|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kvas za peko kruha
16.6.2008 8:27:11   
soncnica07
ojla,

V receptu za peko kruha v avtomatu piše naj uporabimo suhi kvas. Zanima me, če se lahko tudi sveži? hvala za odgovore in lp.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kvas za peko kruha
16.6.2008 8:31:51   
Jančika_
Po moje je čisto vseeno, katerega uporabiš. Jaz sicer vedno suhega, ker sem prelena, da bi skrbela za zalogo svežega, hehe.

(odgovor članu soncnica07)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.6.2008 8:37:32   
tititi
Pri nas tudi pise da je treba uporabljat suh kvas, pa uporabljava svezga.
Imava pa Matrixov kruhomat.

Prvic poskusi pa bodi blizu kruhomata, ker ce das prevec kvasa lahko gre cez na grelce... tko da nek univerzalen recept je 1/3 tamale kocke (mislm da je 42g) kocke na 500 g moke

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.6.2008 9:30:16   
puncica
pri nas če menjamo za sveži kvas. ga raztopim v vodi in dam količinsko več, sam kolk se pa zdejle ne spomnem in kruh je isti.

(odgovor članu tititi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.6.2008 16:42:52   
TRIŠ
Vseeno je le prej ga raztopi v vodi z žličko sladkorjauser posted image .Pa dober tek

(odgovor članu soncnica07)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.6.2008 16:47:14   
robinzon
Še nikoli nisem uporabila suhega, razen kadar kupim pripravljeno mešanico in je že noter. Kot je napisala tititi, je 1/3 42g kocke čisto dovolj. Če daš več, kruh rad pade skupaj. Vedno dam v en kot kruhomata žličko soli, v drugega pa nadrobljen kvas in žličko sladkorja. Nikoli predhodno ne topim kvasa.

(odgovor članu TRIŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.6.2008 7:34:32   
puncica
a ja še to, ne vem zakaj bi bilo potrebno uporabljat sladkor, sama ga še nikol nisem dala v kruh (polnozrnat kruh le zame) in je čist lepo ratal, bil mehek in tak kot mora bit.

(odgovor članu robinzon)
Neposredna povezava do sporočila: 7
17.6.2008 8:38:33   
tititi
Zdravo, moj tudi ne topi kvasa v vodi. Da pa sol in sladkor v eno malo skopano jamico user posted image  ki jo potem zasuje user posted image  in čez celo površno da male koščke kvasa... uglavnem igra se user posted image  pa odkar rabiva manjšo količino kvasa tudi kruh manj dol pade... veš dosti je tudi odvisno od moke, pa kakšen program ima tvoj aparat, tako da nasveti so vedno dobrodošli, kako pa dela tvoj aparat, da je vam kruh najboljši, moraš pa sama ugotovit s poskušanjem. Dosti uspeha. user posted image

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj lahko dojenčku uvajamo mandarine in d...
Včasih je veljalo, da naj bi se citruse uvajalo po 1. letu starosti. Vendar so priporočila dames drugačna. Kdaj in kako ...
Ideje za zdrave rojstnodnevne prigrizke
Medtem ko otroci odštevajo dneve do svoje rojstnodnevne zabave, kjer se bodo veselili in praznovali s sovrstniki, se sta...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?