|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zakaj česen pomodri?
9.6.2008 11:49:52   
PIAF
V kuhano zelje sem stisnila česen in je pomodrel - zakaj?user posted image

vse sem vrgla potem ven, ker tako nagravžno zgleda.user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zakaj česen pomodri?
9.6.2008 11:50:36   
Anonimen
Ker je prišel v stik s kovino.

(odgovor članu PIAF)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: zakaj česen pomodri?
9.6.2008 11:51:15   
fricka
Zaradi kisline, ki ga ima zelje. To ne moreš preprečiti. Lahko pa ga daš v gazo in ga vzameš ven iz jedi.

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: zakaj česen pomodri?
9.6.2008 11:53:44   
Anonimen
Meni je česen spremenil barvo kadar sem ga stisnila čez kovinsko stiskalnico.

(odgovor članu fricka)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: zakaj česen pomodri?
9.6.2008 11:56:39   
pajčolanka
ja jaz mam kovinsko stiskalnico...in je pol moder...
kakšno pa kind lady uporabljaš sedaj?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: zakaj česen pomodri?
9.6.2008 12:05:58   
Volga
Stiskalnica nima veze, to je zaradi zeljne kisline.

(odgovor članu pajčolanka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: zakaj česen pomodri?
9.6.2008 12:09:39   
Anonimen
Sem vprašala mesarja, ki s česnom dela klobase in tako mi je odgovoril.Zdaj ga ne stiskam, ampak dam noter celega, in če se ne razkuha ga na koncu poberem ven.

(odgovor članu Volga)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: zakaj česen pomodri?
9.6.2008 12:13:01   
PIAF
Česen vedno stiskam s kovinsko stiskalnico in ga dajem v različne omake, juhe, pa nikoli ne pomodri, to pomeni, da nima s tem veze.
Po moje je zaradi kisline, ki pišete, ja...

Hvala vam za odgovore!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: zakaj česen pomodri?
9.6.2008 12:14:46   
Marogica
BOlj, ko razmišljam, bolj se NE morem spomniti, da bi mi kdaj česen pomodreluser posted image  SIcer imam stiskalnico in inoxa,......mater prejšnja "navadna" pa je pomodrela...točno....., samo ne spomnim se, da bi bil česen kdaj moder.

Odgovora, kot si najbrž opazila, ne vemuser posted image

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: zakaj česen pomodri?
9.6.2008 12:18:36   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: PIAF

Česen vedno stiskam s kovinsko stiskalnico in ga dajem v različne omake, juhe, pa nikoli ne pomodri, to pomeni, da nima s tem veze.



Enako. Edino čudno mi je, da pomodri tudi na ciganski pečenki, neglede če česen stisnem z železom oz kovino ali ga z lesom zmečkamuser posted image . Torej tudi kislina naj ne bi bila tistauser posted image , saj na mesu ni kislin.  Sem pa že probala, da sem potem po tem česnu na pečenki polila malo olja in je ostal tak kot pač mora bit oz vsaj malo podoben po barviuser posted image .


(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: zakaj česen pomodri?
9.6.2008 12:48:39   
Paštetka
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Enako. Edino čudno mi je, da pomodri tudi na ciganski pečenki, neglede če česen stisnem z železom oz kovino ali ga z lesom zmečkamuser posted image . Torej tudi kislina naj ne bi bila tistauser posted image , saj na mesu ni kislin.  Sem pa že probala, da sem potem po tem česnu na pečenki polila malo olja in je ostal tak kot pač mora bit oz vsaj malo podoben po barviuser posted image .




enako. S tem, da meni pozeleni. ali sem pa farbenblind user posted image

enako

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: zakaj česen pomodri?
9.6.2008 12:51:41   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Enako. Edino čudno mi je, da pomodri tudi na ciganski pečenki, neglede če česen stisnem z železom oz kovino ali ga z lesom zmečkamuser posted image . Torej tudi kislina naj ne bi bila tistauser posted image , saj na mesu ni kislin.  Sem pa že probala, da sem potem po tem česnu na pečenki polila malo olja in je ostal tak kot pač mora bit oz vsaj malo podoben po barviuser posted image .




enako. S tem, da meni pozeleni. ali sem pa farbenblind user posted image

enako


Ja, pozeleni. user posted image

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: zakaj česen pomodri?
9.6.2008 13:34:48   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Enako. Edino čudno mi je, da pomodri tudi na ciganski pečenki, neglede če česen stisnem z železom oz kovino ali ga z lesom zmečkamuser posted image . Torej tudi kislina naj ne bi bila tistauser posted image , saj na mesu ni kislin.  Sem pa že probala, da sem potem po tem česnu na pečenki polila malo olja in je ostal tak kot pač mora bit oz vsaj malo podoben po barviuser posted image .




enako. S tem, da meni pozeleni. ali sem pa farbenblind user posted image

enako


Ja, pozeleni. user posted image


no prav, pa pozelni, kaj čem če pa vsi modro vidijo, pol jaz tudiuser posted image . Če zdaj napnem možgane kakšen je res na pečenki, se ne spomnim, vleče mi na zeleno in modrouser posted image

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: zakaj česen pomodri?
9.6.2008 13:47:06   
Volga
take turkizne barve pride.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: zakaj česen pomodri?
9.6.2008 15:22:53   
pocka
To se je tudi tudi meni dogajalo s česnom pri kislem zelju (ga pa narežem na koščke), zato sem se navadila,da ga prej malenkost popražim, tako mi ne pomodri, pa še bolj okusen je.

_____________________________

Taja - 16.03.2007
Blaž - 20.03.2009

http://picasaweb.google.com/mylittledecocorner



(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: zakaj česen pomodri?
9.6.2008 17:05:07   
Naja30
Jaz se tud ne spomnem, da bi mi kdaj pomodrel. user posted image

(odgovor članu pocka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: zakaj česen pomodri?
9.6.2008 20:12:07   
suzanamai
Punce skrivnost dobrih kuharjev je, da cel česen stisnejo z nožem - speštajo, olupijo in vržejo v hrano za ne več kot 2 min in potem vzamejo ven. Preverjeno res najboljši okususer posted image .

Pa še ena dobra: če želite zgostiti omako brez podmetov, moke ipd. Dodajte tik pred koncem fino ohlajeno olivno olje - par kapljic. Omake in juhe kar zakrknejo.

_____________________________

Ljubezen mame ob ljubečem očetu
je nekaj najmogočnejšega na svetu!

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Gluten oziroma žitarice uvajajte postopoma
Marsikateri starš je v dilemi, kako zgodaj lahko žita, ki vsebujejo gluten ponudi svojemu otroku, ki se na gosto hrano š...
Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?