mojsoncek -> RE: mineštre ali čorbe (8.6.2008 17:44:42)
|
Enoloncnica s ciceriko 30 dag čičerike 20 dag ješprenja 2 pora 1 čebula 1 rdeča paprika nekaj suhih paradižnikov lovorjev list žlica olivnega olja šetraj, sol, poper Ješprenj in čičeriko, namočeno čez noč, kuhamo vsakega posebej. K čičeriki dodamo lovorjev list, nekaj zrnc popra in pol žličke šetraja. Papriko oćistimo in narežemo na trakove, por oćistimo in narežemo na kolesca, ter ga dodamo čičeriki,ko le-ta vre že približno pol ure. Dodamo tudi suhe paradižnike, medtem ko papriko nekoliko kasneje, da se preveč ne razkuha. Dodamo tudi kuhan in odcejen ješprenj. Na žlici olivnega olja popražimo čebulo-po želji lahko dodamo tudi žličko paradižnikove mezge in stresemo k enolončnici. Ponovno zavremo, solimo in kuhamo še pol ure.
|
|
|
|