Preveč dobra čokoladna torta (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Putka -> Preveč dobra čokoladna torta (22.3.2008 22:08:52)

Ker sem jo jedla zadnjič prvikrat in včeraj naredila še sama, pa smo jo požrli in niso gostje mogli prehvaliti, jo delim še z vami. Pa da si ne lastim zaslug za recept, je z tele knjige.

Močvirniška torta iz Matilde:
220 g čokolade (jedilna Gorenjka) stopiš skupaj z
170 g masla
220 g sladkorja (boljše v prahu, zmlet navaden cukr v mlinčku za kafe) stepeš z
6 rumenjaki
zmešaš vse skupaj z
60 g moke (4 ta velike žlice)
6 beljakov stepeš v sneg in počasi vmešaš v maso

Pečeš 35 minut na 180 stopinj, ko vzameš ven je še mehka in deluje napol pečena, taka mora biti.

220 g čokolade (spet Gorenjke) stopiš nad paro in dodaš
220 g (jaz kar 2 dcl) sladke smetane in preliješ

Naslednji dan je še boljša, priporočam da jo naredite en dan prej.





Anonimen -> RE: Preveč dobra čokoladna torta (22.3.2008 22:26:01)

A ko preliješ, nič dol ne steče?

Drugače se pa slastno sliš, pa še enostavno.




cmokec -> RE: Preveč dobra čokoladna torta (22.3.2008 22:26:13)

A je to čokoladni biskvit, ki ga preliješ, ali lahko prerežen na dve polovici in kremo uporabiš za filo?




Putka -> RE: Preveč dobra čokoladna torta (23.3.2008 9:56:46)

Je kar tekoče ja, ampak ponavadi vrh torte ni ravno gladek, pa se čokolada ujame v luknjice... Jaz sem v pravokotnem pladnju delala, pa samo povrh polila. Drugače pa ni mišljena kot zelo estetska, tako da ni nič narobe, če je vse s čokolado polito. Meni so ostanke čokolade s prsti dol lizali[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Ne verjamem, da je fajn prerezat, ker torta ni zelo suha. Tudi ko je fajn ohlajena, je kar malo pocasta.




Anonimen -> RE: Preveč dobra čokoladna torta (23.3.2008 10:09:17)

Aha, se pravi, da je bolje to kar v pečaku pečt, pa da poliješ to gor, preden testo ven daš. Potem pa sproti režeš in jemlješ iz pekača, ko pač daješ na krožnik.
Jaz se bojim, da bi mi ves preliv stekel dol.




žigolino -> RE: Preveč dobra čokoladna torta (23.3.2008 19:03:26)

To je skoraj enak recept kot za sacher torto[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Ker pa vem da je naša sacher tortica najboljša mora tudi tole bit zlo dobro




cmokec -> RE: Preveč dobra čokoladna torta (26.3.2008 10:00:15)

Ali je v masi za preliv tudi jedilna, ali mlečna čokolada?




Volga -> RE: Preveč dobra čokoladna torta (26.3.2008 10:36:29)

IZVIRNO SPOROČILO: žigolino

To je skoraj enak recept kot za sacher torto[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Ker pa vem da je naša sacher tortica najboljša mora tudi tole bit zlo dobro


Kakšno saherco pa potem delaš? Moja je komplicirana ko sto vragov, dobra pa prav tako. Pa kje imaš pa marmelado v tem receptu? V moji saherci je tudi marmelada. Daj napiši, prosim, tvoj recept za saherco.




Stran: [1]