Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: torta za 1. rojstni dan 21.4.2008 15:42:00
|
|
|
|
frutka_
|
Ej, vso srečo pri pripravi. Jaz jo raje kupim, ker se je ne upam lotiti. Poglej na kulinarika.net. Tam imajo fajn recepte.
|
|
|
|
RE: torta za 1. rojstni dan 21.4.2008 15:49:01
|
|
|
|
kajajaka
|
evo, najbolj enostavno kar gre: speci biskvit : 4 jajca (ločeno stepi beljake v sneg) 130 g sladkorja 130 g moke 1 pecilni prašek 1 dl vode rumenjake in sladkor zmiksaj, dodaj vodo, postopoma dodajaj moko in pecilni, na koncu počasi primešaj sneg beljakov. Peci v pomaščenem, pekaču (z margarino namazanem) približno 30 minut pri 180 stopinjah (pa ne odpiraj pečice, da ne bo dol padlo...) krema: 1/2 litra jogurta 1/2 kg skute (najbolje pasirane, da ni kepic) 8 žlic sladkorja (lahko manj, in lahko je rjavi sladkor) sok 1 pomaranče (ali limone) 1 stepena sladka smetana (250 ml) 3 male vrečke želatine (raztopi po navodilih na vrečki in primešaj masi) Ko se biskvit ohladi, da navlaži z mlekom (približno 1 dl) in prelij s kremo, posuj s sadjem (jaz včasih dam sadni jogurt in potem ni potrebno dodajati sadja, je pa odlično tudi z ananasom v koščkih... Postavi v hladilnik za 1-2 uri. srečno pa dober tek!
|
|
|
|
RE: torta za 1. rojstni dan 21.4.2008 16:07:51
|
|
|
|
malika
|
Ni skutina, je pa nutellina. Na kulinariki je recept, je pa tako simpl za narest, da tudi če bo to tvoja čisto prva torta, ti bo ratala
|
|
RE: torta za 1. rojstni dan 21.4.2008 17:37:06
|
|
|
|
kaya2007
|
ali obstaja tudi kakšen recept za torto brez beljakov? da je malo bolj primerna za 1. rojstni dan, ker ne bi rada samo zaradi torte uvajala vsega naenkrat ?
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki 3 odlične jedi za doječo mamicoZa mamice, ki dojijo velja, da to kar same pojedo, poje tudi njihov dojenček. V želji, da dojenček ne bi imel težav s pr...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?