|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Koga kriviti???
25.4.2008 17:18:00   
sandra85
v takem primeru se koristi bolniška (no vsaj js bi!) in nebi krivila taščouser posted image saj ona ti ga je le čuvala, mogoče pa ni vedela, da mora biti manj oblečen, če ima vročino...

_____________________________

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Koga kriviti???
25.4.2008 17:33:35   
pijja
IZVIRNO SPOROČILO: barbi007

Hvala za vzpodbudbe besede Mišni... Nam so povedali, da je mali nagnjen k vročinskim krčem, ker je to imel tudi njegov oče in to sploh ni res, da predčasno zbijanje vročine izzove vročinske krče!!! V bolnici so rekli, da takim otrokom, ki so k temu nagnjeni, lahko zbijaš vročino že pri 37,5 in ne smeš dovoliti, da preseže 38! Sicer si pa tega nisem izmislila, ker so tako ravnali z njim v bolnici. Otroci, nagnjeni k vročinskim krčem, ne smejo sploh imeti vročine, saj krč lahko nastopi že pri 37 vročine!!!!
Točno tako je bilo rečeno tudi nam.Ampak vseeno je brezsmiselno iskati krivca.Pomoje se sekira ,že zaradi tega,kar se je zgodilo.Najbrž ni prijetno če se to zgodi tujemu otroku,čeprav je njen vnuk.Če pa ji ne zaupaš več ,pač ne pelji več otroka k njej.Glavno da se je vse ok končalo,boste pa drugič bolj previdni,vsi skupaj user posted image

_____________________________

Takšni, kot smo bili včeraj, nismo danes in tudi jutri ne bomo

(odgovor članu barbi007)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Koga kriviti???
25.4.2008 17:57:08   
*lenc@*
Tjutraj je imel 37,5, brez potrebe je dobil Calpol. To je osnova, da vemo, kdaj dati zdravilo v primeru povišane temparature. ti bo lažje, če boš koga krivila? razumem te sprašuješ se kaj je blo narobe...

čimprej pozabi in preštudiraj knjižico, ki je zelo ok - Moj otrok ima vročino, tudi o krčih piše...Želim, da se vam ne bi ponovili nikoli!!!!Srečno!!!!


_____________________________

"Kam potuje čas? Če bi vedel, zaprl vrata bi pred njim."
R. K.


(odgovor članu pijja)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Koga kriviti???
25.4.2008 18:40:39   
msambo
IZVIRNO SPOROČILO: Freycha

najlažje nekomu podturit otroka, ko je bolan, ko pa gre kaj narobe, bi pa kar druge krivili. Lahko kriviš le sebe, da nisi ostala ob svojem otroku doma takrat, ko te je najbolj rabil.

Mislim, da je bila dovolj dobra lekcija, da moraš biti sama odgovorna za lastnega otroka, ker samo ti najboljše veš, kako je z otrokom.




Se podpišem pod to!

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Koga kriviti???
25.4.2008 19:34:41   
dido
Nihče ni kriv !!! Tvoja tašča se mi kar malo smili. Naredi uslugo, popazi bolnega otroka ( kar verjamem, da je veliko težje kot zdravega ), potem pa še je ona kriva za vse. Nisi kriva ti, ni kriva ona, ni kriv nihče. Jaz bi se ji na tvojem mestu zahvalila ,da je ohranila mirno kri in pravilno ravnala, ker bi lahko bilo še slabše.
Drugič raje odpri temo Kako naj ravnam v primeru vročinskih krčev ? kot pa da po forumu sprašuješ kdo je kriv za dogodek, ki bi se tebi zgodil, če bi bila doma. Bi potem tudi to spraševala ?
Joj, boge ene tašče ( pa jih drugače ne ščitim )

(odgovor članu msambo)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Koga kriviti???
25.4.2008 19:38:10   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: barbi007

Otroci, nagnjeni k vročinskim krčem, ne smejo sploh imeti vročine, saj krč lahko nastopi že pri 37 vročine!!!!


Torej naslednjic ostani doma in ne dajaj otroka v varstvo tasci, ce je tako obcutljivega zdravja.

Iskanje krivca pa je itak bv.

(odgovor članu barbi007)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Koga kriviti???
25.4.2008 19:43:59   
ursalara
Saj ni važno kdo je kriv važno je da je z malim zdaj vse ok in da mu je bila nudena takoj pomoč!

_____________________________

4.1.08 se nama je pridruzila najina princeska Lara!

http://picasaweb.google.com/krasevec.ursa


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Koga kriviti???
25.4.2008 20:54:23   
pajac
IZVIRNO SPOROČILO: neisha80

Ne vem če ima to kaj veze,ampak nam je pediatrinja povedala,da se vročino zbija šele,ko ima otrok 38.5 in več vročine.Če mu jo zbijaš ko ima 37.5 npr.,pa to nardiš dostkrat,lahko s tem izzoveš vročinske krče.


ne drži.... zbija se pri 38.5, ker so ocenili da višja temperatura bolj škoduje, kot koristi. Sicer pa je vročina naravni obrambni mehanizem in je celo zaželjena do neke mere...Seveda pri otroku z vročinskim krčem v preteklosti ali podatkom o njem v družini ravnamo previdno...

Mislim, da bi se mogla nehat žret. Zdaj je kar je... Noben ga ni namenoma segreval in noben ni mogel predvidevati, da se bo to zgodilo... Objemi ga in lepo se naspita....


_____________________________

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu neisha80)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Koga kriviti???
25.4.2008 21:08:43   
eva1
bolnega otroka se ne pušča pri mami in babicah, tetah...ampak se ostane doma pri njemu, ker takrat najbolj rabi starše..če ti ne moreš naj ostane oče otroka doma..kot drugo 1000x sem že napisala in vse povprek vedno trobim..otroka z vročino se ne oblači, ne pokriva, obleče se ga v lahka bombažna oblačila, brez nogavičk(ker tako oddaja toploto)...ušesnio termometer ni zanesljiv za merjenje tako visoke temparature, sploh pa ne na ušesu na katerem je prej spal...pa ne išči sedaj krivca, ker je brez pomena!

< Sporočilo je popravil eva1 -- 25.4.2008 21:16:14 >

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Koga kriviti???
25.4.2008 21:12:53   
eva1


Če mu jo zbijaš ko ima 37.5 npr.,pa to nardiš dostkrat,lahko s tem izzoveš vročinske krče.


Tole ne bo držalo, vročina se pri manj kot 38.5 ne zbija, ker se telo z vročino odzove na  viruse/bakterije..in vročina sama po sebi ni nevarna, če otrok ni nagnjen h krčem..tako da včasih za vsako silo tudi ni pametno zbijatei vročine, če le ta več kot 38.5!



(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Koga kriviti???
25.4.2008 21:38:53   
mamči
Zakaj bi morala koga kriviti ? Moj starejši otrok je nagnjen k vročinskim krčem in je enkrat takole zakuhal pri moji mami, ki je bila čist iz sebe . Jaz sem imela zaradi obeh slabo vest : zarad malčka, ker me je rabil, jaz pa v službi in zarad mame, ker se je tako zelo prestrašila, da je bila čist iz sebe. Druga mi ni uspelo, kot mirit mamo po telefonu in ji dajat napotke. Najrajši bi iz lastne kože skočila direkt domov.

Berem pa tule različne teorije o zbijanju vročine, mi imamo prakso dat calpol , ko je temp. nad 38.5.
Moram pa povdarit, da se je meni že večkrat zgodilo, da mu je temperatura v parih minutkah zrasla iz 38.5 na 39 in še več. Sem sedela zraven njega, mu zmerila T , počakala par minut in je sunkovito narasla. Takrat pa nas reši samo voltaren in ohlajanje.

Če ne doživiš takega poskoka vročine ne moreš verjeti, kaka panika te zagrabi. Pa ti tud zdravstvena izobrazba včasih ne pomaga, ko gre za tvojega otroka in si čist paf.

Skratka : meni se smili otrok, da je moral skozi to, smiliš se mi ti, ker tisti trenutek nisi bila tam in smili se mi babica, ker jo je to doletelo.
Nikogar ne obsojaj, zdaj veš, da morate bit previdni in se držite pravil, ki veljajo za otroke, ki so nagnjeni k vročinskim krčem. In mimogrede- nam so rekli, da z leti otroci bolje prenašajo vročino in ni več nevarnosti, pa nam jo je pred 14 dnevi spet zakuhal na 40 in že začel zavijati z očkami, pa je star že 5 let in pol. Tako da previdno.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Koga kriviti???
26.4.2008 7:25:38   
anju

IZVIRNO SPOROČILO: barbi007

Smo bili v bolnici do včeraj na opazovanju, ker je tri dni imel skoraj 40 vročine in je niso mogli zbiti.

a je bil tudi v bolnici toliko oblečen kot pri babiciuser posted image verjetno neuser posted image
babica ni kriva. tudi ti nisi kriva.
pa srečno tvojemu sončkuuser posted image

(odgovor članu barbi007)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Koga kriviti???
26.4.2008 8:41:22   
Jumpy
Ne išči krivde nikjer! Če je nagnjen h krčem, bi jih dobil v vsakem primeru. Sedaj se pa drži navodil, ki so ti jih dali v bolnici in ne poslušaj cvetk, ki jih pišejo tule nekatere. Otrokom z vročinskimi krči se zbija temperatura prej kot pri ostalih, tako, da tisto o zbijanju nad 38,5 kar presliši!

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Koga kriviti???
26.4.2008 9:32:39   
Lianna
Naslednjič samo pazi, da ko bo imel otrok vročino naj ima na sebi samo bodi. Tako so oblečeni na pediatrični otroci, ki so imeli vročinski krč. In ja verjetno ga je dobil zaradi tega ker je bil preveč oblečen, pa še pokrit. Vsaj tak so nam razložili ko ga je dobil otrok od prijateljev. Sem bila na žalost zraven.

(odgovor članu Jumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Koga kriviti???
26.4.2008 9:46:50   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: felicia

ne krivi nokogar, dejstvo je da se jezgodilo, zdaj se pa moate pač vsi poučiti kako ukrepati ob tem stanju in to je to. Nihče ni kriv se je zgodilo in greš naprej z vedenjem, kako ravnati zdaj ob vročinskem krču. Mislim pa da se je tašča tudi zelo ustrašila ob krču in da njej tudi ni lahko.

LP pa čimprejšnje okrevanje!


se popolnoma strinjam.

bi dodala, da ni nujno, da krči izginejo do 6-7 leta. moj oče jih je imel dva krat kot odrasla oseba. prvič pri 46letih in pred kratkim pri 53 letih, pa so nam šele sedaj povedali zakaj gre.
pa tudi ni nujno, da je tašča  dala premalo calpola. moj oče je krče dobil tudi, pri vročini 37.5 in takrat je spil lekadol c.

< Sporočilo je popravil mika -- 26.4.2008 9:47:57 >

(odgovor članu felicia)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Koga kriviti???
26.4.2008 10:13:11   
Majchi
IZVIRNO SPOROČILO: felicia
ne krivi nokogar, dejstvo je da se jezgodilo, zdaj se pa moate pač vsi poučiti kako ukrepati ob tem stanju in to je to. Nihče ni kriv se je zgodilo in greš naprej z vedenjem, kako ravnati zdaj ob vročinskem krču. Mislim pa da se je tašča tudi zelo ustrašila ob krču in da njej tudi ni lahko.
LP pa čimprejšnje okrevanje!


Mislim enako. Srečno!

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Koga kriviti???
26.4.2008 12:59:56   
mika
a bi katera prosim opisala kako izgledajo vročinski krči pri otroku.

hvalauser posted image

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Koga kriviti???
26.4.2008 14:48:35   
rija
kot prvo: jaz bi krivila edino sebe, če bi bolanega otroka pustila nekje v varstvu. pa ne ker je dobil krče, to jih dobi tudi ko ga čuvam sama.....če ti to kaj pomaga.

kot drugo: vse, ki tako vztrajno trdite, da se vročina zbija pri 38,5 se malo umirite. se, pri otrocih, ki niso nagnjeni k vročinskim krčem. pri teh pa jo je potrebno zbijat že malo čez 37, ker svečka ali calpol ali votaren rabijo vsaj 25 minut, da primejo.

krč dobijo otroci najpogosteje ob prvem poskoku vročine in v naslednjih 24 urah se lahko le-ta ponovi.

pia: teza o epilepsiji je vsekakor zelo nestrokovna in podana iz čiste nevednosti. kar tak dajat diagnoze se mi zdi čisto neodgovorno in tudi delaš po nepotrebnem paniko med vsemi temi mamicami.
epilepsijo ugotavljajo, če se krči ponavljajo. pri vročinskih krčih načeloma delajo eeg po tretjem krču, nam so jo po drugem.

vročinski krči so NAGNJENOST in so dedni. torej, če je nekdo imel v družini vročinski krč, je večja verjetnost, da ga bo imel tudi vaš otrok.

jaz sem ga imela samo enkrat, moj malček pa je na listi zelo dovzetnih za vročinske krče.

kak zgleda krč?
različno. ene pajtla, jim pride na usta bela pena, zavijejo oči, ne reagirajo. drugi, kot moj malček, pa samo obrnejo oči, otrdijo in ne reagirajo.

če je otrok že imel VK imamo doma itak stesolid, ki je prva pomoč za prekinitev krča. stisne se v danko in po minuti ali dveh krč popusti. otroka pa čimprej spravimo do prve bolnišnice.

seveda je otroka v krču potrebno obrniti na bok, da se ne zaduši s slino.

krči bi se naj ponavljali nekje do 5.leta, potem izzvenijo.

prvič je grozno, ker ne veš, kaj se dogaja s tvojim otrokom. jaz sem mislila, da se duši in sem ga celih 15 minut spravljala k sebi user posted image user posted image user posted image  groza....ko sem prišla v bolnišnico in sem videla, da je en kup ljudi okrog njega, sem se dobesedno sesula user posted image user posted image

drugič in trejič je bilo že bolje. po šolsko v transu narediš kar je treba.

tak. na relativno kratko in laično.

upam, da se vam ne bo treba srečevat z njimi. resnično.

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Koga kriviti???
26.4.2008 15:06:10   
Anonimen
Vse o vročini, kakšna je njena funkcija, kaj so krči in kako ob vročini ravnati:

http://med.over.net/forum5/read.php?46,1587977,1587977#msg-1587977
http://www.ambulanta-garmus.si/nasveti/otrok_vrocina.pdf

Splošno o ravnanju, ko zboli otrok:
http://med.over.net/forum5/read.php?46,4440719

Pa še nekaj o epilepsiji, ker je bila omenjena na tej temi (to je nevrološka bolezen, vročina pa je posledica obrambnega odziva telesa na prisotnost bakterij, virusov):
http://www.epilepsija.org/

Pa še glede konkretnega primera: nobeden ni kriv, da je otrok doživel vročinske krče, še najmanj tašča. Se zgodi in čisto lahko bi otrok dobil krče, tudi če bi ibl doma in oblečen tako kot je treba. Ampak dokler tega ne doživiš, ne moreš vedet. V vsakem primeru pa bolan otrok sodi domov, počiet in skrb pa sta nujna.

< Sporočilo je popravil Ankica -- 26.4.2008 15:08:20 >

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Koga kriviti???
26.4.2008 15:14:06   
Jumpy
Rija- a vi morate po vsakem krču v bolnico? Nam so rekli, da, če stesolid prime, ne hodimo nič tja. Se pa pogovorimo z osebnim dr. Le ta potem oceni, če je potrebno iti dalje.

Je pa res, da če otrok brez prehladnih znakov in brez temperature (pri 37 st) dobi krče, potem ne moremo ravno govoriti o vročinskih krčih - o epilepsiji pa tudi še ne, a ne?user posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Koga kriviti???
26.4.2008 15:37:44   
rija
ja, moramo. so rekli, da za vsak slučaj.

o ničemer ne moremo govoriti, če niso prej opravljene vse potrebne preiskave.
to je bistvo. diagnosticiranje preko spleta? posebej preko enega laičnega foruma?

več škode kot haska.


_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu Jumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Koga kriviti???
26.4.2008 18:04:18   
Pia77
IZVIRNO SPOROČILO: Pia77

Temperatura 37'C ni vročina, zato so krči, ki se pojavijo ob taki temperaturi, čisto navaden epileptični napad.



Ker sem res preveč šlampasto napisala, se bom popravla: Temperatura 37'C ni vročina, zato krči, ki se pojavijo ob taki temperaturi, mogoče niso vročinski krči.

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 47
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
So nočna prebujanja pomembna za dojenčkov ...
Večina staršev se veseli trenutka, ko bo njihov dojenček prespal celo noč, malokdo pa se sprašuje, ali in zakaj so nočna...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?