro so narejeni njoki.
recepti so pa že napisani.Moji radi jedo bolj kompaktne,ne marajo mehkih njokov,zato dodam precej več moke.Kuhamo jih pa res tako,da jih vržemo v krop in v hipu,ko pridejo na vrh vzamemo vcen iz vode.
Jaz jih rada delam z štirimi siri.
Torej v lonček zlijem dva deci sladke smetane,notri stresem nariban navden sir in nariban parmezan in zdrobljen kos gorgonzole ter držim na ognju dokler se siri ne stopijo,dodam malo popra in soli in v omako stresem kuhane njoke,pomešam in serviram.



Njamsi. Še ta teden bodo na našem jedilniku.

Samo v receptu si našetla samo tri sire. user posted image

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Njoki so vedno pacasti!
14.9.2008 21:15:00   
kjava
Tanikaa, mogoče se gorgonzola šteje za dva, ker maš še plesen zraven.

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Njoki so vedno pacasti!
15.9.2008 7:54:01   
Anonimen
user posted image tanika,saj ti ni treba sire štet,tako se reče receptu.

Ja no,smetana pa trije siri,lahko rečeš,da so štirije.Če te pa moti,pol pa še enega kupiuser posted image kergkoli,lahko bol pikantnega,lahko sladkega,po želji ,draga moja.

(odgovor članu kjava)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Njoki so vedno pacasti!
21.9.2008 21:46:31   
kaya2007
Zmrznjeni so tudi meni vedno pacasti.


ja, res je. in tudi dobri mi niso. tisti, ki se jih kupi v delikatesi, so pa odlični in se ne popajo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Njoki so vedno pacasti!
24.9.2008 10:18:59   
malania
Hm.. čudno da kupljeni ratajo taki user posted image  
Lahko jih res preveč kuhaš, kot pravijo.

Če pa jih delaš doma, se mi zdi, da ratajo bolj ''trdi'', če daš več jajc (vsaj kolikor sem jaz poskušala).

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Njoki so vedno pacasti!
17.10.2008 22:41:46   
Trish
Tudi meni se je kdaj pa kdaj zgodilo, da so bili njoki pocasti - pa sem jih vedno kuhala po istem postopku. No, potem sem pa le malo bolj gledala, katere njoke kupujem in je bila res razlika v pocastih ali ne pocastih pri proizvajalcu. Samo zdaj ne vem iz glave imena povedat user posted image

(odgovor članu malania)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Njoki so vedno pacasti!
20.10.2008 9:21:43   
Anonimen
Zmrznejen njoke ne odtajat, kar direkt v krop.

(odgovor članu Trish)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Njoki so vedno pacasti!
25.10.2008 11:41:56   
haloze
Če so pocasti so preveč kuhani.  takoj, ko pridejo na vrh poberem in niso nič pocasti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Njoki so vedno pacasti!
27.10.2008 19:42:33   
uršika***
jaz sem ravno včeraj delala lulčkeuser posted image
To je isto testo, kot pri njokih, samo ker se mi ne da take male rezat, naredim lulekeuser posted image
Seveda- takoj ko priplavajo na površje so kuhani, potem pa jih zabeliš z drobtinicami prepraženimi na maslu.

(odgovor članu haloze)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?
Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...
Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...




Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?