|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako risat na torto?
30.6.2008 13:07:49   
kasso
Rabim en nasvet, ker se bliža RD mojega sina.
S kakšnimi barvami rišete na torto ne da bi se barva razlila po podlagi.
Sem probala že s tistimi, ki sem jih kupila v Šparu (prodajajo le ene) in sem risala na podlago iz smetane. Čez kakšno uro se je vse razlilo in bilo prava katastrofa. Tudi če kupim tiste za barvat smetano, se barve med seboj ralijejo in ne rata prav.
Kakšna podlaga mora bit? Čokoladna glazura? Kako pa naj rišem na smetano.

recimo kaj takega http://www.lincer.si/ot62.jpg bi rada, da mi uspe. kakšna podlaga je? Kako narediš, te barve, da pride lepa slika?  Kje se dobi tista barva za obrobo in kako se naredi barva za barvat, da se ne ralije z obrobo?

hvala vsem za nasvete.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako risat na torto?
30.6.2008 13:14:20   
anal
Si pomislila, da je to morda skenirana slika na vafelj?Jaz to prakticiram že drugo leto in je super.Če hočeš barvat s smetano, moraš delat "poljubčke" oz. zvezdaste kupčke različnih barv, da se ti ne zmeša vse med seboj.Vaflje grem iskat v Črnuče, na Brnčičevo v trgovino Pekarna Vrhnika.Bolj popularne sličice imajo tam, ti sploh ni treba s sabo nosit.
Lepo in dobro torto,
LpA

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.6.2008 15:19:09   
Jessy
Kasso, to kar je na tem vlakcu, so barve v prahu, ki jih posipaš s cedilom. V pekarni Vrhnika jih sicer prodajajo, a so nesramno drage. Pakunga 250 g je od 12 € naprej, s tem da je modra kar 45 €. Če se s tem ne ukvarjaš za zaslužek, ti odsvetujem.
Barvanje na smetano je žal drugače težko. Tudi jaz bi ti svetovala, da natisneš sliko na vafelj. Mislim, da ti pri pekarni Vrhnika to pošljejo tudi po pošti, sama pa jim pošlješ sličico, ki jo želiš imeti.

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu anal)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.6.2008 16:08:54   
knedli
S čokolado nariši slikico. Potem  pa s posamezno barvo obarvaj malo smetane in s čopičem z obarvano smetano "pobarvaj" podlago, ki je tudi lahko iz smetane. Lahko ti pošljem slikicom če te zanima.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.6.2008 16:23:32   
pety78
Jaz ponavadi rišem na tičino maso s tankim čopičem in barvami v prahu. S smetano je bolj težko izvedljivo in v taki vročini se tudi rado stopi in razpaca.

(odgovor članu knedli)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.7.2008 15:11:45   
kasso
hvala vsem za nasvete.
tičino masa se pravi se dobi le v LJ, a žal nimam nobene poti v LJ...bom kdaj drugič probala.

Jessy, a tako drage so te barve user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: knedli

S čokolado nariši slikico. Potem  pa s posamezno barvo obarvaj malo smetane in s čopičem z obarvano smetano "pobarvaj" podlago, ki je tudi lahko iz smetane. Lahko ti pošljem slikicom če te zanima.

To bi bilo izvedljivo user posted image user posted image
Imam pa vprašanje: ali rišeš s stopljeno čokolado?

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.7.2008 21:33:17   
krfjolca
Tudi jaz običajno rišem/pišem na torte s čokolado. Seveda s stopljeno. Je pa najlažje stopiti jedilno čokolado v mikrovalovni pečici, nad paro se mi ali preveč stopi ali pa postane ful gosta, čudna. Rišeš pa lahko z zelo ozkim nastavkom, ki se pač kupi, lahko pa improviziraš tako, da v plastično vrečkico naliješ čokolado in odrežeš vogal, da je čisto majhna luknjica. Notranje površine lahko zapolniš z obarvano smetano (barve za živila niso tako drage, jih dobiš pri najboljšem sosedu za cca 2 €, so pa v tubicah - kake barve si pa lahko pričaraš tudi sama, npr. modro z zmrznjenimi borovnicami, ki jih zmiksane vmešaš v smetano, pa jagode za rdečo, marelice za oranžno, čokolada za rjavo ...) - smetano lahko nanašaš s čopičem, ali pa tudi z malo debelejšim nastavkom, tako da delaš majhne kupčke ali vijuge. Lahko pa tudi z barvastimi mrvicami. Smetano pa toplo svetujem rastlinsko - najboljša je Hulala, ker ne rabiš nobenega utrjevalca, je fajn kompaktna, kremasta in obstojna. Pa seveda okusna ;)

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ideje za zdrave rojstnodnevne prigrizke
Medtem ko otroci odštevajo dneve do svoje rojstnodnevne zabave, kjer se bodo veselili in praznovali s sovrstniki, se sta...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?