|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Testo za buhtlje-pomoč prosim!!!!!
14.6.2008 14:53:42   
Martina27
Veste kaj, jaz sem se pred dvema dnevoma spravila delat buhtlje. In lolek kot lolek sem vse skupi neki zašuštrala ker mi ni nič ratalouser posted image
Ne znam in vas prosim če mi lahko katera pove kako to naredi?user posted image Ko dam gor mleko, da ga malo pogrejem, dam kar v to mleko kvas in malo sladkam al kako.Ker piše da naj zagrejem mleko,dam v moko kvas in gor polijem mleko. Meni je kr neki ratalo. Pa kam ve daste da vzhaja na toplem?
Ne vem, jaz sem kot totalno budalo ne znam razbrat iz recepta. Pa kam dam rum pa kam sladkor in zakaj mora bit sladkor v prahu??????????

Hvala pa ne me imet za noro,sam resnično nimam pojma kako naj to zadevo izpeljemuser posted image

Aja prvič jih delam sej naslednjič bo že bolje,sam da mi ve buhtljevke to razložite. Danes bi jih spet delala,ker mi ni jasno da mi niso ratale ko en pocn sem dobila.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Testo za buhtlje-pomoč prosim!!!!!
14.6.2008 15:03:35   
NinaŠ
user posted image evo sem ravno dala testo vzhajat ...in zdaj ko imam čas prečekirat kaj dogaja na RR ...no pa takoj naletim na tole temo user posted image

Glavno - za vzhajat kvas segreješ le majhen del predpisanega mleka, vanj daš majhen del predpisanega sladkorja in ves kvas - ko to vzhaja (jaz dam poleti kar v malo ogreto pečico - manj kot 50°). Ostalo mleko (mlačno), sladkor, jajca, rum, sol, maslo, paševsekarsempozabilanašteti vmešaš v drugi posodi - to potem zliješ v moko in dodaš še vzhajan kvas, ter vse skupaj fejst zgneteš oz. stepeš s kuhovnico. Vzhajaš - spet v rahlo ogreti pečici.
Sladkor jaz dam kar navaden in ne v prahu user posted image , pa buhteljnom nikoli nič ne fali.

No upam, da ti v naslednje uspe user posted image

(odgovor članu Martina27)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.6.2008 15:34:17   
Martina27
Hvala ti! Po katerem receptu pa ti delaš, al to kar  iz glave že znaš? Jaz sem si prepisala un recept iz kulinarike pa tam piše sladkor v prahu. Ok, bom dala danes navaden sladkor. Če ti pa ni odveč pa mi lahk svojega napišeš.

(odgovor članu NinaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.6.2008 15:48:16   
NinaŠ
Ne vem kje sem recept staknila user posted image user posted image ...verjetno tudi na kulinariki user posted image ...no vsekekor po receptu, ki je od nekje prepisan v moji mapci user posted image

1 kg moke, 1/2 l mleka, 1 jajce, 3 rumenjaki, 20 dag sladkorja, kocka kvasa, 2 slabi žlički soli, limonina lupina, rum, 15 dag masla ... ... in marmelada seveda

...prej sem pozabila dopisat, da ko so že v pekaču jih še enkrat vzhajaš preden jih daš v pečico (170°)

Neposredna povezava do sporočila: 4
14.6.2008 17:03:59   
Martina27
zdaj sem jih dala na toplo sam se mi zdi,da  se nekam ne dviguje.Ma naj gre nekam. Pa ravno ti buhtlji me jezijo. Ne grejo in ne grejo mi. Kolk časa pa vzhaja testo?
Tebi so že uspeli? Tako čudno testo je no ne vem. Pa sem dala mlačno mleko.

(odgovor članu NinaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.6.2008 17:19:01   
NinaŠ
Jap, ravno sem pečico ugasnila user posted image . Testo pa vzhajam ca 1 uro.

Tako čudno testo je no ne vem.

je razmeroma lepljivo, dokler ni dovolj stepeno (na koncu morajo roke pošteno boleti user posted image ), drugače pa se meni ne zdi ničkaj čudno user posted image - zelooo podobno tistemu za potico

Neposredna povezava do sporočila: 6
14.6.2008 19:01:57   
žigolino
Jaz pa kr BONI moki dodam malo ruma in limonine lupine in zamesim,pa enkrat nardim buhtle drugič rogljiče polnjene al pa kr sam posipane z makom SUPEr
1kg boni moke
1 kvas
rum
limonina lupina

(odgovor članu NinaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.6.2008 9:05:54   
Martina27
Moram se ti zahvalit za pomoč,ker so mi buhteljčki super uspeliuser posted image user posted image user posted image user posted image
Ampak kolk jeze je bilo,sam so pa uspeli in zelo so dobriuser posted image

(odgovor članu NinaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 8
9.7.2008 13:13:42   
Lia25
http://www.mojirecepti.com/recept/buhteljni.html

Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj lahko dojenčku uvajamo mandarine in d...
Včasih je veljalo, da naj bi se citruse uvajalo po 1. letu starosti. Vendar so priporočila dames drugačna. Kdaj in kako ...
3 odlične jedi za doječo mamico
Za mamice, ki dojijo velja, da to kar same pojedo, poje tudi njihov dojenček. V želji, da dojenček ne bi imel težav s pr...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?