|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mineštre ali čorbe
8.6.2008 17:25:01   
Hope2
Skuhala bi neko zelenjavno mineštro ali čorbo. Enkrat je že bilo to na RR, pa mi iskalnik ne najde, listat po vsaki strani pa se mi ne dauser posted image .

Še boljše, če kdo iz prve roke napiše svoj preizkušen recept. Prosimuser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
8.6.2008 17:35:07   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Hope2)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: mineštre ali čorbe
8.6.2008 17:42:11   
Anonimen
MINEŠTRA

3/4 goveje vratine
glavica ohrovta
korenček
pol zelene
sveži grah
četrt cvetače
malo riža
maščoba
žlica čebule
sol
parmezan

Na maščobi zarumenimo čebulo, dodamo na koščke narezano meso, ki ga prepražimo, dolijemo nekoliko vode in dodamo na široke rezance zrezan ohrovt, na kolobarčke korenček, zeleno, ter solimo.Pokrito dušimo.
Ko je precej zmehčano dodamo cvetačo- cvetke in grah.Pol ure preden postrežemo dodamo še riž in toliko vode kolikor je potrebno, da ni pregosto.Kuhamo počasi, da se riž zmehča.
Ko postrežemo na krožnik posujemo mineštro z ribanim parmezanom.




(odgovor članu Hope2)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: mineštre ali čorbe
8.6.2008 17:42:45   
Hope2
Sploh nisem pomislila, da lahk dam tudi ajdovo kašo notuser posted image .

Od vsake bom nekaj vzela in skuhala. Se mi že sline cedijo, če glih jih nikoli nisem marala, še smrdele so mi. Danes sem pa čist zmešana in samo mineštre vidimuser posted image

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 8.6.2008 17:45:33 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: mineštre ali čorbe
8.6.2008 17:43:18   
mojsoncek
Fizolova minestra

Zmiksas konzervo fizola (skupaj s tekocino), das v lonec in zalijes z vodo. Dodas grah, na kolobarje narezano korenje in koruzo ter petersilj. Zacinis lahko z zelenjavno kocko ali pa s soljo, poprom in drugimi zacimbami po okusu. Proti koncu kuhanja dodas kaksno pest majhnih makaronckov (ce minestro pripravljas za naslednji dan, zakuhaj testenine preden bos dala minestro na kroznike, da se ne bo razkuhala).

Ce ste ljubitelji mesa pa lahko dodas v minestro kaksen kos suhih reber ali pa kaksno hrenovko narezano na kolobarje.


_____________________________

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: mineštre ali čorbe
8.6.2008 17:44:42   
mojsoncek
Enoloncnica s ciceriko

30 dag čičerike
20 dag ješprenja
2 pora
1 čebula
1 rdeča paprika
nekaj suhih paradižnikov
lovorjev list
žlica olivnega olja
šetraj, sol, poper

Ješprenj in čičeriko, namočeno čez noč, kuhamo vsakega posebej.
K čičeriki dodamo lovorjev list, nekaj zrnc popra in pol žličke šetraja. Papriko oćistimo in narežemo na trakove, por oćistimo in narežemo na kolesca, ter ga dodamo čičeriki,ko le-ta vre že približno pol ure. Dodamo tudi suhe paradižnike, medtem ko papriko nekoliko kasneje, da se preveč ne razkuha. Dodamo tudi kuhan in odcejen ješprenj. Na žlici olivnega olja popražimo čebulo-po želji lahko dodamo tudi žličko paradižnikove mezge in stresemo k enolončnici. Ponovno zavremo, solimo in kuhamo še pol ure.


_____________________________

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: mineštre ali čorbe
9.6.2008 22:53:32   
januskica
e, ta zaden recept s čičeroko sprobam jutri in sporočim. user posted image

me pa zanima kako oz. kdaj dodate ajdovo kašo v mineštro. a jo kuhate posebej?

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
12.6.2008 10:48:47   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu januskica)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Jedi, ki ustavljajo drisko
Preverite, s katerimi jedmi lahko preženete drisko pri otroku, ki pogosto spremlja gripozna in virusna obolenja oziroma ...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...




Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?