Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Testo za buhtlje-pomoč prosim!!!!! 14.6.2008 15:03:35
|
|
|
|
NinaŠ
|
evo sem ravno dala testo vzhajat ...in zdaj ko imam čas prečekirat kaj dogaja na RR ...no pa takoj naletim na tole temo Glavno - za vzhajat kvas segreješ le majhen del predpisanega mleka, vanj daš majhen del predpisanega sladkorja in ves kvas - ko to vzhaja (jaz dam poleti kar v malo ogreto pečico - manj kot 50°). Ostalo mleko (mlačno), sladkor, jajca, rum, sol, maslo, paševsekarsempozabilanašteti vmešaš v drugi posodi - to potem zliješ v moko in dodaš še vzhajan kvas, ter vse skupaj fejst zgneteš oz. stepeš s kuhovnico. Vzhajaš - spet v rahlo ogreti pečici. Sladkor jaz dam kar navaden in ne v prahu , pa buhteljnom nikoli nič ne fali. No upam, da ti v naslednje uspe
|
|
|
|
RE: Testo za buhtlje-pomoč prosim!!!!! 14.6.2008 15:34:17
|
|
|
|
Martina27
|
Hvala ti! Po katerem receptu pa ti delaš, al to kar iz glave že znaš? Jaz sem si prepisala un recept iz kulinarike pa tam piše sladkor v prahu. Ok, bom dala danes navaden sladkor. Če ti pa ni odveč pa mi lahk svojega napišeš.
|
|
|
|
RE: Testo za buhtlje-pomoč prosim!!!!! 14.6.2008 15:48:16
|
|
|
|
NinaŠ
|
Ne vem kje sem recept staknila ...verjetno tudi na kulinariki ...no vsekekor po receptu, ki je od nekje prepisan v moji mapci 1 kg moke, 1/2 l mleka, 1 jajce, 3 rumenjaki, 20 dag sladkorja, kocka kvasa, 2 slabi žlički soli, limonina lupina, rum, 15 dag masla ... ... in marmelada seveda ...prej sem pozabila dopisat, da ko so že v pekaču jih še enkrat vzhajaš preden jih daš v pečico (170°)
|
|
|
|
RE: Testo za buhtlje-pomoč prosim!!!!! 14.6.2008 17:03:59
|
|
|
|
Martina27
|
zdaj sem jih dala na toplo sam se mi zdi,da se nekam ne dviguje.Ma naj gre nekam. Pa ravno ti buhtlji me jezijo. Ne grejo in ne grejo mi. Kolk časa pa vzhaja testo? Tebi so že uspeli? Tako čudno testo je no ne vem. Pa sem dala mlačno mleko.
|
|
|
|
RE: Testo za buhtlje-pomoč prosim!!!!! 14.6.2008 17:19:01
|
|
|
|
NinaŠ
|
Jap, ravno sem pečico ugasnila . Testo pa vzhajam ca 1 uro. Tako čudno testo je no ne vem. je razmeroma lepljivo, dokler ni dovolj stepeno (na koncu morajo roke pošteno boleti ), drugače pa se meni ne zdi ničkaj čudno - zelooo podobno tistemu za potico
|
|
|
|
RE: Testo za buhtlje-pomoč prosim!!!!! 14.6.2008 19:01:57
|
|
|
|
žigolino
|
Jaz pa kr BONI moki dodam malo ruma in limonine lupine in zamesim,pa enkrat nardim buhtle drugič rogljiče polnjene al pa kr sam posipane z makom SUPEr 1kg boni moke 1 kvas rum limonina lupina
|
|
|
|
RE: Testo za buhtlje-pomoč prosim!!!!! 15.6.2008 9:05:54
|
|
|
|
Martina27
|
Moram se ti zahvalit za pomoč,ker so mi buhteljčki super uspeli Ampak kolk jeze je bilo,sam so pa uspeli in zelo so dobri
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?