|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Preveč dobra čokoladna torta
22.3.2008 22:08:52   
Putka
Ker sem jo jedla zadnjič prvikrat in včeraj naredila še sama, pa smo jo požrli in niso gostje mogli prehvaliti, jo delim še z vami. Pa da si ne lastim zaslug za recept, je z tele knjige.

Močvirniška torta iz Matilde:
220 g čokolade (jedilna Gorenjka) stopiš skupaj z
170 g masla
220 g sladkorja (boljše v prahu, zmlet navaden cukr v mlinčku za kafe) stepeš z
6 rumenjaki
zmešaš vse skupaj z
60 g moke (4 ta velike žlice)
6 beljakov stepeš v sneg in počasi vmešaš v maso

Pečeš 35 minut na 180 stopinj, ko vzameš ven je še mehka in deluje napol pečena, taka mora biti.

220 g čokolade (spet Gorenjke) stopiš nad paro in dodaš
220 g (jaz kar 2 dcl) sladke smetane in preliješ

Naslednji dan je še boljša, priporočam da jo naredite en dan prej.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Preveč dobra čokoladna torta
22.3.2008 22:26:01   
Anonimen
A ko preliješ, nič dol ne steče?

Drugače se pa slastno sliš, pa še enostavno.

(odgovor članu Putka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Preveč dobra čokoladna torta
22.3.2008 22:26:13   
cmokec
A je to čokoladni biskvit, ki ga preliješ, ali lahko prerežen na dve polovici in kremo uporabiš za filo?


_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Preveč dobra čokoladna torta
23.3.2008 9:56:46   
Putka
Je kar tekoče ja, ampak ponavadi vrh torte ni ravno gladek, pa se čokolada ujame v luknjice... Jaz sem v pravokotnem pladnju delala, pa samo povrh polila. Drugače pa ni mišljena kot zelo estetska, tako da ni nič narobe, če je vse s čokolado polito. Meni so ostanke čokolade s prsti dol lizaliuser posted image

Ne verjamem, da je fajn prerezat, ker torta ni zelo suha. Tudi ko je fajn ohlajena, je kar malo pocasta.

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Preveč dobra čokoladna torta
23.3.2008 10:09:17   
Anonimen
Aha, se pravi, da je bolje to kar v pečaku pečt, pa da poliješ to gor, preden testo ven daš. Potem pa sproti režeš in jemlješ iz pekača, ko pač daješ na krožnik.
Jaz se bojim, da bi mi ves preliv stekel dol.

(odgovor članu Putka)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Preveč dobra čokoladna torta
23.3.2008 19:03:26   
žigolino
To je skoraj enak recept kot za sacher tortouser posted image
Ker pa vem da je naša sacher tortica najboljša mora tudi tole bit zlo dobro

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Preveč dobra čokoladna torta
26.3.2008 10:00:15   
cmokec
Ali je v masi za preliv tudi jedilna, ali mlečna čokolada?

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu žigolino)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Preveč dobra čokoladna torta
26.3.2008 10:36:29   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: žigolino

To je skoraj enak recept kot za sacher tortouser posted image
Ker pa vem da je naša sacher tortica najboljša mora tudi tole bit zlo dobro


Kakšno saherco pa potem delaš? Moja je komplicirana ko sto vragov, dobra pa prav tako. Pa kje imaš pa marmelado v tem receptu? V moji saherci je tudi marmelada. Daj napiši, prosim, tvoj recept za saherco.

(odgovor članu žigolino)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?
Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...
RECEPTI: Tri jesenske enolončnice
Na jesenske hladnejše dni in sezono virusov se lahko pripravite tudi s toplimi in prehransko bogatimi jesenskimi enolonč...




katero ime
Kratka

za fantka?

Aleks (56%)

Marko (44%)


Število vseh glasov: 218

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!