kvas za peko kruha (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


soncnica07 -> kvas za peko kruha (16.6.2008 8:27:11)

ojla,

V receptu za peko kruha v avtomatu piše naj uporabimo suhi kvas. Zanima me, če se lahko tudi sveži? hvala za odgovore in lp.




Jančika_ -> RE: kvas za peko kruha (16.6.2008 8:31:51)

Po moje je čisto vseeno, katerega uporabiš. Jaz sicer vedno suhega, ker sem prelena, da bi skrbela za zalogo svežega, hehe.




tititi -> RE: kvas za peko kruha (16.6.2008 8:37:32)

Pri nas tudi pise da je treba uporabljat suh kvas, pa uporabljava svezga.
Imava pa Matrixov kruhomat.

Prvic poskusi pa bodi blizu kruhomata, ker ce das prevec kvasa lahko gre cez na grelce... tko da nek univerzalen recept je 1/3 tamale kocke (mislm da je 42g) kocke na 500 g moke




puncica -> RE: kvas za peko kruha (16.6.2008 9:30:16)

pri nas če menjamo za sveži kvas. ga raztopim v vodi in dam količinsko več, sam kolk se pa zdejle ne spomnem in kruh je isti.




TRIŠ -> RE: kvas za peko kruha (16.6.2008 16:42:52)

Vseeno je le prej ga raztopi v vodi z žličko sladkorja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].Pa dober tek




robinzon -> RE: kvas za peko kruha (16.6.2008 16:47:14)

Še nikoli nisem uporabila suhega, razen kadar kupim pripravljeno mešanico in je že noter. Kot je napisala tititi, je 1/3 42g kocke čisto dovolj. Če daš več, kruh rad pade skupaj. Vedno dam v en kot kruhomata žličko soli, v drugega pa nadrobljen kvas in žličko sladkorja. Nikoli predhodno ne topim kvasa.




puncica -> RE: kvas za peko kruha (17.6.2008 7:34:32)

a ja še to, ne vem zakaj bi bilo potrebno uporabljat sladkor, sama ga še nikol nisem dala v kruh (polnozrnat kruh le zame) in je čist lepo ratal, bil mehek in tak kot mora bit.




tititi -> RE: kvas za peko kruha (17.6.2008 8:38:33)

Zdravo, moj tudi ne topi kvasa v vodi. Da pa sol in sladkor v eno malo skopano jamico [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ki jo potem zasuje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] in čez celo površno da male koščke kvasa... uglavnem igra se [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] pa odkar rabiva manjšo količino kvasa tudi kruh manj dol pade... veš dosti je tudi odvisno od moke, pa kakšen program ima tvoj aparat, tako da nasveti so vedno dobrodošli, kako pa dela tvoj aparat, da je vam kruh najboljši, moraš pa sama ugotovit s poskušanjem. Dosti uspeha. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Stran: [1]