|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   sadna torta
19.5.2008 14:10:48   
muška
Dela morda katera torto, ki je podobna nutellini samo da je sadna user posted image user posted image  . Nutellino sem naredila sinu nr.1 za RD . Super je izgledala, res enostavno delo pa to, ampak nam okus nekak ni sedel. user posted image

Za sina nr. 2 , ki bo praznoval v kratkem bi pa rada naredila podobno torto le da bi rada sadnoin pa dobro seveda. user posted image  
Torej vse te varinate ala sladka smetana, sadje in kompot odpadejo, ker to itak znam sama skupaj spravit,... ima katera PREIZKUŠEN recept za res dobro in sočno sadno torto?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: sadna torta
19.5.2008 14:30:17   
zvesta
Ta je meni do sedaj najboljša, pa še hitro je gotova:

Jagodno-skutna torta
Čokoladni biskvit z lahko kremo je kot poezija!

Za 12 kosov potrebujete

• 6 rimenjakov
  • 250 g sladkorja
  • 1 zavitek vanilin sladkorja
  • 6 beljakov
  • 1 žličko pecilnega praška
  • 140 g moke
  • 60 g kakava v prahu
  • 600 g majhnih jagod
  • 200 ml smetane
  • 3 zavitke utrjevalca za smetano
  • 500 g nemastne skute
  • 6 čokoladnih poljubčkov

1. Pečico segrejte na 175 stopinj (ventilatorsko na 155). Penasto stepite rumenjake s 90 g sladkorja in z vanilin sladkorjem. Beljake stepite in zraven vsipajte 90 g sladkorja. Sneg iz beljakov umešajte v rumenjakovo kremo. Kakv v prahu in pecilni prašek presejte čez moko in umešajte. Pekač (premera 26 cm) namastite samo po dnu, napolnite s testom in v ogreti pečici pecite približno 40 minut. Biskvit vzemite iz pekača in počakajte, da se ohladi. Nato ga dvakrat vodoravno prerežite.

2. Jagode oplaknite, očistite in osušite ter jih polovico na drobno narežite. Smetano čvrsto stepite z zavitkom utrjevalca za smetano. Zmešajte skuto, 70 g sladkorja in 2 zavitka utrjevalca za smetano. Nato rahl umešajte stepeno smetano. Odvzemite 1/3 mase.

3. Čokoldane poljubčke ločite od vaflja in umešajte v tretjino kreme (vaflje uporabite drugje). kocke jagod umešajte v preostalo kremo.

4. Spodnji in srednji oblat premažite z jagodno kremo, zgornjega pa s kremo iz šokoladnih poljubčkov in položite drugega na drugega. Okrasite s preostalimi jagodami.

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.5.2008 22:03:23   
kjava
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=6783

Tole sem jaz delala lani in jo bom definitivno še kdaj.

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.5.2008 13:06:27   
Anonimen
Če delate sadno torto z zmrznjenim sadjem, ali sadje skuhate ali samo odtalite. Prosim, če mi kakšna pove. Bom delala pa tole torto: http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=10079

(odgovor članu kjava)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
21.5.2008 13:15:34   
Anonimen
Tale recept sem pa jaz preizkusila za sinov rd:

VIŠNJEVA TORTA

Rumeni biskvit:

4 rumenjake
8 dkg sladkorja
10 dkg moke
4 beljakov sneg
1/2 pecilnega praška

Črni biskvit:

4 rumenjake
3 žlice kakao
10 dkg sladkorja
10 dkg moke
1/2 pecilnega praška
4 beljakov sneg

Krema:

Iz malinovega pudinga skuhaš puding s tem, da namesto mleka daš višnjev sok
- vendar malo manj cca 4 dcl. V to maso, ko je še topla dodaš višnje, polovico po širini
prerezanega in razkosanega črnega biskvita ter eno in pol stepene sladke smetane.

Ko to sestavipš okrasiš s smetano in višnjami. oziroma po želji.

(za kremo rabiš 1 višnjev kompot brez koščic, sladko smetano navadno tisto plavo
trajno iz pomurskih mlekarn oz. lahko tudi rastlinsko tisto temno iz pomurskih mlekarn,
biskvit fanj navlaži ali z sladko vodo, sladkim toplim mlekom ali z rumom po želji,
če je fanj navlaženo je bolj sočno.
sestaviš oa svetli biskvit, krema, temni biskvit, krema, svetli biskvit )

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
21.5.2008 13:53:41   
muška
Sem skoraj pozabila na tole temo user posted image  . Ful vam hvala user posted image  , imam še nekaj časa do D tak da bom po moje kar vsak recept sprobala.

Aja, ko delam torto iz zamrznjenega sadja, ga samo odtalim, nič ne kuham in naložim v tortico .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?
Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...
RECEPTI: Tri jesenske enolončnice
Na jesenske hladnejše dni in sezono virusov se lahko pripravite tudi s toplimi in prehransko bogatimi jesenskimi enolonč...

slutnja

ste se znebile strij po porodu?s cim

jih nisem dobila (34%)

imela sem jih ze imela tudi pred porodom (14%)

da (3%)

ne (28%)

ne,se ne obremenjujem (21%)

Število vseh glasov: 403

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!