topljenje čokolade (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


maša* -> topljenje čokolade (19.4.2008 23:43:55)

kako jo najhitreje stopim?

baje je nek način s paro... pa ne vem če je to ok? jaz bi tako naredila: v posodi bi zavrela vodo nad paro bi pa dala čez plastično posodico v kateri je čokolada. A bi to šlo?

Je še kakšen drug način?

najlepša hvalaaa[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Hope2 -> RE: topljenje čokolade (20.4.2008 7:32:11)

Nad soparo je najboljši način, vendar jaz je ne bi nikoli topila v plastični posodi. Pa paziti moraš, da ti spodaj voda ne bo preveč vrela. Čokolada se mora zelo počasi topit, tako obdrži najboljši okus.
Lahko jo stopiš v mikrovalovki, vendar moraš pazit, da ni prevroče, ker se lahko zažge oz preveč segreje in okus ni več tisti ta pravi. Lahko jo tudi daš kar v posodo in počasi nad ognjem segrevaš in mešaš.






2 Sraki -> RE: topljenje čokolade (20.4.2008 9:23:30)

V malo višji piskerček daš vodo, nanj postaviš tisto skledico iz podobnega materiala (ne plastike, neke vrste zlitina kovine) in vanjo daš čokolado. Nato najprej zavrem vodo na najvišji jakosti, potem pa na polovični pustim toliko časa da se stopi. Te posodice so zelo dober prevodnik toplote in je čokolada zelo hitro lepo stopljena, nato pa proti koncu dodam olje, margarino ali maslo, pač odvisno od zadeve, ki jo delam, lahko tudi nič.

lp




2 Sraki -> RE: topljenje čokolade (20.4.2008 9:25:40)

Iščem slikice posodic pa jih ne najdem. Morda kasneje.




Anonimen -> RE: topljenje čokolade (20.4.2008 9:30:36)

Če jo pa prej na grobo naribaš, bo hitro stopljena.




lelaval -> RE: topljenje čokolade (20.4.2008 9:33:17)

V malo višji piskerček daš vodo, nanj postaviš tisto skledico iz podobnega materiala (ne plastike, neke vrste zlitina kovine) in vanjo daš čokolado. Nato najprej zavrem vodo na najvišji jakosti, potem pa na polovični pustim toliko časa da se stopi. Te posodice so zelo dober prevodnik toplote in je čokolada zelo hitro lepo stopljena, nato pa proti koncu dodam olje, margarino ali maslo, pač odvisno od zadeve, ki jo delam, lahko tudi nič.


jaz jo topim na isti način




želva -> RE: topljenje čokolade (20.4.2008 9:40:26)

Jaz dam zraven čokolade žličko margarine in lepo stopim kar direkt na šporgetu(najmanjša jakost).Nič pare, preveč zakompliciran




2 Sraki -> RE: topljenje čokolade (20.4.2008 9:41:57)

No pa sem posodice končno našla.





Jessy -> RE: topljenje čokolade (20.4.2008 10:27:38)

Vsekakor nad soparo in res odsvetujem plastično posodo.

Čokolado še v ovitku večkrat močno udari po kuhinjskem pultu, da se ti nadrobi na manjše kose. Tako se bo nad soparo tudi hitreje stopila.

Jaz sicer pustim, da voda zavre, vendar potem ugasnem in nad njo topim čokolado.




urskas -> RE: topljenje čokolade (20.4.2008 19:21:27)

jaz pa čokolado vedno stopim v plastični skledici...v mikrovalovki.
Čokoladi dodam malo sladke smetane ali pa žlico margarine.
ponavadi 2 krat po 30 sek., malo je potrebno pazit, da ni predolgo ...





cukr07 -> RE: topljenje čokolade (20.4.2008 19:49:09)

Jaz jo tudi vedno stopim nad soparo, ampak nikoli v plastični posodi.




Čupka -> RE: topljenje čokolade (20.4.2008 22:35:38)

Jaz jo vedno topim nad soparo in vedno v plastični posodici[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] in dodam še kanček olja, sploh če topim čokolado za čokoladni preliv.
Lepo se stopi in plastična posodica ostane nepoškodovana....mi je hecno, ko toliko povdarjate, da ne v plastični posodici[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Hope2 -> RE: topljenje čokolade (21.4.2008 6:52:55)

IZVIRNO SPOROČILO: Čupka

Lepo se stopi in plastična posodica ostane nepoškodovana....mi je hecno, ko toliko povdarjate, da ne v plastični posodici[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


Pri meni se ne gre ali plastična posoda ostane cela ali se mi stopi. Jaz osebno v plastiki nič ne pogrevam. Vsak dan poslušam po TV, kako je škodljiva segreta ali poškodovana plastika, tak da pri meni to odpade bolj iz zdravstvenega razloga. Že itak drugje vso svinjarijo in strupe dobim, ne vem zakaj bi se dodatno zastrupljala s stvarjo, ki jo pa lahko preprečim. Ravnokar predvčeraj sem na TV gledala, o nekaterih plastičnih dudah in pogrevanju mleka v njih[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image].  Pa dude bi naj bile ja bolj strogo nadzorovane. Žalostno, posledice pa vidne šele čez 15 let in več.
Itak pa vsak po svoje in po svojih prepričanjih




Stran: [1]