Jessy -> RE: Njoki so vedno pacasti! (10.9.2008 20:32:15)
|
Glede na to, da je trenutno po trgovinah na razpolago le novi krompir, zna to biti vzrok za take njoke. Najboljši so iz "uležanega" krompirja. Drugače ti pa svetujem, da se lotiš po naslednjem postopku, ki me ga je naučila teta, ki je kuharica: Krompir skuhaš v olupku (soliš), ga kuhanega olupiš in sprešaš (lahko tudi z mečkalnikom nato dlje tlačiš, s prešo gre pač hitreje), dodaš malo surovega masla, 1-2 jajci (za 4 osebe), soliš in smečkaš z mečkalnikom, nato pa tako maso pustiš, da se popolnoma shladi. Šele hladni krompirjevi masi dodaš ostro moko (prej sem dajla vedno navadno) ter na hitrco z rokami samo pretlačiš in testa nič ne gneteš, pa paziš, da daš moko vso od enkrat, če se le da, da res čim manj z rokami po masi tlačiš. Nato pa čimprej narežeš njokce in tudi čim hitreje z njimi v krop. Jaz jih pustim, da ene 3 minutke vrejo, nato pa jih odcedim in splaknem s hladno vodo. Nikoli se mi ne zlepijo in nikoli niso pocasti.
|
|
|
|