mineštre ali čorbe (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

Hope2 -> mineštre ali čorbe (8.6.2008 17:25:01)

Skuhala bi neko zelenjavno mineštro ali čorbo. Enkrat je že bilo to na RR, pa mi iskalnik ne najde, listat po vsaki strani pa se mi ne da[sm=zardeva.gif].

Še boljše, če kdo iz prve roke napiše svoj preizkušen recept. Prosim[sm=smiley1.gif]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (8.6.2008 17:35:07)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Anonimen -> RE: mineštre ali čorbe (8.6.2008 17:42:11)

MINEŠTRA

3/4 goveje vratine
glavica ohrovta
korenček
pol zelene
sveži grah
četrt cvetače
malo riža
maščoba
žlica čebule
sol
parmezan

Na maščobi zarumenimo čebulo, dodamo na koščke narezano meso, ki ga prepražimo, dolijemo nekoliko vode in dodamo na široke rezance zrezan ohrovt, na kolobarčke korenček, zeleno, ter solimo.Pokrito dušimo.
Ko je precej zmehčano dodamo cvetačo- cvetke in grah.Pol ure preden postrežemo dodamo še riž in toliko vode kolikor je potrebno, da ni pregosto.Kuhamo počasi, da se riž zmehča.
Ko postrežemo na krožnik posujemo mineštro z ribanim parmezanom.

Hope2 -> RE: mineštre ali čorbe (8.6.2008 17:42:45)

Sploh nisem pomislila, da lahk dam tudi ajdovo kašo not[sm=bravo.gif].

Od vsake bom nekaj vzela in skuhala. Se mi že sline cedijo, če glih jih nikoli nisem marala, še smrdele so mi. Danes sem pa čist zmešana in samo mineštre vidim[sm=smiley36.gif]

mojsoncek -> RE: mineštre ali čorbe (8.6.2008 17:43:18)

Fizolova minestra

Zmiksas konzervo fizola (skupaj s tekocino), das v lonec in zalijes z vodo. Dodas grah, na kolobarje narezano korenje in koruzo ter petersilj. Zacinis lahko z zelenjavno kocko ali pa s soljo, poprom in drugimi zacimbami po okusu. Proti koncu kuhanja dodas kaksno pest majhnih makaronckov (ce minestro pripravljas za naslednji dan, zakuhaj testenine preden bos dala minestro na kroznike, da se ne bo razkuhala).

Ce ste ljubitelji mesa pa lahko dodas v minestro kaksen kos suhih reber ali pa kaksno hrenovko narezano na kolobarje.

mojsoncek -> RE: mineštre ali čorbe (8.6.2008 17:44:42)

Enoloncnica s ciceriko

30 dag čičerike
20 dag ješprenja
2 pora
1 čebula
1 rdeča paprika
nekaj suhih paradižnikov
lovorjev list
žlica olivnega olja
šetraj, sol, poper

Ješprenj in čičeriko, namočeno čez noč, kuhamo vsakega posebej.
K čičeriki dodamo lovorjev list, nekaj zrnc popra in pol žličke šetraja. Papriko oćistimo in narežemo na trakove, por oćistimo in narežemo na kolesca, ter ga dodamo čičeriki,ko le-ta vre že približno pol ure. Dodamo tudi suhe paradižnike, medtem ko papriko nekoliko kasneje, da se preveč ne razkuha. Dodamo tudi kuhan in odcejen ješprenj. Na žlici olivnega olja popražimo čebulo-po želji lahko dodamo tudi žličko paradižnikove mezge in stresemo k enolončnici. Ponovno zavremo, solimo in kuhamo še pol ure.

januskica -> RE: mineštre ali čorbe (9.6.2008 22:53:32)

e, ta zaden recept s čičeroko sprobam jutri in sporočim. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

me pa zanima kako oz. kdaj dodate ajdovo kašo v mineštro. a jo kuhate posebej?

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (12.6.2008 10:48:47)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Stran: [1]