zakaj česen pomodri? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


PIAF -> zakaj česen pomodri? (9.6.2008 11:49:52)

V kuhano zelje sem stisnila česen in je pomodrel - zakaj?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

vse sem vrgla potem ven, ker tako nagravžno zgleda.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley5.gif[/image]




Anonimen -> RE: zakaj česen pomodri? (9.6.2008 11:50:36)

Ker je prišel v stik s kovino.




fricka -> RE: zakaj česen pomodri? (9.6.2008 11:51:15)

Zaradi kisline, ki ga ima zelje. To ne moreš preprečiti. Lahko pa ga daš v gazo in ga vzameš ven iz jedi.




Anonimen -> RE: zakaj česen pomodri? (9.6.2008 11:53:44)

Meni je česen spremenil barvo kadar sem ga stisnila čez kovinsko stiskalnico.




pajčolanka -> RE: zakaj česen pomodri? (9.6.2008 11:56:39)

ja jaz mam kovinsko stiskalnico...in je pol moder...
kakšno pa kind lady uporabljaš sedaj?




Volga -> RE: zakaj česen pomodri? (9.6.2008 12:05:58)

Stiskalnica nima veze, to je zaradi zeljne kisline.




Anonimen -> RE: zakaj česen pomodri? (9.6.2008 12:09:39)

Sem vprašala mesarja, ki s česnom dela klobase in tako mi je odgovoril.Zdaj ga ne stiskam, ampak dam noter celega, in če se ne razkuha ga na koncu poberem ven.




PIAF -> RE: zakaj česen pomodri? (9.6.2008 12:13:01)

Česen vedno stiskam s kovinsko stiskalnico in ga dajem v različne omake, juhe, pa nikoli ne pomodri, to pomeni, da nima s tem veze.
Po moje je zaradi kisline, ki pišete, ja...

Hvala vam za odgovore![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Marogica -> RE: zakaj česen pomodri? (9.6.2008 12:14:46)

BOlj, ko razmišljam, bolj se NE morem spomniti, da bi mi kdaj česen pomodrel[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] SIcer imam stiskalnico in inoxa,......mater prejšnja "navadna" pa je pomodrela...točno....., samo ne spomnim se, da bi bil česen kdaj moder.

Odgovora, kot si najbrž opazila, ne vem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Hope2 -> RE: zakaj česen pomodri? (9.6.2008 12:18:36)

IZVIRNO SPOROČILO: PIAF

Česen vedno stiskam s kovinsko stiskalnico in ga dajem v različne omake, juhe, pa nikoli ne pomodri, to pomeni, da nima s tem veze.



Enako. Edino čudno mi je, da pomodri tudi na ciganski pečenki, neglede če česen stisnem z železom oz kovino ali ga z lesom zmečkam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Torej tudi kislina naj ne bi bila tista[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image], saj na mesu ni kislin.  Sem pa že probala, da sem potem po tem česnu na pečenki polila malo olja in je ostal tak kot pač mora bit oz vsaj malo podoben po barvi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].





Paštetka -> RE: zakaj česen pomodri? (9.6.2008 12:48:39)

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Enako. Edino čudno mi je, da pomodri tudi na ciganski pečenki, neglede če česen stisnem z železom oz kovino ali ga z lesom zmečkam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] . Torej tudi kislina naj ne bi bila tista[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] , saj na mesu ni kislin.  Sem pa že probala, da sem potem po tem česnu na pečenki polila malo olja in je ostal tak kot pač mora bit oz vsaj malo podoben po barvi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] .




enako. S tem, da meni pozeleni. ali sem pa farbenblind [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

enako




tanikaa -> RE: zakaj česen pomodri? (9.6.2008 12:51:41)

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Enako. Edino čudno mi je, da pomodri tudi na ciganski pečenki, neglede če česen stisnem z železom oz kovino ali ga z lesom zmečkam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] . Torej tudi kislina naj ne bi bila tista[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] , saj na mesu ni kislin.  Sem pa že probala, da sem potem po tem česnu na pečenki polila malo olja in je ostal tak kot pač mora bit oz vsaj malo podoben po barvi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] .




enako. S tem, da meni pozeleni. ali sem pa farbenblind [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

enako


Ja, pozeleni. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Hope2 -> RE: zakaj česen pomodri? (9.6.2008 13:34:48)

IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Enako. Edino čudno mi je, da pomodri tudi na ciganski pečenki, neglede če česen stisnem z železom oz kovino ali ga z lesom zmečkam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] . Torej tudi kislina naj ne bi bila tista[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] , saj na mesu ni kislin.  Sem pa že probala, da sem potem po tem česnu na pečenki polila malo olja in je ostal tak kot pač mora bit oz vsaj malo podoben po barvi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] .




enako. S tem, da meni pozeleni. ali sem pa farbenblind [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

enako


Ja, pozeleni. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]


no prav, pa pozelni, kaj čem če pa vsi modro vidijo, pol jaz tudi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Če zdaj napnem možgane kakšen je res na pečenki, se ne spomnim, vleče mi na zeleno in modro[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Volga -> RE: zakaj česen pomodri? (9.6.2008 13:47:06)

take turkizne barve pride.




pocka -> RE: zakaj česen pomodri? (9.6.2008 15:22:53)

To se je tudi tudi meni dogajalo s česnom pri kislem zelju (ga pa narežem na koščke), zato sem se navadila,da ga prej malenkost popražim, tako mi ne pomodri, pa še bolj okusen je.




Naja30 -> RE: zakaj česen pomodri? (9.6.2008 17:05:07)

Jaz se tud ne spomnem, da bi mi kdaj pomodrel. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




suzanamai -> RE: zakaj česen pomodri? (9.6.2008 20:12:07)

Punce skrivnost dobrih kuharjev je, da cel česen stisnejo z nožem - speštajo, olupijo in vržejo v hrano za ne več kot 2 min in potem vzamejo ven. Preverjeno res najboljši okus[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].

Pa še ena dobra: če želite zgostiti omako brez podmetov, moke ipd. Dodajte tik pred koncem fino ohlajeno olivno olje - par kapljic. Omake in juhe kar zakrknejo.




Stran: [1]