|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   topljenje čokolade
19.4.2008 23:43:55   
maša*
kako jo najhitreje stopim?

baje je nek način s paro... pa ne vem če je to ok? jaz bi tako naredila: v posodi bi zavrela vodo nad paro bi pa dala čez plastično posodico v kateri je čokolada. A bi to šlo?

Je še kakšen drug način?

najlepša hvalaaauser posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: topljenje čokolade
20.4.2008 7:32:11   
Hope2
Nad soparo je najboljši način, vendar jaz je ne bi nikoli topila v plastični posodi. Pa paziti moraš, da ti spodaj voda ne bo preveč vrela. Čokolada se mora zelo počasi topit, tako obdrži najboljši okus.
Lahko jo stopiš v mikrovalovki, vendar moraš pazit, da ni prevroče, ker se lahko zažge oz preveč segreje in okus ni več tisti ta pravi. Lahko jo tudi daš kar v posodo in počasi nad ognjem segrevaš in mešaš.



(odgovor članu maša*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: topljenje čokolade
20.4.2008 9:23:30   
2 Sraki
V malo višji piskerček daš vodo, nanj postaviš tisto skledico iz podobnega materiala (ne plastike, neke vrste zlitina kovine) in vanjo daš čokolado. Nato najprej zavrem vodo na najvišji jakosti, potem pa na polovični pustim toliko časa da se stopi. Te posodice so zelo dober prevodnik toplote in je čokolada zelo hitro lepo stopljena, nato pa proti koncu dodam olje, margarino ali maslo, pač odvisno od zadeve, ki jo delam, lahko tudi nič.

lp

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: topljenje čokolade
20.4.2008 9:25:40   
2 Sraki
Iščem slikice posodic pa jih ne najdem. Morda kasneje.


< Sporočilo je popravil 2 Sraki -- 20.4.2008 9:38:00 >

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: topljenje čokolade
20.4.2008 9:30:36   
Anonimen
Če jo pa prej na grobo naribaš, bo hitro stopljena.

(odgovor članu 2 Sraki)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: topljenje čokolade
20.4.2008 9:33:17   
lelaval
V malo višji piskerček daš vodo, nanj postaviš tisto skledico iz podobnega materiala (ne plastike, neke vrste zlitina kovine) in vanjo daš čokolado. Nato najprej zavrem vodo na najvišji jakosti, potem pa na polovični pustim toliko časa da se stopi. Te posodice so zelo dober prevodnik toplote in je čokolada zelo hitro lepo stopljena, nato pa proti koncu dodam olje, margarino ali maslo, pač odvisno od zadeve, ki jo delam, lahko tudi nič.


jaz jo topim na isti način

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu 2 Sraki)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: topljenje čokolade
20.4.2008 9:40:26   
želva
Jaz dam zraven čokolade žličko margarine in lepo stopim kar direkt na šporgetu(najmanjša jakost).Nič pare, preveč zakompliciran

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: topljenje čokolade
20.4.2008 9:41:57   
2 Sraki
No pa sem posodice končno našla.


(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: topljenje čokolade
20.4.2008 10:27:38   
Jessy
Vsekakor nad soparo in res odsvetujem plastično posodo.

Čokolado še v ovitku večkrat močno udari po kuhinjskem pultu, da se ti nadrobi na manjše kose. Tako se bo nad soparo tudi hitreje stopila.

Jaz sicer pustim, da voda zavre, vendar potem ugasnem in nad njo topim čokolado.

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu 2 Sraki)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: topljenje čokolade
20.4.2008 19:21:27   
urskas
jaz pa čokolado vedno stopim v plastični skledici...v mikrovalovki.
Čokoladi dodam malo sladke smetane ali pa žlico margarine.
ponavadi 2 krat po 30 sek., malo je potrebno pazit, da ni predolgo ...


(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: topljenje čokolade
20.4.2008 19:49:09   
cukr07
Jaz jo tudi vedno stopim nad soparo, ampak nikoli v plastični posodi.

(odgovor članu urskas)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: topljenje čokolade
20.4.2008 22:35:38   
Čupka
Jaz jo vedno topim nad soparo in vedno v plastični posodiciuser posted image  in dodam še kanček olja, sploh če topim čokolado za čokoladni preliv.
Lepo se stopi in plastična posodica ostane nepoškodovana....mi je hecno, ko toliko povdarjate, da ne v plastični posodiciuser posted image

(odgovor članu cukr07)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: topljenje čokolade
21.4.2008 6:52:55   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: Čupka

Lepo se stopi in plastična posodica ostane nepoškodovana....mi je hecno, ko toliko povdarjate, da ne v plastični posodiciuser posted image


Pri meni se ne gre ali plastična posoda ostane cela ali se mi stopi. Jaz osebno v plastiki nič ne pogrevam. Vsak dan poslušam po TV, kako je škodljiva segreta ali poškodovana plastika, tak da pri meni to odpade bolj iz zdravstvenega razloga. Že itak drugje vso svinjarijo in strupe dobim, ne vem zakaj bi se dodatno zastrupljala s stvarjo, ki jo pa lahko preprečim. Ravnokar predvčeraj sem na TV gledala, o nekaterih plastičnih dudah in pogrevanju mleka v njihuser posted image .  Pa dude bi naj bile ja bolj strogo nadzorovane. Žalostno, posledice pa vidne šele čez 15 let in več.
Itak pa vsak po svoje in po svojih prepričanjih

(odgovor članu Čupka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj lahko dojenčku uvajamo mandarine in d...
Včasih je veljalo, da naj bi se citruse uvajalo po 1. letu starosti. Vendar so priporočila dames drugačna. Kdaj in kako ...
Ideje za zdrave rojstnodnevne prigrizke
Medtem ko otroci odštevajo dneve do svoje rojstnodnevne zabave, kjer se bodo veselili in praznovali s sovrstniki, se sta...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?