krfjolca -> RE: Kako risat na torto? (3.7.2008 21:33:17)
|
Tudi jaz običajno rišem/pišem na torte s čokolado. Seveda s stopljeno. Je pa najlažje stopiti jedilno čokolado v mikrovalovni pečici, nad paro se mi ali preveč stopi ali pa postane ful gosta, čudna. Rišeš pa lahko z zelo ozkim nastavkom, ki se pač kupi, lahko pa improviziraš tako, da v plastično vrečkico naliješ čokolado in odrežeš vogal, da je čisto majhna luknjica. Notranje površine lahko zapolniš z obarvano smetano (barve za živila niso tako drage, jih dobiš pri najboljšem sosedu za cca 2 €, so pa v tubicah - kake barve si pa lahko pričaraš tudi sama, npr. modro z zmrznjenimi borovnicami, ki jih zmiksane vmešaš v smetano, pa jagode za rdečo, marelice za oranžno, čokolada za rjavo ...) - smetano lahko nanašaš s čopičem, ali pa tudi z malo debelejšim nastavkom, tako da delaš majhne kupčke ali vijuge. Lahko pa tudi z barvastimi mrvicami. Smetano pa toplo svetujem rastlinsko - najboljša je Hulala, ker ne rabiš nobenega utrjevalca, je fajn kompaktna, kremasta in obstojna. Pa seveda okusna ;)
|
|
|
|